ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Η μεγάλη των Ολλανδών σχολή… αποφοίτησε! (vids)

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια σπουδαία γενιά ποδοσφαιριστών από την Ολλανδία που... καθήλωσε, αλλά έμεινε για ακόμη φορά χωρίς τίτλο σε εθνικό επίπεδο.

Η μεγάλη των Ολλανδών σχολή… αποφοίτησε! (vids)

Η Ολλανδία ήταν ανέκαθεν μια χώρα που έβγαζε σπουδαίες “φουρνιές” ποδοσφαιριστών, με τους συλλόγους της χώρας να στηρίζουν τους ντόπιους αθλητές δίνοντάς τους ενεργό ρόλο.

Ωστόσο, οι “τουλίπες” παρά τους σπουδαίους παίκτες που έβγαζαν, ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν το “μπαμ” σε εθνικό επίπεδο. Η τελευταία γενιά ποδοσφαιριστών που προσπάθησε να επαναφέρει τους «οράνιε» στην κορυφή μιας μεγάλης διοργάνωσης ήταν η εθνική ομάδα του 2010, η οποία αν και έφτασε μέχρι το τελικό, ηττήθηκε εν τέλει από την Ισπανία.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές εκείνης της ομάδας αρχίζουν σιγά σιγά και αποσύρονται, με τελευταίο τον Φαν Ντε Φάαρτ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρση του. Τι ήταν όμως αυτό που έφταιξε και δεν έφτασε σε μια μεγάλη επιτυχία αυτή η φουρνιά; Ατυχία ή κάποιου είδους… κατάρα όπως συνηθίζουν να λένε οι Ολλανδοί;

Φαν Ντε Φάαρτ

Αναθρεμμένος στην ακαδημία του Αίαντα, ο Φαν Ντε Φάαρτ έκανε ποδαρικό στις επαγγελματικές κατηγορίες μόλις στα 17 του, ωστόσο οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του δεν τον βοήθησαν να φτάσει στην κορυφή όπως έχει ο ίδιος τονίσει. Μάλιστα για όσους δεν θυμάστε ο Ιμπραϊμοβιτς είχε… τραυματίσει τον Ολλανδό σε μια προπόνηση του Άγιαξ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την ομάδα ο Σουηδός, καθώς τον κατηγόρησαν πως το έπραξε επίτηδες.

Όταν όπλιζε με το αριστερό του πόδι όλοι οι αντίπαλοι έτρεμαν, ενώ τα επικίνδυνα χτυπήματα φάουλ και οι μακρινές πάσες ακριβείας ήταν τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν διάσημο.

Άγιαξ, Αμβούργο, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ ήταν οι μεγαλύτεροι σταθμοί της καριέρας του Ολλανδού μέσου. Ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/11) το τέλος από την ενεργό δράση στα 35 του χρόνια.

Ο έμπειρος χαφ ολοκλήρωσε μια γεμάτη καριέρα με συνολικά 534 παιχνίδια τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο έχοντας στο ενεργητικό του 171 τέρματα το ένα πιο όμορφο από το άλλο.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Ξεκίνησε από το Ρότερνταμ και μέσα σε μια νύχτα κατέληξε στην Άρσεναλ του Βενγκέρ και έγινε η σημαία της ομάδας. Μπορεί οι κανονιέρηδες να του πρόσφεραν τα πάντα, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να προδώσει την μεγάλη του αγάπη για χάρη της Γιουνάιτεντ, κάτι που θα σημάδευε μια για πάντα την σχέση του με τους φίλους των Λονδρέζων.

Ίσως το τελευταίο γλυκό αριστερό πόδι εκείνης της γενιάς, μπορούσε να σκοράρει με κάθε τρόπο και να.. ξεφτιλίσει τον αντίπαλο δίχως ενδοιασμούς. Οξύθυμος χαρακτήρας που δεν άφηνε κανέναν να του θίξει τον εγωισμό, με την μοίρα ωστόσο να του επιφυλάσσει δυσάρεσετες εκπλήξεις με τους συνεχόμενους τραυματισμούς.

«Στο τέλος της σεζόν μάλλον θα αποσυρθώ. Θα είμαι 36 ετών με 18 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Από τα πέντε μου εμπλέκομαι με το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Ολλανδός επιθετικός στην ανακοίνωση που έκανε για να ενημερώσει για την απόσυρση του στο τέλος της χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μετράει μέχρι στιγμής 576 επίσημα παιχνίδια με 262 γκολ και 95 ασίστ στο ενεργητικό του. Τα περισσότερα του τέρματα τα είχε σκοράρει ως παίκτης της Άρσεναλ. Με τη φανέλα των «κανονιέρηδων» ο Ολλανδός βρήκε δίχτυα 132 φορές και έφτιαξε άλλα 55 γκολ με πάσες.

Έχει αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των «οράνιε» σε παραπάνω από εκατό αναμετρήσεις και όλοι θυμούνται το εκπληκτικό τέρμα που είχε σκοράρει με κεφαλιά στο Μουνιάλ του 2014 απέναντι στην Ισπανία.

https://www.youtube.com/watch?v=Wn2TfR–Lwo

Ντίρκ Κάιτ

Ο Ντιρκ Κάιτ αποχώρησε από την ενεργό δράση έχοντας πετύχει ένα από τα μεγάλα του όνειρα, να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την Φέγενορντ. Σπάζοντας το δίπολο Άγιαξ-Αϊντχόφεν.

Η καριέρα του εξελίχθηκε σαν παραμύθι με το όμορφο τέλος να παραπέμπει σε ταινία που κερδίζει πάντα στο τέλος ο καλός. Ο ίδιος είχε υποσχεθεί πως όταν γυρίσει θα τους… κερδίσει και τα κατάφερε.

Κύριο χαρακτηριστικό του η ενέργεια που έβγαζε και η εκτελεστική του δεινότητα, δούλευε όσο κανέναν άλλον στις προπονήσεις και ήταν παράδειγμα προς όλους για τον επαγγελματισμό που έδειχνε ακόμα και στις τελευταίες προπονήσεις της καριέρας του.Σπουδαία καριέρα σε Λίβερπουλ, Φέγενορντ και Φενέρμπαχτσε, αγωνιζόμενος σε 627 αναμετρήσεις, σημειώνοντας 230 τέρματα. Αν μη τι άλλο, δεινός σκόρερ…

«Δεν θεωρώ πως θα είμαι στις επιλογές του νέου προπονητή και είναι καλύτερο για μένα να αφοσιωθώ στις υποχρεώσεις της ομάδας μου. Πέρασα δέκα υπέροχα χρόνια με τους “οράνιε” και θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία», είχε δξλώσει ο Κάιτ το 2014, που μέτρησε με την πορτοκαλί φανέλα 104 συμμετοχές και 24 γκολ, παίρνοντας μέρος σε τρία Μουντιάλ και δύο EURO.

Οι επόμενοι στην λίστα…

Το πλήρωμα του χρόνου έρχεται σιγά σιγά και για τους Γουέσλεϊ Σνάιντερ και Άριεν Ρόμπεν, οι οποίοι αν και αγωνίζονται ακόμη σε υψηλό επίπεδο, φαίνεται πως ίσως το ερχόμενο καλοκαίρι αποχαιρετήσουν τους αγωνιστικούς χώρους.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές εκείνης της γενιάς έχουν κρεμάσει τα παπούτσια τους εδώ και χρόνια, παίκτες όπως ο Μάρκο Φαν Μπόμελ και Φαν Μπρόκχορστ, άλλοι δεν κατάφεραν ποτέ να κάνουν την καριέρα που περιμέναμε, όπως ο Χαϊτίνγκα, ο Ματάισεν και ο Ντε Γιονγκ.
Όλοι θα θυμόσαστε εκείνη την φοβερή ομάδα των «οράνιε», η οποία άγγιξε το όνειρο, αλλά είχε την μοίρα που είχε και το απίστευτο σύνολο ποδοσφαιριστών του 1974 με ηγέτη τον Γιόχαν Κρόιφ…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ