ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Βάζει γκολ και στον ρατσισμό ο Στέρλινγκ! (pic)

Θέση για όλα όσα συνέβησαν στο "Στάμφορντ Μπριτζ" -και όχι μόνο-με εκείνον πρωταγωνιστή πήρε μέσω Instagram ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Βάζει γκολ και στον ρατσισμό ο Στέρλινγκ! (pic)

Στην Αγγλία οι ρατσιστικές επιθέσεις τείνουν να γίνουν συχνό φαινόμενο. Τελευταίο “θύμα” ήταν ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Πριν από μερικές ημέρες ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Η Πρέμιερ Λιγκ είναι από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου. Όχι μόνο γιατί μερικοί από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στα αγγλικά γήπεδα. Αλλά και γιατί τέτοιου είδους συμπεριφορές είχαν εξαφανιστεί από αυτά.

Κάτι που πλέον φαίνεται να μην ισχύει για την εν λόγω χρονική περίοδο. Γι’ αυτό το λόγο και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι θέλησε να πάρει θέση. Μπορεί να μην το κάνει συχνά, όπως έγραψε και ο ίδιος μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Instagram, αλλά πρέπει να το κάνει όταν αισθάνεται την ανάγκη.

Τα έβαλε με όλους και με όλα ο Στέρλινγκ

Αυτό που κάνει εντύπωση δεν είναι η “έκρηξη” του Στέρλινγκ. Αλλά ο λόγος που την δημιούργησε. Δεν ήταν η ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της Τσέλσι προς το πρόσωπό του. Αλλά για το πως ο Τύπος μπορεί να επηρεάσει και εν μέρει να δημιουργήσει ρατσίστες:

Αναλυτικά το μήνυμα του επιθετικού της Σίτι:

Καλημέρα σε όλους. Θέλω να πω κάτι πριν τοποθετηθώ. Δεν είμαι από εκείνους που παίρνουν συχνά θέση για κάτι. Ωστόσο, τώρα νιώθω την ανάγκη για να το κάνω. Δεν έχει να κάνει τόσο με εμένα και την ρατσιστική επίθεση που γνώρισα από οπαδούς της Τσέλσι. Όπως είδατε και οι πιο πολλοί η αντίδρασή μου ήταν απλά να γελάσω. Δεν ασχολήθηκα μαζί τους. Άλλωστε πλέον δεν περιμένω και κάτι άλλο διαφορετικό.

Για παράδειγμα έχεις δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από την ίδια ομάδα και οι δύο τα πηγαίνουν πολύ καλά, με αποτέλεσμα να παίρνουν και κάποια πολύ καλά χρήματα. Αυτοί με τη σειρά τους αγόρασαν στις μητέρες τους ένα πολύ καλό σπίτι, προκειμένου να ζήσουν εκεί πέρα αυτές και για να τις βοηθήσουν. Ωστόσο, κοιτάξτε πως αντιμετωπίζουν τα ΜΜΜΕ την ιστορία ενός μαύρου ποδοσφαιριστή και πως εκείνη ενός λευκού.

Για εμένα αυτό είναι απαράδεκτο. Κανείς από τους δυο τους δεν έχει κάνει κάτι κακό. Όμως, για τον μαύρο ποδοσφαιριστή είναι λες και έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα. Όλο αυτό δίνει ακόμη περισσότερη τροφή στους ρατσιστές για να κάνουν στη συνέχεια ανάλογες πράξεις. Πρέπει να υπάρχει μια δεύτερη σκέψη για τον Τύπο και να δίνουν σε όλους τους ποδοσφαιριστές μια δεύτερη ευκαιρία που θα είναι επί ίσοις όροις”, τα λόγια του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ