ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Πολ Πογκμπά: Θέλει να γυρίσει στα… παλιά

Οι φήμες για επιστροφή του Πολ Πογκμπά στο Τορίνο έχουν ανάψει για τα καλά και το sportsking.gr αναλύει τα κέρδη που θα έχει η Γιουβέντους.

Πολ Πογκμπά: Θέλει να γυρίσει στα… παλιά

Όλο και περισσότερα είναι τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Πολ Πογκμπά να αποχωρεί από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί να επιστρέψει στο Τορίνο για χάρη της Γιουβέντους; Αν γίνει κάτι τέτοιο τα οφέλη θα είναι πολλά για την «μεγάλη κυρία», με το sportking.gr να αναλύει τι θα δώσει στην ιταλική ομάδα.

Μπορεί το καλοκαίρι του 2016 ο Πογκμπά να πήρε το αεροπλάνο με προορισμό το Μάντσεστερ, όμως όλο και πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν τον Γάλλο να επιστρέφει εκεί που μεγαλούργησε.

Τεράστια ποιότητα στην μεσαία γραμμή

Η αξία του Γάλλου Παγκόσμιου πρωταθλητή είναι αδιαμφισβήτητη και η ποιότητα που θα δώσει την μεσαία γραμμή της Γιουβέντους θα είναι τεράστια. Η συνύπαρξη με τους Κεντίρα, Τσαν, Ματουιντί και Μπεντανκούρ, θα δημιουργήσει ένα κέντρο «δυναμίτη». Δεδομένα κάποιος από αυτούς θα αποχωρήσει, καθώς δεν είναι δυνατόν να μοιραστεί ο χρόνος μεταξύ πέντε παικτών. Μοιραία φαίνεται πως θα «πληρώσει το μάρμαρο» ο Εμρέ Τσαν, καθώς μοιάζει απίθανο να αποχωρήσει ο «σκύλος» Ματουιντί, ο φέρελπις Μπεντανκούρ και ο αειθαλής Κεντίρα. Το αρχοντικό στυλ του Γάλλου, θα δώσει το επιπλέον στοιχείο που λείπει αυτή τη στιγμή από το κέντρο των «μπιανκονέρι», καθώς οι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ είναι πιο πολύ εργάτες, όμως κανένας από αυτούς δεν είναι ηγέτης.

Θα της δώσει ύψος και γκολ

Με ύψος 1.91 ο Πογκμπά θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του Αλέγκρι, καθώς θα μπορεί να παίρνει την πρώτη μπαλιά από το βολέ του τερματοφύλακα, σπάζοντας την μπάλα σε συμπαίκτη του. Βεβαίως, το υψομετρικό του πλεονέκτημα δεν θα βοηθήσει μόνο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού αλλά και στην παραγωγή ευκαιριών.

Ο Γάλλος θα δημιουργεί έναν ακόμη πονοκέφαλο στις «στημένες» φάσεις, ενώ στην αντίπερα όχθη, θα μπορεί να βοηθάει ανασταλτικά στις αντίστοιχες φάσεις των αντιπάλων. Όσον αφορά το σκοράρισμα, πέραν της κεφαλιάς που αναφέραμε προηγουμένως, το «χταπόδι» μπορεί να απειλήσει και με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά και με σουτ, αρκεί να βρει ελάχιστο χώρο. Είναι δεδομένο πως μέσα στη χρονιά δίνει σχεδόν 10 γκολ στις ομάδες που αγωνίζεται και αυτό από μόνο του δημιουργεί συνθήκη.

Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής 

Μέχρι τον Αύγουστο του 2016, ο Πογκμπά βρισκόταν στην Γιούβε, όντας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της. Ο ίδιος γνωρίζει από άκρη σε άκρη το γήπεδο, το προπονητικό κέντρο αλλά και την ζωή στο Τορίνο. Είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να παίζει σε γνώριμο περιβάλλον, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών που φεύγουν από ένα πιο γρήγορο και δυνατό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Premier League, για να αγωνιστούν στη Serie A και αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος αποχώρησε από την Ισπανία και την La Liga, για να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα που δεν γνώριζε. Μπορεί σχεδόν αμέσως να βρήκε τα πατήματά του, όμως και αυτός στην αρχή δυσκολεύτηκε. Αν λοιπόν ήταν δύσκολο για τον Κριστιάνο, γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο θα είναι για κάποιον άλλο, πιο άπειρο ποδοσφαιριστή. Ο Πογκμπά όμως, τέτοιο πρόβλημα δεν θα το έχει.

Αν γυρίσει, θα είναι πιο ώριμος και αποφασισμένος από ποτέ

Μπορεί στο προηγούμενο πέρασμά του από το Τορίνο να δήλωνε χαρούμενος στην ομάδα, όμως με την πρώτη ευκαιρία γύρισε στο Μάντσεστερ. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο καλά για τον ίδιο, καθώς άλλα περίμενε και άλλα βρήκε. Πλέον, είναι δεδομένο πως αν κάνει το μεγάλο βήμα και επιστρέψει στο Τορίνο, θα διψάει για «αίμα», καθώς θέλει να αποδείξει σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ο παίκτης που εμφανίστηκε στο Μάντσεστερ.

Η άριστη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας

Είναι δεδομένο πως όταν ένας παίκτης έχει την στήριξη της κερκίδας, μπορεί να κάνει θαύματα. Ο Πογκμπά ήταν από τα αγαπημένα παιδιά των οπαδών της Γιουβέντους. Μπορεί κατά την αποχώρησή του το κλίμα να στράβωσε, όμως αν ο ίδιος επιστρέψει είναι σίγουρο πως ο κόσμος των «μπιανκονέρι» θα τον υποδεχθεί με μεγάλη χαρά και λαχτάρα για να τελειώσει την δουλειά που δεν κατάφερε να τελειώσει στον τελικό του Βερολίνου.

Μένει να δούμε αν τελικά ο ίδιος θα επιστρέψει στην ομάδα που ανδρώθηκε και έγινε ο παίκτης των 105 εκατομμυρίων ευρώ. Φυσικά, ο ίδιος δεν έχει μάθει να χάνει και έτσι δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν θα αφήσει το Μάντσεστερ, ειδικά αν αποχωρήσει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Σε κάθε περίπτωση όμως, το όνομά του θα παίξει δυνατά, με την Γιουβέντους να ενδιαφέρεται για τον παίκτη, όσο και αν οι υπεύθυνοι του συλλόγου, αλλά και ο προπονητής δηλώνουν το αντίθετο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ