ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρίβερ Πλέιτ

Ο Ινφαντίνο, η CONMEBOL, οι αλήθειες και τα… ψέμματα (pics)

Ο «Βασιλιάς» προβληματίζεται... και σας μεταφέρει το παρασκήνιο γύρω από την διπλή αναβολή του Superclasico, που ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα διεξαχθεί!

Ο Ινφαντίνο, η CONMEBOL, οι αλήθειες και τα… ψέμματα (pics)

Μία πικρή… ιστορία

Δεν είναι λίγες οι πηγές που… διαρρέουν την απαράδεκτη συμπεριφορά της CONMEBOL -η τελευταία κατέχει τα δικαιώματα της αναμέτρησης του Superclasico και τα έχει μοιράσει παγκοσμίως- αλλά και της FIFA, οι οποίες έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να διεξαχθεί η αναμέτρηση!

Από την μία, η CONMEBOL κατά την πρώτη και σημαντική ημέρα των δριμύτατων επιθέσεων στη Μπόκα Τζούνιορς (δείτε εδώ), απέστειλε επίσημο έγγραφο προς πάσα αρμόδια αρχή, ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να αναβληθεί η αναμέτρηση!

Η FIFA, και πιο συγκεκριμένα ο απεσταλμένος της Τζιάνι Ινφαντίνο, όχι μόνον δεν αντέδρασε στην συμπεριφορά της CONMEBOL, αλλά φρόντισε να αυξήσει την πίεση στους δύο συλλόγους, απειλώντας τους με τιμωρίες!

Αναβολή στην αναβολή… και πάμε για άλλα!

Εν τέλει, επικράτησε η λογική με την αναμέτρηση μεταξύ της Ρίβερ και της Μπόκα να αναβάλλεται για τις 25/11.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο δέχτηκε έντονη κριτική, μετά τα όσα κυκλοφόρησαν, ότι πιέζει να γίνει ο δεύτερος τελικός, με τον Ελβετό παράγοντα της FIFA να διαψεύδει τα πάντα στην εφημερίδα La Nation:

«Με αφορμή ψευδείς φήμες που κυκλοφόρησαν, θέλω να επισημάνω πως ποτέ δεν ζήτησα, σε καμία στιγμή, να γίνει οπωσδήποτε ο αγώνας. Δεν απείλησα κανέναν με πειθαρχικές κυρώσεις σε περίπτωση που δεν γίνει ο αγώνας. Κάθε απόφαση που αφορά αυτήν την αναμέτρηση, εξαρτάται από την Conmebol και όχι από την FIFA».

Μία μέρα αργότερα (25/11), με τις ανησυχίες για περαιτέρω αναβολή της αναμέτρησης να έχουν εκφρασθεί από παντού, καθώς η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες παραμένει έκρυθμη, η CONEMBOL, ανακοινώνει την νέα -αόριστης ημερομηνίας- αναβολή!

 Superclasico…are you here?

Το χειρότερο είναι ότι το παιχνίδι μένει ουσιαστικά στον «αέρα» με την ημέρα και την ώρα διεξαγωγής να μην έχουν αποφασιστεί ακόμη.

Από την πλευρά της η Μπόκα Τζούνιορς, απαιτεί από την CONMEBOL την τιμωρία των γηπεδούχων των οποίων οι οπαδοί είναι υπεύθυνοι για τα χθεσινά γεγονότα, ενώ παράλληλα ζητούν και την οριστική αναβολή του αγώνα μέχρι νεωτέρας.

Οι πιέσεις από όλες τις πλευρές προς την CONMEBOL αλλά και την FIFA είναι πολλές και σίγουρα θα δυσκολευτούν να συμφωνήσουν την κατάλληλη στιγμή διεξαγωγής του Superclasico για το Copa Libertadores , το οποίο για πολλούς λόγους ΠΡΕΠΕΙ να διεξαχθεί.

Οι «εκατομμυριούχοι» πάντως φρόντισαν να ενημερώσουν τους φιλάθλους τους να κρατήσουν τα εισιτήρια που θα τους επιτρέψουν την είσοδο στο «Μονουμεντάλ», φανερώνοντας ένα σημάδι αισιοδοξίας ότι η αναμέτρηση μπορεί να διεξαχθεί κάποια στιγμή!

Οι αλήθειες… και τα ψέμματα

Επειδή η αλήθεια και το ψέμα είναι δύο υποκειμενικές οπτικές, θα εκφραστούν τα απτά γεγονότα και τεκμήρια, τα οποία θα οδηγήσουν τους αναγνώστες σε δικά τους συμπεράσματα.

Η FIFA, σε μία παγκοσμίου βεληνεκούς αναμέτρηση, φωνάζει παρών με το πιο ισχυρό της πρόσωπο στο «Μονουμεντάλ».

Ενώ τα επεισόδια και τα γεγονότα είναι σε εξέλιξη, ο ισχυρός άνδρας εξακολουθεί να βρίσκεται εντός γηπέδου, έως και πριν μερικά λεπτά της πρώτης οριστικής αναβολής του Superclasico .

Την επόμενη μέρα δηλώνει πως… όλες οι κατηγορίες είναι ψευδείς!

Η CONMEBOL, ενώ έχουν βγει στην δημοσιότητα όλα τα βίντεο με την επίθεση των οπαδών της Ρίβερ στο λεωφορείο αποστολής της Μπόκα Τζούνιορς, ενώ υπάρχει εικόνα από τα αποδυτήρια που θυμίζουν πολεμικό καταφύγιο, ενώ προβαίνει σε σοκαριστικές δηλώσεις μία ευρείας αποδοχής αθλητική προσωπικότητα (Κάρλος Τέβες), αποφασίζουν να στείλουν ένα ανήκουστο έγγραφο… ομαλής διεξαγωγής!

Τέλος, η CONMEBOL, όντας εκτεθειμένη από την δημοσιότητα που πήραν, το έγγραφο, οι δηλώσεις επί στόματος προέδρου της FIFA και η επιμονή διεξαγωγής της αναμέτρησης, ορίζοντας 2ωρη καθυστέρηση (24/11) για να αναβάλει στο τέλος την αναμέτρηση οριστικά, οδήγησαν σε μία -αναμενόμενη- δεύτερη αναβολή με αόριστο χαρακτήρα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ