ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Ρεάλ Μαδρίτης: Καταργήθηκε η λογική, ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Η Ρεάλ Μαδρίτης μοιάζει εγκαταλελειμμένη ποδοσφαιρικά, και οι οπαδοί τους αναζητούν τις αιτίες.

Ρεάλ Μαδρίτης: Καταργήθηκε η λογική, ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά clubs παγκοσμίως. Για την ακρίβεια, ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητικούς οργανισμούς στον πλανήτη. Ο χώρος που φιλοξενεί τα τρόπαια του συλλόγου μάλλον χρειάζεται… επέκταση. Ωστόσο, το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ρεάλ δεν είναι καλά. Και αυτό δεν συμβαίνει από φέτος.

Απλά πλέον, το αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής. Είναι το χορτάρι, που δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Αντίπαλοι που υποτάσσονταν με συνοπτικές διαδικασίες στη «Βασίλισσα» τα προηγούμενα χρόνια, τώρα νιώθουν πως μπορούν να την κερδίσουν. Είναι τόσο τρωτή, που δίνει δικαίωμα και στις πιο αδύναμες ομάδες της La Liga να πιστεύουν ότι θα φύγουν αλώβητες από το «Μπερναμπέου».  Μοιάζει με ένα σύνολο που απλά περιφέρεται στα γήπεδα, περιμένοντας να τελειώσει η χρονιά.

Η αλήθεια αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα λόγια του πρώην προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Βιθέντε Μπολούδα. Η «Βασίλισσα» δεν είχε κανένα πλάνο για την αντικατάσταση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Του παίκτη που προσέθετε ετησίως ύρω στα 50 γκολ στο ενεργητικό της ομάδας. Έφυγαν 50 γκολ, και ήρθαν ο Μαριάνο Ντίαζ και ο Βινίσιους Τζούνιορ. Για μια ομάδα του βεληνεκούς της Ρεάλ, αυτό μόνο ποδοσφαιρικά λογικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αποτέλεσμα εικόνας για vicente boluda

ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ

Το κακό φαινόταν από πέρσι. Η ομάδα δεν τραβούσε, αλλά φορμαρίστηκε στο Champions League την κατάλληλη στιγμή. Ο Κριστιάνο… δαιμονίστηκε και η Ρεάλ έκατσε στο θρόνο της για τρίτη συνεχόμενη φορά. Οι ποδοσφαιρικές ατασθαλίες του Φλορεντίνο Πέρεθ κουκουλώθηκαν για τα καλά, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Μόνο που στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, η «Βασίλισσα» ήταν γυμνή, ακριβώς λόγω της απουσίας ποδοσφαιρικής λογικής. Αποτέλεσμα εικόνας για perez cristiano

Εδώ και πολλά χρόνια, η Ρεάλ βασίζεται στο τρίγωνο Κασεμίρο – Μόντριτς – Κρόος. Φαίνεται εδώ και εύλογο χρονικό διάστημα, ότι αυτό το σχήμα, με αυτά τα πρόσωπα, έχει σκάσει. Οι αντίπαλοι έχουν προσαρμοστεί, οι παίκτες είναι κουρασμένοι από τις συνεχείς υποχρεώσεις με σύλλογο και εθνικές ομάδες, και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τους επικριτές. Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και η ζημιά ξεκινάει από το χώρο του κέντρου.

Φυσικά, ο Πέρεθ δεν έκανε ούτε εκεί μεταγραφή από το πάνω ράφι. Τα τελευταία χρόνια, οι Μαδριλένοι απλώς παρακολουθούν παίκτες – κλειδιά να αποχωρούν, ή να έχουν κλατάρει, αλλά δεν πράττουν το παραμικρό. Είναι ασύλληπτο ότι με τα έσοδα να έχουν εκτοξευτεί, λόγω και των απανωτών επιτυχιών στο Champions League, η Ρεάλ δεν φέρνει στη Μαδρίτη κάποιον σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Αντί αυτού, βολεύεται με μετριότητες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπουν στα παπούτσια των προκατόχων τους. Έως απίθανο. Κια αυτό, το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα.

Ο CR7 έφυγε και πήρε μαζί του τον σάκο με τα γκολ του. Ο Μπενζεμά είναι σε πτώση και σκοράρει με το σταγονόμετρο. Ο Πέρεθ, δεν συγκίνηθηκε από κανέναν επιθετικό. Εντελώς ακατανόητα, έχει αφήσει τη «Βασίλισσα» χωρίς σέντερ φορ κλάσης.

Η τριάδα του κέντρου μοιάζει εξουθενωμένη. Ο Κρόος είναι σε κακή κατάσταση και αυ΄το φάνηκε και στο Μουντιάλ. Ο Μόντριτς χρειάζεται ενέσεις οξυγόνου και ο Κασεμίρο είναι ντεφορμέ. Ο Πέρεθ μάλλον έκρινε προτιμότερο να μείνει η ομάδα του έτσι, παρά να αγοράσει κάποιον μέσο αντάξιο των περιστάσεων. Αποτέλεσμα εικόνας για perez cristiano

Όσον αφορά το θέμα του προπονητή, και εκεί η λογική πήγε περίπατο. Η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει τελικές συζητήσεις με τον Λοπετέγκι, ενώ το Μουντιάλ είναι προ των θυρών. Αυτό, είναι πέρα από κάθε φαντασία. Δείχνει ότι το club… υπολειτουργεί και όλα γίνονται στην τύχη. Γενικά, ο Πέρεθ δυσκολεύεται να βρει τον διάδοχο του Ζιντάν, και με τις κινήσεις που κάνει γενικά, θεωρείται δύσκολο κάποιος να δεχτεί να κάτσει σε αυτήν την ηλεκτρική καρέκλα.

Πάλι λοιπόν, ερχόμαστε στο ζήτημα της ποδοσφαιρικής λογικής, που καυτηρίασε ουσιαστικά και ο πρώην πρόεδρος Μπολούδα. Η Ρεάλ λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, οι όποιες αποφάσεις παίρνονται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και το club έχει αφεθεί στη μοίρα του. Όλοι απορούν, γιατί συμβαίνει αυτό σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, αν όχι τη μεγαλύτερη. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Για την ώρα, ούτε αυτό μοιάζει να τον απασχολεί. Αποτέλεσμα εικόνας για perez

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Πέρεθ έχει παρατήσει ουσιαστικά το αγωνιστικό τμήμα της Ρεάλ λόγω του νέου γηπέδου. Θέλει να φτιάξει το υπερσύγχρονο στολίδι της «Βασίλισσας» και να μείνει στην ιστορία ως ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ιστορία του συλλόγου. Η σκέψη αυτή έχει σωστές βάσεις, αλλά και πάλι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Δε νοείται μια ομάδα με την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, να μένει ξεκρέμαστη επειδή φτιάχνει νέο γήπεδο. Σίγουρα, οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν, αλλά εδώ έχουν εξαφανιστεί. Εξάλλου, δεν είναι μόνο τα χρήματα που παίζουν ρόλο. Με τα έσοδα που έχει η «Βασίλισσα», έχει σίγουρα τη δυνατότητα να κάνει σωστές μεταγραφές και να παραμείνει ανταγωνιστική. Να μην είναι τουλάχιστον για λύπηση, και να έχει φτάσει στην πλήρη απαξίωση.

Γιατί αυτό γίνεται τώρα. Η Ρεάλ έχει μετατραπεί σε αντικείμενο χλευασμού, και η κεφαλή του συλλόγου μένει αδρανής. Η ομάδα είναι βαριά άρρρωστη, και αυτός που μπορεί να τη θεραπεύσει, για άγνωστους λόγους την αφήνει να ταλαιπωρείται.

Σίγουρα, οι φίλοι της Ρεάλ δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν αυτό το θέαμα. Θέλουν να μιλήσουν ξανά για ποδόσφαιρο, να χαίρονται με την ομάδα τους. Και αυτό δεν σχετίζεται με τη νίκη και την ήττα. Θέλουν ξανά η «Βασίλισσα» να θυμίζει ποδοσφαιρική ομάδα, και όχι ένα έργο τέχνης που έχει ξεβάψει, αλλά έχει μπει σε μια γωνιά του πολυτελούς σαλονιού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ