ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Όλα τα λεφτά ο… Βαλμπουενά! (vids)

Η Φενερμπαχτσέ δυσκολευόταν για 71 λεπτά κόντρα στην Άντερλεχτ, όμως σ' εκείνο το σημείο μίλησε η κλάση του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με ένα τυχερό γκολ και μια ασίστ πάρε-βάλε σε τρία λεπτά οδήγησε τα «κίτρινα καναρίνια» σε μια σπουδαία νίκη (2-0), που τους φέρνει μια πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Όλα τα λεφτά ο… Βαλμπουενά! (vids)

Στο κατάμεστο «Σουκρού Σαράτσογλου» η Φενερμπαχτσέ είχε «κολλήσει» στο μηδέν για 71 λεπτά κόντρα στην Άντερλεχτ, όμως η ποιότητα του Ματιέ Βαλμπουενά έκανε τη διαφορά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, οι εμφανίσεις του οποίου ήταν αρκετά κακές τη φετινή σεζόν, μ’ ένα τυχερό γκολ και με μια ασίστ πάρε-βάλε οδήγησε τη Φενέρ σε μια σημαντική νίκη (2-0), η οποία της δίνει τεράστιο προβάδισμα όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Από μισό ημίχρονο για κάθε ομάδα

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς και στο 10′ ο Αγιού λίγο έλειψε να τους βάλει μπροστά στο σκορ, όμως το πλασέ του κατέληξε ελάχιστα άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Σλιμανί να χάσει μια μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά του να περνάει δίπλα από το δοκάρι. Η Άντερλεχτ κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας και να ισορροπήσει την αναμέτρηση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τεκίν.

Αυτό έγινε στο 43′ από στημένη μπάλα, με τον Τρεμπέλ να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή και την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Τούρκου τερματοφύλακα. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τη Φενέρ να ξεκινάει καλύτερα το ματς και την Άντερλεχτ να κυριαρχεί μετά το 30′.

«Καθάρισε» ο Βαλμπουενά

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η τούρκική ομάδα πλησίασε ξανά στο γκολ, όμως το σουτ του Φράι στο 47′ πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά έξι λεπτά αργότερα, όμως ο Ντιντιγιόν απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ελμάς. Η πίεση της Φενέρ απέδωσε καρπούς τελικά στο 71′. Ο Βαλμπουενά έκανε μια εξαιρετική σέντρα, ο Αγιού δεν τη βρήκε, αλλά η κίνηση του ήταν αρκετή για να ξεγελάσει τον Ντιντιγιόν με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της Άντερλεχτ για το 1-0 και το «Σουκρού Σαράτσογλου» να παίρνει «φωτιά»!

Προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Στο 74′ ο Βράνιες έκανε τραγικό λάθος χάνοντας την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Βαλμπουενά έκλεψε και την γύρισε στον Φράι, που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 2-0 σε άδειο τέρμα!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για την Άντερλεχτ στο 79′, καθώς ο Μπακάλι τράβηξε τη φανέλα του Ελμάς και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ τέσσερα λεπτά μετά την αποβολή, με τον Σλιμάνι να φεύγει στην κόντρα, αλλά να πλασάρει άουτ.

Το 2-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τη Φενερμπαχτσέ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη που τη φέρνει στους 7 βαθμούς στον τέταρτο όμιλο και τις δίνει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Η Άντερλεχτ από την άλλη έμεινε στον 1 βαθμό και αποχαιρέτησε τη φετινή διοργάνωση.

Φενερμπαχτσέ (Έρβιν Κούμαν): Τεκίν, Οζμπαϊράκλι, Νοϊστάντερ, Σκρτελ, Καλντιρίμ, Τζάιλσον (88′ Ίσλα), Ελμάς, Βαλμπουενά (82′ Κοϊμπάσι), Φράι, Αγιού, Σλιμανί.

Άντερλεχτ (Χάιν Βανχάεζενμπρουκ): Ντιντιγιόν, Σελεμέκερς (77′ Ναχάρ), Βράνιες, Μπόρναου (46′ Σανέ), Μίλιτς, Τρέμπελ (77′ Λοκόνγκα), Κουμς, Γκέρκενς, Μακαρένκο, Μπακάλι, Ντιματά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ