«Χρυσώνει» την Ίντερ Κινέζος επιχειρηματίας

Σε νέα εποχή ετοιμάζεται να μπει η Ίντερ με το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας να ετοιμάζεται να περάσει σε Κινέζικα χέρια.

Ο Ζανγκ Ζιντόνγκ ονειρεύεται να δει την Ίντερ να εκθρονίζει την Γιουβέντους. Όμως δεν αποκλείεται να αποχωρήσει σε λίγο καιρό. Ιταλικό σενάριο να κάνει λόγο για πρόταση-μαμούθ για την αγορά των Μιλανέζων! Όλα πλέον είναι στον «αέρα» και ήδη τα ιταλικά ΜΜΕ μιλούν για μια νέα εποχή.

Για σχεδόν δύο γεμάτες δεκαετίες (1995-2013) υπήρχε σταθερότητα στα διοικητικά κλιμάκια της Ίντερ. Με τον Μάσιμο Μοράτι να έχει τον απόλυτο έλεγχο της ομάδας και να ξοδεύει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ για να την δει να πρωταγωνιστεί σε Ιταλία και Ευρώπη. Ωστόσο η κατάσταση έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Η ιδιοκτησιακή πορεία της Ίντερ

Πρώτα ήταν ο Ινδονήσιος κροίσος Έριχ Τοχίρ που έδωσε τα χέρια με τον Μοράτι και απέκτησε το 100% της ομάδας. Τον Ιούνιο του 2016 συντελέστηκε νέα αλλαγή στην κορυφή της πυραμίδα, με τον Ζανγκ Ζιντόνγκ να αποκτάει το 68,55% των μετοχών. Έτσι η Ίντερ να περνάει από τον Ιούνιο του 2016 σε κινεζικά χέρια.

Ο Ζιντόνγκ και ο γιος του Στίβεν Ζανγκ (έγινε πρόεδρος της Ίντερ τον Οκτώβριο του 2018) έχουν βάλει ως στόχο να οδηγήσουν την ομάδα στην κορυφή. Το μόνο που ήθελαν ήταν να εκτοπίσουν την Γιουβέντους. Την ίδια ώρα όμως φαίνεται πως υπάρχει πρόταση για να αλλάξουν ξανά ιδιοκτησιακό καθεστώς οι «νερατζούρι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ