ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Μάρκο Ρόις: Ο (λαβωμένος) αρχηγός βγήκε μπροστά!

H Μπορούσια Ντόρτμουντ δείχνει ικανή να σηκώσει ό,τι... σηκώνεται φέτος. Ο Μάρκο Ρόις ήδη έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, αλλά θέλει να την κλείσει με κούπες!

Μάρκο Ρόις: Ο (λαβωμένος) αρχηγός βγήκε μπροστά!

Η σεζόν δεν είναι ακόμη στα μισά της. Όμως, πάει ιδανικά για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ένας από τους λόγους είναι γιατί ο αρχηγός της νιώθει καλά και αυτό βγαίνει προς τα… έξω. Ο Μάρκο Ρόις χωρίς τραυματισμούς -για την ώρα- είναι ένας ηγέτης με τα όλα του.

Όχι μόνο θα πάρει την μπάλα όταν “καίει”. Όχι μόνο θα βάλει τις φωνές όταν πρέπει. Αλλά είναι εκείνος που θα δώσει χέρι βοηθείας στους πιτσιρικάδες της ομάδας. Είναι εκείνος που θα βγάλει την κρίσιμη ασίστ ή θα βάλει ένα καθοριστικό γκολ.

Ο Μάρκο Ρόις στο χέρι του δεν έχει μόνο τατουάζ. Έχει και το περιβραχιόνιο των Βεστφαλών. Η φετινή σεζόν μπορεί να κλείσει όπως θέλει από τότε που ήταν 10 χρονών. Με πολλές κούπες στα χέρια του, σηκώνοντάς τες πρώτος! Και όχι να βλέπει πάλι την Μπάγερν Μονάχου να του κλέβει τη δόξα και εκείνος να μένει με το… παγούρι στα χέρια.

Χωρίς τραυματισμούς είναι (Ρολς) Ρόις

Την μπάλα όχι απλά την ξέρει όσο λίγοι. Αλλά της “μιλάει”. Και όχι απλά της μιλάει. Αυτή ακούει κιόλας. Αυτός είναι ο Μάρκο Ρόις. Έτσι τον μάθαμε στην Γκλάντμπαχ. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

Η μοναδική διαφορά του τότε με το τώρα είναι πως όσο ο χρόνος περνούσε ο Γερμανός επιθετικός έβγαλε στη φορά ολοένα και περισσότερους (σοβαρούς) τραυματισμούς. Αδικία. Τόσο για εκείνον όσο και για την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Φέτος δείχνει να τα έχει αφήσει όλα πίσω του. Όπως και τους αντιπάλους του, αφού όταν ο “Γουντίνιο” είναι “σιδερένιος” δεν τον βλέπει κανείς.

Έχει πάρει τους “μικρούς” από κοντά

Γι’ ακόμη μία χρονιά το σύνολο της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι νεανικό. Ζαγκαντού, Χακίμι, Ντιαλό, Πούλισιτς και Σαντσό. Είναι οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Σε άλλες ομάδες, που φοβούνται ή διστάζουν να δώσουν φανέλα βασικού σε πιτσιρικάδες, ενδεχομένως να ήταν στον πάγκο. Ή να έπαιζαν αραιά και που.

Όχι όμως στους Βεστφαλούς. Ο Μάρκο Ρόις ξέρει πως είναι αυτή η θέση. Έχει περάσει από εκεί. Γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσο εύκολα μπορούν να πάρουν τα μυαλά σου αέρα ή να σε πάρει από κάτω στο πρώτο λάθος. Ο Γερμανός επιθετικός έχει πάρει από το… χεράκι όλους τους πιτσιρικάδες και δείχνει να είναι δίπλα τους. Αυτό τους έχει βοηθήσει στον τρόπο παιχνιδιού και στον τρόπο που σκέφτονται.

Ηγετικά νούμερα, ηγετικές εμφανίσεις

Και πάμε τώρα στο δια ταύτα. Στο ζουμί. Να μιλήσουμε με ονόματα, νούμερα και διευθύνσεις! Ο Μάρκο Ρόις, όπως είπαμε και πιο πάνω, όσο είναι γερός και δυνατός και δεν ταλαιπωρείται από τραυματισμούς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Ήδη στα περισσότερα παιχνίδι της Ντόρτμουντ η συμβολή του ήταν καταλυτική. Μάλιστα, σε αρκετά εξ αυτών αναδείχτηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του αγώνα (με αντιπάλους όπως η Λειψία, η Νυρεμβέργη και η Μπάγερ Λεβερκούζεν).

Ωστόσο, εκεί που πραγματικά ήταν ηγέτης ήταν στο εντός έδρας ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας έκανε -για την ώρα- το καλύτερό του παιχνίδι. Μέχρι το επόμενο φυσικά.

Σημείωσε δύο γκολ και θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα στη νίκη με σκορ 3-2 για την ομάδα του. Ήδη μετράει 13 “παστέλια” σε όλες τις διοργανώσεις (δέκα στο πρωτάθλημα, δύο στο Κύπελλο και ένα στο Τσάμπιονς Λιγκ) και όπως όλα δείχνουν σύντομα θα μπει το “2” μπροστά από αυτά.

Τα κάνει όλα και συμφέρει

Η ποιότητα του Ρόις είναι γνωστή. Αδιαμφισβήτητη. Όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και καλύτερο. Ολοένα και πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Ολοένα και πιο καθοριστικός για την ομάδα του και για τους συμπαίκτες του.

Πιο παλιά θα τον έβλεπες να παίζει κατά 99,9% στην επίθεση. Εκεί του άρεσε. Όμως, ο Λουσιέν Φαβρ του έδειξε και τον έπεισε να αγωνίζεται όπου υπάρχει “τρύπα” ή για λόγους τακτικής κάπου εκτός από την αγαπημένη του θέση. Η επιλογή- επιρροή του Ελβετού προς τον Γερμανό καθοριστική.

Φέτος τον έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις να παίζει από σέντερ φορ μέχρι και “δεκάρι”. Από αριστερό χαφ μέχρι και αριστερό εξτρέμ. Το κακό δεν είναι αυτό. Το… τρομακτικό για τους αντιπάλους του είναι ότι τα κάνει όλα αυτά με την ίδια άνεση και την ίδια ποιότητα. Οπότε σε κάθε ματς όπου και αν παίζει δείχνει γιατί φέτος είναι εκείνος που έχει τραβήξει ως επί το πλείστον την Ντόρτμουντ μέχρι την κορυφή, έχοντας βέβαια στο πλευρό του σημαντικές μονάδες όπως ο Τζέιντον Σαντσό και ο Πάκο Αλκάθερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ