ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 11-1: Η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη σε «Ελ Κλάσικο»

Πριν από αρκετά χρόνια η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε των Καταλανών με 11-1, σε μια αναμέτρηση η οποία διεξήχθη κάτω υπό αντίξοες συνθήκες για τους Μπλαουγκράνα...

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 11-1: Η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη σε «Ελ Κλάσικο»

Ήταν 13 Ιουνίου του 1943, όταν και η Ρεάλ θα φιλοξενούσε την Μπαρτσελόνα για την φάση των ημιτελικών του Copa Del Rey Generalisimo, σημερινό Copa Del Rey.

Εκείνη η μέρα εξελίχθηκε σε θρίλερ για την ομάδα της Βαρκελώνης καθώς σημειώθηκε η μεγαλύτερη νίκη σε Ελ Κλάσικο, με τους Μαδριλένουν να διαλύουν τους Μπλαουγκράνα με… 11-1!

Το χρονικό της αναμέτρησης:

Στο πρώτο ματς στην έδρα της Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί είχαν επικρατήσει εύκολα με 3-0, κάτι που δεν μπόρεσαν να αντέξουν στην Μαδρίτη, με τον Τύπο να δυναμιτίζει το κλίμα ενόψει της ρεβάνς και το καθεστώς της εποχής εκείνης στην Ισπανία, να τάσσεται δημόσια υπέρ των Μαδριλένων.

Την ημέρα του επαναληπτικού, οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα, έζησαν εφιαλτικά πράγματα, το πούλμαν μου τους μετέφερε δέχτηκε αρκετές επιθέσεις με πέτρες, ενώ φίλοι της Ρεάλ περίμεναν τους ποδοσφαιριστές των Καταλανών έξω από το ξενοδοχείο και δεν τους άφηναν να ταξιδέψουν για το γήπεδο.

Παρά τις δυσκολίες η αποστολή της Μπαρτσελόνα κατάφερε να φτάσει στο στάδιο Τσαμαρτίν, ωστόσο εκεί τους περίμενε μια ακόμη απρόσμενη έκπληξη.

Άνθρωποι της αστυνομίας και του καθεστώτος επισκέφθηκαν τα αποδυτήρια των Καταλανών και τους δήλωσαν το εξής:”Βρίσκεστε εδώ μόνο και μόνο λόγω της γενναιοδωρίας του καθεστώτος που σας συγχώρεσε την έλλειψη πατριωτισμού”, ανέφεραν, ενώ δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν πως η επίσκεψη έγινε με την χρήση… όπλων!Στην συνέχεια και οι διαιτητές πήγαν προς το μέρος των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα και τους ανέφεραν τα ίδια λόγια.

Όπως αποκάλυψαν μετά από χρόνια ποδοσφαιριστές που ήταν παρόντες στην αναμέτρηση ο γκολκίπερ της Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να κάτσει κοντά στο τέρμα λόγω των πετρών που πεταγόντουσαν από την εξέδρα, έτσι καθ’όλη την διάρκεια του παιχνιδιού στεκόταν 10 μέτρα μακριά από το τέρμα!

Το ημίχρονο τελείωσε στο 8-0 υπέρ των γηπεδούχων, στο δεύτερο φαίνεται πως και οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ είχαν αντιληφθεί το τι είχε συμβεί και κατέβασαν ταχύτητα με τους Καταλανούς να σημειώνουν και το γκολ της τιμής στο τελευταίο λεπτό, γεγονός που χλευάστηκε αρκετά από τους φίλους της βασίλισσας οι οποίοι πέταγαν κέρματα των 5 και 10 λεπτών στους φιλοξενούμενους.

Με το σφύριγμα της λήξης οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα αποχώρησαν μετά κόπων και βασάνων καθώς ο λιθοβολισμός συνεχίστηκε, ενώ οι διοικούντες των Καταλανών δέχτηκαν και χτυπήματα στην εξέδρα…

Το τελικό 11-1 μόνο φυσιολογικό μπορεί να θεωρηθεί κάτω από τις συνθήκες κατά τις οποίες έγινε, ωστόσο δεν παύει να είναι μέχρι και σήμερα η μεγαλύτερη σε εύρος νίκη στην ιστορία των «Ελ Κλάσικο».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ