ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Και το 12άρι πάει στην… Παρί (vids)

Η Παρί Σεν Ζερμέν έπαιξε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και επικράτησε πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 2-1 της Λιλ, κάνοντας το 12 στα 12 στο Championat, με το ξεκίνημα αυτό να είναι το καλύτερο από οποιαδήποτε ομάδα στην ιστορία! Εμπαπέ και Νεϊμάρ τα γκολ των Παριζιάνων που μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν το πρωτάθλημα.

Και το 12άρι πάει στην… Παρί (vids)

Πραγματοποιώντας μια μεστή εμφάνιση και έχοντας σε εξαιρετικό βράδυ τους Νεϊμάρ και Εμπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε της Λιλ με 2-1, ένα σκορ που αδικεί αρκετά τους γηπεδούχους που έχασαν αρκετές ευκαιρίες. Με το τρίποντο αυτό οι Παριζιάνοι έκαναν το 12 στα 12 στο γαλλικό πρωτάθλημα, με το ξεκίνημα αυτό να αποτελεί το καλύτερο στην ιστορία των μεγάλων πρωταθλημάτων!

«Φλύαρη» στην αρχή

Η Παρί είχε την κατοχή από το ξεκίνημα, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μαϊνιάν. Αυτό έγινε για πρώτη φορά στο 22′, με τον Νεϊμάρ να βγάζει την κάθετη στον Ντι Μαρία και τον Μάινιαν να νικάει τον Αργεντινό στο τετ α τετ, ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Μαρκίνιος αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 30′ έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Εμπαπέ χόρεψε τους αμυντικούς της Λιλ και πάσαρε στον Μενιέ, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 39′ ήταν σειρά του Νεϊμάρ να απειλήσει με μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο Μάινιαν δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, αλλά το σουτ του Λεάο μέσα από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Μπουφόν. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου με την Παρί να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση και τη Λιλ να μην μπορεί να απειλήσει σχεδόν καθόλου.

Εμπαπέ και Νεϊμάρ «ξεκλείδωσαν» τη Λιλ

Οι Παριζιάνοι απείλησαν με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως το πλασέ του Εμπαπέ κόντραρε και πέρασε λίγο άουτ, ενώ ένα λεπτά αργότερα δεν βρέθηκε κανείς να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από το πολύ επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα του Μενιέ. Η πίεση της Παρί απέδωσε καρπούς στο 70′. Ο Κίλιαν Εμπαπέ βρήκε τον χώρο που χρειαζόταν και με υπέροχο πλασέ έξω από την περιοχή νίκησε τον Μάινιαν, λύνοντας τον «γόρδιο δεσμό» για τους γηπεδούχους! Ο 19χρονος επιθετικός έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 83′, όμως ο εξαιρετικός απόψε Μάινιαν τον νίκησε στο τετ α τετ.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Γάλλος το πέτυχε ένα λεπτό αργότερα ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος με τον Εμπαπέ «έκρυψαν» την μπάλα και ο πρώτος την έστειλε στα δίχτυα του Μάινιαν με δυνατό σουτ! Η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατέβασε ρυθμό με την Λιλ να το εκμεταλλεύεται αυτό και να μειώνει με εκτέλεση πέναλτι του Πέπε στο 93′. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν μια ευκαιρία να κάνουν μια επική ανατροπή, ωστόσο δεν τα κατάφεραν με το 2-1 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή.

Με τη νίκη αυτή η Παρί έφτασε τους 36 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας το 12 στα 12 στο ξεκίνημα του γαλλικού πρωταθλήματος, ξεκίνημα ρεκόρ στην ιστορία των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων! Από την άλλη η Λιλ έμεινε στους 25 βαθμούς και τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

Παρί Σεν Ζερμέν (Τόμας Τούχελ): Μπουφόν, Μαρκίνιος, Κέρερ, Σίλβα, Μενιέ, Ντράξλερ, Βεράτι (91′ Ραμπιό), Μπερνάτ (91′ Ντιαμπί), Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Εμπαπέ.

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μάινιαν, Τσέλικ, Ζ. Φόντε, Σουμάορο, Μέντες, Ξέκα (82′ Σουμαρέ), Πέπε, Μπάμπα, Ικονέ (76′ Αραούχο), Λεάο (53′. Ρ. Φόντε).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ