ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Τεν Χαγκ σκέφτεται να κάνει «πειράματα» στο Κύπελλο!
Προπονητής της Ρεάλ συνεχάρη τον Αλόνσο για το ιστορικό τρόπαιο! (pic)
Η τεχνολογία μίλησε – Ο «υπολογιστής» αποκάλυψε τον πρωταθλητή της Premier League!
Ο Τσάβι… νευρίασε: «Έλεος! Παίζουμε μια πρόκριση, μην ασχολείστε με μένα»
Mάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ: Κι εγώ που ζω σε Déjà Vu!
Ο Νέβιλ γλεντάει τον Κλοπ: «Τόσο μπορούν, τόσο παίζουν! Δες το ρόστερ…»
Κριστιάνο: Το είχε βάλει από το σπίτι του – Η ΓΚΟΛΑΡΑ που κέρδισε το βραβείο Πούσκας (vid)
Team Of the Week: Η ενδεκάδα φόβητρο της αγωνιστικής – Σκέτη τρέλα και… υπόκλιση (vid)
«Αυτός φταίει για την ήττα της Άρσεναλ» – Νέβιλ και Μέρσον… τα έχωσαν!
Ρεάλ, μια γροθιά – Οι δύο τραυματίες θέλουν να πάνε στο Μάντσεστερ για την πρόκριση!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Φρένκι ντε Γιονγκ

Τι και αν είναι μόλις 21 ετών; Ο Φρένκι Ντε Γιονγκ έχει κάνει ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλά και το sportsking.gr αποφάσισε να «ξεψαχνίσει» την ταλεντάρα του Άγιαξ.

Φρένκι ντε Γιονγκ

Αν θέλετε να μάθετε πως είναι να σας θέλουν οι κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, ρωτήστε τον Φρένκι ντε Γιονγκ. Το νέο αστέρι του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, κάνει «παπάδες» με την φανέλα του Άγιαξ, αναγκάζοντας ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να του υποκλιθεί.

Επειδή λοιπόν έρχονται μεταγραφές, το sportsking.gr αποφάσισε να ανοίξει τον «φάκελο» του 21χρονου, πριν αφήσει τον «Αίαντα» για άλλες…πολιτείες.

Από μικρός στα «βάσανα» και μάλιστα…τσάμπα

Γεννημένος στις 12 Μαΐου του 1997, ο Φρένκιε είχε την ευκαιρία να δει σε βίντεο τους μεγάλους Ολλανδούς των προηγούμενων 10ετιών

Βλέποντας στο βίντεο σούπερ σταρ όπως ο Κρόιφ, ο Φαν Μπάστεν, ο Φαν Μπόμελ, Ράικαρτ και άλλους, δε θα μπορούσε να μην πάρει κάτι από την λάμψη τους.

Κάνοντας τα πρώτα του βήματα με την φανέλα της Βίλεμ, ο νεαρός αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των εθνικών ομάδων της Ολλανδίας. Από 15 ετών μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί αδιαλείπτως σε όλες τις εθνικές ομάδες των «οράνιε».

Βεβαίως, ο Άγιαξ δεν θα μπορούσε να «σνομπάρει» ένα τόσο μεγάλο ταλέντο, σπεύδοντας να τον εντάξει στο δυναμικό του.

Από το Καλοκαίρι λοιπόν του 2015, σε ηλικία μόλις 18 ετών, ο μικρός ζει το όνειρό του. Μάλλον ζει το όνειρο κάθε Ολλανδού παιδιού, καθώς άπαντες μεγαλώνουν με αφίσες του μεγάλου Άγιαξ στο δωμάτιό τους.

Το μεγαλύτερο παράσημο όμως του Άγιαξ, είναι πως κατάφερε να αποκτήσει τον νεαρό, τσάμπα! Φυσικά αυτό συνέβη γιατί η Βίλεμ ζήτησε αντί χρημάτων, έμψυχα ανταλλάγματα. Μάλιστα, η συμφωνία είχε όρο ο Φρένκι να παραμείνει λίγο ακόμη στη Βίλεμ, μέχρι να ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Όσο για τους Λέσλι Ντε Σα, Ρισάιρο Ζίνκοβιτς και Ρούμπεν Λιζόν, έγιναν «θυσία» για τον νεαρό, μετακομίζοντας στη Βίλεμ.

Αλλαγή νοοτροπίας και απογείωση

Στον Άγιαξ, ο Ντε Γιονγκ, έμαθε κάτι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθει όλες τις θέσεις του γηπέδου. Από την άμυνα, μέχρι την επίθεση. Άλλωστε, αυτό είναι και το μυστικό του Άγιαξ, χρόνια τώρα. Πάντα, άπαντες γνώριζαν όλες τις θέσεις.

Η συγκεκριμένη κίνηση, έχει ως στόχο ο κάθε παίκτης να μπορεί να καταλαβαίνει καλύτερα το παιχνίδι. Μαθαίνουν να λειτουργούν ως πολυεργαλεία, ενώ μαθαίνουν να σκέπτονται ακόμη και την κάθε λεπτομέρεια. Από το πως θα πασάρουν, μέχρι πως ο συμπαίκτης τους θα υποδεχθεί την μπάλα και πως στη συνέχεια θα την πασάρει.

Αγωνίστηκε ως 6αρι, 8αρι και 10αρι, αποδίδοντας πάντα εξαιρετικά. Όμως αποδείχθηκε πως η θέση του ήταν άλλη. Οι πιο παλιοί θα θυμάστε τη θέση του λίμπερο. Του παίκτη που λειτουργούσε ως συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων των θέσεων του γηπέδου. Ο Ντε Γιονγκ, θυμίζει μια βελτιωμένη έκδοση της θέσης αυτής.

Η αντίληψη του, έχει αναγκάσει μεγάλες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου να τον συγκρίνουν με τον τεράστιο Μπεκενμπάουερ. Είναι αρκετά νωρίς για μία τέτοια σύγκριση όμως με τον ρυθμό που πάει ο νεαρός δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις και υπερβολική.

Αν δεν ήταν και τόσο σοφτ…

Μπορεί να μην έχει την δύναμη του Φαν Ντάικ, ούτε καν αυτή του Ντάρεν Μπλιντ. Η θέση όμως του δίνει την δυνατότητα να έχει πιο ελεύθερο ρόλο. Δεν θα είναι ο παίχτης που πρέπει ντε και καλά να κυνηγήσει τον αντίπαλο επιθετικό, αλλά ούτε και αυτός που θα φορτώσει τα αντίπαλα δίκτυα.

Ο ρόλος του είναι να συνδέει τις γραμμές και όλο το παιχνίδι της ομάδας του να περνάει από τα δικά του πόδια. Αν καταφέρει να βελτιώσει την ταχύτητα και την δύναμή του θα μιλάμε για έναν παίχτη ανυπολόγιστης αξίας.

Η ανακήρυξή του ως κορυφαίο ταλέντο του 2016 ήταν μόνο η αρχή. Φέτος θεωρείται ο πιο επιδραστικός παίχτης του ολλανδικού πρωταθλήματος με τα ποσοστά του να ζαλίζουν. Σε ένα παιχνίδι με την Φέγενορντ άγγιξε 108 φορές την μπάλα, είχε 98 στις 101 πάσες, 3/3 μακρινές μπαλιές, 2/2 κερδισμένα τάκλιν, 2 πάσες για ασσίστ, 1/1 πετυχημένη ντρίμπλα και 1/1 κερδισμένη εναέρια μονομαχία.

Που να μην ήταν και τόσο σοφτ…

Θα σφαχτούν… στα πόδια του

Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τον έχει ήδη χαρακτηρίσει ως κορυφαίο της γενιάς του καταλαβαίνει κανείς την μάχη που θα γίνει για την υπογραφή του.

Ταιριάζει “γάντι” σε όλα τα στυλ ποδοσφαίρου καθώς διαθέτει ταχύτητα και τεχνική κατάρτιση. Με τις εύστοχες μεταβιβάσεις του να αγγίζουν το απίστευτο ποσοστό του 95% δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για το τι μπορεί να δώσει σε οποιονδήποτε κορυφαίο σύλλογο.

Ο Άγιαξ φρόντισε να δέσει με συμβόλαιο μέχρι το 2022 τον Ντε Γιονγκ, όμως ο ίδιος δεν πρόκειται να κάτσει για πολύ στο Άμστερνταμ. Έχει τονίσει πολλάκις πως παρ’ ότι εκτιμά την ομάδα του, όνειρό του είναι να παίξει στην Μπαρτσελόνα.

Οι δηλώσεις του πατέρα του, ήρθαν να ρίξουν περισσότερο λάδι στην φωτιά. “Ο Φρένκι θα αποχωρήσει κατά 95% το καλοκαίρι από τον Άγιαξ και η μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα θα ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχει μια απόφαση να πάρει. Είναι ένα έξυπνο παιδί, θα πάρει την απόφασή του.”

Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Σίτυ, Μπάγερν Μονάχου. Θα μπορούσαν να είναι οι ημιτελικοί του Champions League όμως είναι μόνο λίγες από τις ομάδες που “ζαχαρώνουν” τον 21χρονο μέσο.

Ο ίδιος δεν έχει πάρει θέση όμως με μία καλή οικονομική προσφορά, ο Άγιαξ δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά.

Σε βάθος πενταετίας θα φανεί αν ο Ντε Γιονγκ θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες. Αυτό θα φανεί μόνο όταν θα αγωνιστεί σε έναν σύλλογο μεγαλύτερων απαιτήσεων από τον Άγιαξ.

Θα καταφέρει να συνεχίσει την παράδοση των μεγάλων Ολλανδών; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσει να απασχολεί τον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό πλανήτη για πολλά χρόνια ακόμα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ