ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Γι’ αυτό σε λένε Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός έκανε μια μυθική εμφάνιση και κατατρόπωσε τη Μίλαν (3-1), παίρνοντας μια παλικαρίσια πρόκριση στους «32» του Europa League!

Γι’ αυτό σε λένε Θρύλο!

Με μια εμφάνιση βγαλμένη από τις «χρυσές» σελίδες της ιστορίας του ο Ολυμπιακός «πάτησε» τη Μίλαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (3-1)! Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μια τεράστια πρόκριση στους «32» του Europa League! Σισέ, και Φορτούνης τα δύο από τα τρία γκολ των Πειραιωτών, γκολ και αυτογκόλ σημείωσε ο Ζαπάτα από πλευράς Μίλαν.

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ορμητικά στο ματς και λίγο έλειψε να προηγηθούν με τη σέντρα. Ο Σισέ έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Γκερέρο, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν πλάσαρε σωστά και ο Ρέινα έδιωξε με τα πόδια.

Η Μίλαν βγήκε σιγά σιγά από το «καβούκι» της και στο 18′ είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να κλειδώσει την πρόκριση. Κάθετη πάσα του Κουτρόνε στον Ιγκουαΐν, ο οποίος νικήθηκε από τον Σα στο τετ α τετ. Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό σ’ εκείνο το σημείο και τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Ιταλού φορ να απειλήσει. Ο Καστιγιέχο του έβγαλε εξαιρετική πάσα αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πήγε στην αγκαλιά του Σα.

Χάθηκε ο ρυθμός

Όσο περνούσαν τα λεπτά το παιχνίδι έχανε σε ένταση, με τους «ροσσονέρι» να καταφέρνουν να «παγώσουν» το ματς. Στο 41′ είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Κεσιέ μπήκε στην περιοχή κι έκανε το σουτ από δεξιά, αλλά ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Το 0-0 έμεινε μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά να μην μπορεί. Από την άλλη η Μίλαν μετά το δυνατό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της και να κρατήσει με σχετική άνεση το μηδέν στα μετόπισθεν.

Ο Σισέ έβαλε «φωτιά» στο ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 47′ είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ. Ο Φετφατζίδης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έξω από την περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, με το σουτ του Κεσιέ να έχει την ίδια κατάληξη.

Στο 53′ ο Φετφατζίδης δοκίμασε ξανά το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ, χωρίς να απειλεί την εστία του Ρέινα. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκιγιέρμα βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Ελαμπντελάουι, αλλά το πλασέ του μέσα από την περιοχή κατέληξε πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα.

Τελικά, η πίεση των «ερυθρολεύκων» απέδωσε καρπούς στο 60′. Ο Φορτούνης εκτέλεσε γρήγορα κόρνερ για τον Ποντένσε, εκείνος έκανε το γύρισμα, ο Ιγκουαΐν έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γκερέρο, αλλά ο Σισέ πήρε το ριμπάουντ κι έβαλε «φωτιά» στο « Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Γκολ εσύ; Γκολ κι εγώ 

Η Μίλαν παραλίγο να απαντήσει άμεσα, αλλά το γυριστό σουτ του Κουτρόνε πέρασε ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι απέκτησε ξαφνικά φρενήρη ρυθμό κι ο Ολυμπιακός έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0 στο 64′. Ο Φορτούνης άδειασε τον Αμπάτε, αλλά νικήθηκε από τον Ρέινα στο τετ α τετ, ενώ στην επαναφορά ο Ζαπάτα έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκερέρο. Οι «ροσονέρι» έχασαν κι αυτή μια μεγάλη ευκαιρία στο ίδιο λεπτό, με τον Ιγκουαΐν να συγκλίνει και να σουτάρει και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 70′ ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Γκιγιέρμε σούταρε από πολύ μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα και «κρέμασε» τον Ρέινα για το 2-0 μέσα σε πανδαιμόνιο!

Ο Κολομβιανός στόπερ, όμως, πήρε την εκδίκηση του μόλις ένα λεπτό αργότερα. Μετά από κόρνερ τους Τσαλχάνογλου πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και μείωσε σε 2-1 «παγώνοντας» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»!

Τον λύτρωσε ο Φορτούνης!

Η αναμέτρηση είχε γίνει γκραν γκινιόλ και στο 75′ ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να ξαναπάρει σκορ πρόκρισης. Ο Γκερέρο βρέθηκε απέναντι από τον Ρέινα, αλλά ο Αμπάτε έριξε το σώμα του στο σουτ του Ισπανού και έδιωξε. Ό,τι δεν κατάφεραν σ’ εκείνο το λεπτό οι ερυθρόλευκοι το πέτυχαν πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Αμπάτε τράβηξε τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Φορτούνης ήταν ψύχραιμος από τα 11 μέτρα και έκανε το 3-1!

Η Μίλαν πίεσε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, όμως δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.

Έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 10 βαθμούς στον όμιλο όσους έχει και η Μίλαν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το αβαντάζ στα συνολικά γκολ (αφού και τα δύο μεταξύ τους ματς έληξαν με 3-1) και έτσι προκρίθηκαν στη φάση των «32» του Europa League!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελάου, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Καμαρά (79′ Τοροσίδης), Γκιγιέρμε, Ποντένσε (85′ Μπουχαλάκης), Φετφατζίδης (69′ Νάτχο), Φορτούνης, Γκερέρο.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85′ Χαλίλοβιτς), Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο, Κουτρόνε (78′ Λαξάλτ), Ιγκουαΐν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ