ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερ Λεβερκούζεν

Δεν «κάηκε» η Λεβερκούζεν!

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν έπαιξε με τη «φωτιά», έχασε ένα κάρο ευκαιρίες και είδε τη Λουντογκόρετς να παίρνει το προβάδισμα, αλλά εντέλει κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο 85' μ' ένα φανταστικό γκολ του Βάιζερ και να πιάσει κορυφή στον πρώτο όμιλο.

Δεν «κάηκε» η Λεβερκούζεν!

Και πάλι καλά μπορεί να λέει η Μπάγερ Λεβερκούζεν! Οι «ασπιρίνες» έχασαν ένα σορό ευκαιρίες κόντρα στη Λουντογκόρετς και βρέθηκαν μάλιστα πίσω στο σκορ από μια αδράνεια στην άμυνα του, ωστόσο ο Μίτσελ Βάιζερ μ’ ένα απίθανο γκολ στο 85′ τους χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας και έφερε την ομάδα του στην κορυφή του πρώτο ομίλου.

Ανούσια υπεροχή της Λεβερκούζεν

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή από τα πρώτα λεπτά και προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Λουντογκόρετς που έκλεινε όλους τους χώρους. Μόλις στο 5′, η πίεση της Λεβερκούζεν, λίγο έλειψε να πιάσει τόπο, με τον Αλάριο να βγαίνει απέναντι από τον Ρέναν από πλάγια θέση,αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ.

Η Λουντογκόρετς αναθαρρούσε όσο πέρναγε η ώρα και στο 30′ είχε την πρώτη καλή στιγμή της, με τον Βάντερσον να σουτάρει μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πάουλο και να στέλνει την μπάλα ψηλά άουτ. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και έφτασαν για ακόμα μια φορά κοντά στο γκολ με τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Αρανγκίζ εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Ρέναν.

Το 0-0 έμεινε μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λέπτου με τη Λεβερκούζεν να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να την μετουσιώσει σε απειλητικές καταστάσεις για την εστία της Λουντογκόρετς, η οποία αμύνονταν εξαιρετικά.

«Ροντέο» στο δεύτερο μέρος

Η ομάδα του Χέικο Χέρλιζ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στο ξεκίνημα του. Αρχικά, στο 48′ ο Σρεκ πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το ύψος της περιοχής, και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπέιλι ταλαιπώρησε τους αμυντικούς της Λουντογκόρετς με το πλασέ του να περνάει επίσης άουτ.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά και στο 55′ χρειάστηκε η επέμβαση του Ρέναν στο μακρινό σουτ του Γουέντελ για να μείνει το 0-0. Η Λουντογκόρετς πήρε μπρος μετά από ένα σημείο και στο 67′ «άγγιξε» το γκολ, με τον Σβίερτσοκ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και να νικιέται από τον Οζκάν.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Πολωνός επιθετικός, όμως, το πέτυχε ο Μαρσελίνιο δύο μόλις λεπτά αργότερα. Ο Σβίερτσοκ έβγαλε την κάθετη πάσα στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με υπέροχο τελείωμα έκανε το 1-0 για τους Βούλγαρους!

Η Λεβερκούζεν σάστισε για μερικά λεπτά από το γκολ των Βούλγαρων, ωστόσο βγήκε ξανά μπροστά και έψαξε την ισοφάρισε. Και στο 80′ έφτασε μια «ανάσα» από αυτήν. Ο Μπέντερ έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Μπέιλι από το ύψος του πέναλτι, ωστόσο ο Μότσι έβαλε έγκαιρα την κόντρα στον Τζαμαϊκανό άσο.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο 85′. Ο Μπέιλι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στην απέναντι γωνία και στον Βάιζερ που μ’ ένα απίθανο γκολ έφερε το ματς στα ίσια!

Ένα λεπτό αργότερα, μάλιστα, οι «ασπιρίνες» έφτασαν κοντά και στην ολική ανατροπή, αλλά η προβολή του Ντράγκοβιτς από κοντά πέρασε λίγο άουτ. Οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στα εναπομείναντα λεπτά με το 1-1 να μένει μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Με το βαθμό αυτό η Μπάγερ Λεβερκούζεν έφτασε τους 10 και ανέβηκε στην κορυφή του πρώτου ομίλου του Europa Legaue έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της στην επόμενη φάση, ενώ η Λουντογκόρετς έφτασε τους 3.

Μπάγερ Λεβερκούζεν (Χέικο Χέρλιχ): Οζκάν, Βάιζερ, Ρέτσος (34′ Μπαουμγκάρτλινγκερ), Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Αρανγκίζ (63′ Μπέντερ), Παουλίνιο, Μπέιλι, Σρεκ (73′ Χάβερτζ), Τελίν, Αλάριο.

Λουντογκόρετς (Άντονι Ζντράβκοφ): Ρέναν, Σισίνιο, Μότσι, Τερζίεφ, Φόρστερ, Σάσα, Γκοράλσκι, Ντιάκοφ, Ζοάο Πάουλο (63′ Μαρσελίνιο), Βάντερσον, Σβιέρτσοκ (82′ Νεντιάλκοφ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ