ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Μπραχίμ Ντίας

Ο Ιμπραχίμ Ντίας είναι το νέο -και μέχρι στιγμής- τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης και ο "Βασιλιάς" τον μαρκάρει στενά!

Μπραχίμ Ντίας

Στη Μάντσεστερ Σίτι περίσσευε. Γι’ αυτό και η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε αμέσως κίνηση για να τον αποκτήσει. Ο μικρός Ισπανός μάγος, Μπραχίμ Ντίας, είναι έτοιμος να λάμψει φορώντας το στέμμα της “βασίλισσας”!

Τα πρώτα βήματα του Ντίας

Ο γεννηθείς το 1999, Ντίας, κατάγεται από την Ανδαλουσία, την πόλη των ποδοσφαιρικών ταλέντων.  Οι γονείς του μετανάστευσαν στην Ισπανία στα πλαίσια μιας καλύτερης ζωής από το Μαρόκο.

Ο Μπραχίμ αποτελούσε έναν από εκείνους τους «πιτσιρικάδες», οι οποίοι στην πόλη της Μαλάγα είχαν συνέχεια μια μπάλα στα πόδια και έπαιζαν στη γειτονιά τους απολαμβάνοντας το άθλημα!

Οι γονείς του νεαρού Ντίας, βλέποντας την ισχυρή του θέληση να παίζει συνέχεια ποδόσφαιρο, αποφάσισαν να τον εγγράψουν στην ακαδημία της τοπικής ομάδας. Της Μάλαγα.

Η Μπαρτσελόνα, ο Μέσι και… ο μικρό ηγέτης!

Ο Ντίας, ήταν πάντα στην ακαδημία ένα χαμηλών τόνων παιδί. Όμως στο γήπεδο, πάντα έπαιρνε πρωτοβουλίες και πάντα επιδείκνυε την ισχυρή του τεχνική κατάρτιση.

Με ποδοσφαιρικούς όρους… είχε ηγετικά χαρακτηριστικά! Γι’ αυτό το λόγο οι προπονητές του πάντα του έδιναν την φανέλα με τον αριθμό «10». Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Άλλωστε και εκείνος ήθελε να μοιάσει σε ένα άλλο σπουδαίο “δεκάρι” που φόραγε εκείνη την εποχή τη φανέλα της Μάλαγα. Του Ίσκο.

Ωστόσο, ο… έρωτάς του ο μεγάλος ήταν άλλος. Δεν φορούσε τη γαλανόλευκη φανέλα του συλλόγου από την Ανδαλουσία. Αλλά τη “μπλαουγκράνα” φανέλα. Σε δηλώσεις που είχε κάνει σε ηλικία 12 ετών, σε ισπανική εκπομπή αγαπημένη του ομάδα ήταν η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι. Το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα.

Όχι και άδικα γι’αυτόν, καθώς ο Ντίας ταιριάζει σε κάποια χαρακτηριστικά του με τον Αργεντινό σταρ των Καταλανών.

Το πρώτο ταξίδι!

Tο 2015, σε ηλικία πλέον 16 ετών προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Η ουσιαστική πρόταση, όμως, ήρθε από το Μάντσεστερ και τους «πολίτες».

Ο Ντίας, ένιωθε έτοιμος για αυτή την νέα εμπειρία, την νέα «κουλτούρα» τις νέες προπονητικές μεθόδους. Η Σίτι χρειάστηκε να δαπανήσει το πόσο των 200χιλ. ευρώ για τον αποκτήσει.

Ένα χρόνο αργότερα, πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα των “γαλάζιων” του Μάντσεστερ. Εντυπωσίασε άπαντες, με την τεχνική του κατάρτιση και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια.

Το όνειρο… ολοκληρώθηκε!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, εισηγήθηκε την προσφορά επαγγελματικού συμβολαίου. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία. Ο Ντίας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο για τρία χρόνια! O πιτσιρικάς από τη Μάλαγα αγωνίστηκε 61 φορές για τους «πολίτες» με την U-18,19 και 23 πετυχαίνοντας 20 τέρματα και 14 ασίστ!

Ο Καταλανός τεχνικός παρακολουθώντας την εξέλιξη του τον ένταξε στη πρώτη ομάδα. Εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από την σεζόν 16/17 μέχρι και φέτος πρόλαβε να αγωνιστεί 15 φορές και να σκοράρει άλλες, ενώ παράλληλα σημείωσε και τις πρώτες του συμμετοχές στο Champions League!

Πλέον ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης με ένα χρηματικό που υπολογίζεται κοντά στα 20 εκ. ευρώ. Πλέον είναι έτοιμος να αποκαλύψει όλο το φάσμα του ταλέντου του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Η… παικτική του προσφορά!

Ο Ντίας μπορεί να αγωνιστεί από τον χώρο του κέντρου -ως δημιουργός- μέχρι και ως συμπληρωματικός επιθετικός. Το στυλ παιχνιδιού του θυμίζει αρκετά τον συμπαίκτη του Νταβίντ Σίλβα!

Αρκετοί συγκρίνουν τον Ντίας με τον Ισπανό χαφ, καθώς όταν ντριπλάρει χρησιμοποιεί κυρίως το αριστερό πόδι!

Μπορεί να προσφέρει κάτι «διαφορετικό» στην Ρεάλ Μαδρίτης;

Η απάντηση είναι… ναι! Ο μικρός έχει τα χαρακτηριστικά να προσφέρει στην «βασίλισσα» αρκεί να προσαρμοστεί!

Θυμίζει τον ήδη υπάρχοντα, Mάρκο Ασένσιο, σε μία πιο ευέλικτη και εντυπωσιακή έκδοση, όσον αφορά… την τεχνική κατάρτιση!

Στο ντεμπούτο του με την Ρεάλ Μαδρίτης για το Copa Del Rey, δήλωσε… πανευτυχής!

Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις ’15 λεπτά απέναντι στην Λεγανιές, όμως σύμφωνα με τον ίδιο θα κρεμάσει την φανέλα στο δωμάτιό του για να μην ξεχάσει αυτή την ανάμνηση!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ