ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

Ντέρμπι στα… χαρτιά, Λυών στην… καρδιά της Μονακό (vid)

Η Λυών δεν είχε καμία διάθεση να κάνει ντέρμπι το... ντέρμπι με την Μονακό δίνοντας ηχηρό χαστούκι (3-0) στους τραγικούς Μονεγάσκους.

Ντέρμπι στα… χαρτιά, Λυών στην… καρδιά της Μονακό (vid)

Η Λυών στην έδρα της δεν αστειεύεται, πόσο μάλλον όταν απέναντι της έχει αυτή την Μονακό. Οι «Λιονέ» δεν άφησαν ποτέ περιθώριο αμφισβήτησης και με μια πειστική εμφάνιση επικράτησαν εύκολα 3-0 της ομάδας του Τιερί Ανρί διατηρώντας την εντός επικίνδυνης ζώνης.

Αουάρ (6′), Φεκίρ (34′) και Μεντί με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, με τον Γκολοβίν για τους φιλοξενούμενους να αποβάλλεται υπερτονίζοντας με την πράξη του την κάκιστη κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με την σέντρα αποφασισμένοι να τελειώσουν νωρίς το ντέρμπι, με την Μονακό να δέχεται με το καλημέρα ασφυκτική πίεση στα καρέ της. Το σύστημα με τους τρεις αμυντικούς  των φιλοξενούμενων δεν στάθηκε ικανό να διατηρήσει τις ισορροπίες για πολύ, με τον Αουάρ να παραβιάζει μόλις στο 6ο λεπτό την εστία του Μπενάλιο, με τον Ελβετό να εκτίθεται ανεπανόρθωτα από τους συμπαίκτες του.

Με την παρέα του Ντεπάι να έχει από νωρίς το κεφάλι στο σκορ τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι δύσκολα. Η ψυχολογία των Μονεγάσκων έπεσε στο ναδίρ (όπου και βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα), με την Λυών να αναζητά με συντονισμένες προσπάθειες ακόμη ένα τέρμα που θα καθάριζε μία και καλή την υπόθεση νίκη.

Αυτό δεν άργησε πολύ να ρθει! Δράστης ο εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι Ναμπίλ Φεκίρ να ολοκληρώνει με επιτυχία την πίεση της ομάδας του στη αμυντική διάταξη της ομάδας του Τιερί Ανρί, παραβιάζοντας την εστία του Μπενάλιο με όμορφο τελείωμα στο 34ο λεπτό.

Τυπική διαδικασία η επανάληψη για την Λυών

Στην επανάληψη τα πράγματα απλοποιήθηκαν στο έπακρο, όταν στο 47′ ο Γκολοβίν αντίκρισε – δικαίως – την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή. Με την Λυών να έχει το προβάδισμα αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα για ένα ολόκληρο ημίχρονο τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι διαφορετικό από διαδικαστικά.

Το μόνο που άλλαξε και αυτό νωρίς ήταν ακόμη ένα «χαστούκι» για τους Μονεγάσκους, με τον Μεντί να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 59′. Με την νίκη αυτή η Λυών σκαρφάλωσε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 13 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Παρί και τρεις από την 2η Λιλ.

Σε αντίθετη τροχιά παραμένει η απογοητευτική Μονακό, με το σύνολο του Τιερί Ανρί να μην σηκώνει κεφάλι, μένοντας στην προτελευταία θέση, εντός επικίνδυνης ζώνης, με τα πράγματα εβδομάδα με την εβδομάδα να δυσκολεύουν όλο και περισσότερο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ