Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Το μεγάλο… «τρίλημμα»: Σαλάχ, Μανέ ή Ομπαμεγιάνγκ;
Λίβερπουλ

Το μεγάλο… «τρίλημμα»: Σαλάχ, Μανέ ή Ομπαμεγιάνγκ;

Το 2019 μπήκε με τους Αφρικανούς να αναζητούν τον κορυφαίο τους ποδοσφαιριστή μέσα σε μεγαθήρια, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ ωστόσο να διατηρεί και πάλι τον πρώτο λόγο.

01.01.2019 | 16:45

Η Αφρική χωρισμένη στα… τρία! Ήθελε δεν ήθελε η Αφρικανική Ομοσπονδία τα κατάφερε! Η απόφαση για την ανάδειξη του κορυφαίου Αφρικανού ποδοσφαιριστή για το 2018 θα είναι δύσκολη. Πολύ δύσκολη! Όταν για υποψήφιους διεκδικητές έχεις τους Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ), Σαντιό Μανέ (Λίβερπουλ) και Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ και Άρσεναλ) η τελική ανάδειξη μόνο εύκολη δεν θα μπορούσε να είναι.

Πριν δύο εβδομάδες το BBC έδωσε την δική του πρωτιά αναδεικνύοντας τον Μοχάμεντ Σαλάχ ως τον καλύτερο Αφρικανό για το 2018. Τα εκπληκτικά κατορθώματα του Αιγύπτιου επιθετικού με την φανέλα της Λίβερπουλ δεν θα μπορούσαν να μην επιβραβευφτούν ειδικά από τους ίδιους τους Άγγλους.

Ο ανταγωνισμός τεράστιος όμως και πάλι ο Σαλάχ διατηρεί τον πρώτο λόγο

Η σημερινή ανακοίνωση της Αφρικανική Ομοσπονδία έθεσε σε υποψηφιότητα τρεις σπουδαίες προσωπικότητες της ποδοσφαιρικής της ηπείρου. Αίγυπτος, Σενεγάλη και Γκαμπόν αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα. Είναι σαφές πως και οι τρεις μπορούν κάλλιστα να κατακτήσουν την πρωτιά, μιας και το 2018 ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά τους.

Για τον Σαλάχ είπαμε! Ο συμπαίκτης του στους «Κόκκινους», Σαντιό Μανέ δεν πηγαίνει πίσω. Ο Σενεγαλέζος εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, σκοράρει κατά ριπάς κάνοντας χαρούμενο τον Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό να βλέπει την ομάδα του με το ένα χέρι στον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο τρίτος της «παρέας» είναι ο Γκαμπονέζος, Ομπαμεγιάνγκ. Τα «όργια» των τελευταίων ετών με την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ συνεχίζονται πλέον στο Λονδίνο. Ο 29χρονος επιθετικός αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο κάθε αντίπαλο των «Κανονιέρηδων». O έμπειρος επιθετικός έχοντας 13 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ (όσα έχουν επίσης Χάρυ Κέιν και Μοχάμεντ Σαλάχ) δείχνει ικανός να οδηγήσει την ομάδα του Ουνάι Έμερι στην προνομιούχο τετράδα.

Θυμίζουμε πως η ίδια τριάδα βρισκόταν στην ίδια θέση και την περασμένη σεζόν, με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να παίρνει το βραβείο του νικητή!

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version