ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Νταβίντ Σίλβα: Μικρός στο μάτι, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ στο χορτάρι

Ο Ορέστης Ιστικόπουλος υποκλίνεται στον Ισπανό μαέστρο, Νταβίντ Σίλβα, που ποτέ δε συγκέντρωσε πάνω του τα φώτα. Πολύ απλά γιατί δεν το ήθελε.

Νταβίντ Σίλβα: Μικρός στο μάτι, ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ στο χορτάρι

Στο παιχνίδι κόντρα στη Γουλβς ο Νταβίντ Σίλβα έγραψε ιστορία. Όχι κάτι απλό. Για ένα σπουδαίο ρεκόρ. Έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι ξεπερνώντας τον Τζο Χαρτ.

Βέβαια μπροστά σε ό,τι πετύχει ως τώρα στην καριέρα του αυτό αποτελεί απλά μια ακόμα λεπτομέρεια. Μια καριέρα γεμάτη από τέτοιες λεπτομέρειες.

Τσάβι-Ινιέστα-Σίλβα

Ο τρόπος παιχνιδιού αλλά και το σουλούπι του Σίλβα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τους επί χρόνια συμπαίκτες τους στην εθνική Ισπανίας (και κατά πολλούς κορυφαίο δίδυμο χαφ που έχει περάσει ποτέ) Τσάβι Ερνάντες και Αντρές Ινιέστα. Χαμηλό κέντρο βάρους, απίστευτο κοντρόλ, ακριβής πάσα. Και όχι μόνο αυτά.

Η τρομακτική ταχύτητα σκέψης και δράσης και το συνεχές «διάβασμα» οποιασδήποτε φάσης συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Σίλβα μπορεί κάλλιστα να βλέπει το όνομά του δίπλα σε αυτά των δύο θρύλων της Μπαρτσελόνα. Οι τρεις τους άλλωστε συνυπήρξαν στο κέντρο της Ισπανίας τις εποχές της απόλυτης κυριαρχίας των “φούριας ρόχας”.

Μαζί πανηγύρισαν δύο ευρωπαϊκά (2008, 2012) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010).

Ο Σίλβα μάλιστα έκλεισε το 2018 τον κύκλο του στην εθνική φιγουράροντας στην 6η θέση με τις περισσότερες συμμετοχές (125) και στην 4η θέση των σκόρερ (35) πίσω μόνο από τους Νταβίντ Βίγια, Ραούλ και Φερνάντο Τόρες. Κάπου εδώ να αναφέρουμε μία σημαντική… λεπτομέρεια. Όλοι τους αγωνίζονταν στην κορυφή της επίθεσης! Όχι κι άσχημα εδώ που τα λέμε.

Ποδοσφαιριστής με τεράστια ποιότητα που δεν έχει δώσει ποτέ καμία αφορμή για αρνητικό σχολιασμό και με συνεχόμενα υψηλή απόδοση ο Σίλβα αποτελεί ένα από τα κορυφαία χαφ της γενιάς του.

Νούμερα που.. τρομάζουν και όχι μόνο

Κι αν οι αριθμοί του Σίλβα με την εθνική Ισπανίας εντυπωσιάζουν τότε αυτοί που έχει καταγράψει με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι προκαλούν ίλιγγο!

Ο μικρόσωμος Ισπανός από τη στιγμή που άφησε το 2010 την αγαπημένη του Βαλένθια για να ενταχθεί στους “πολίτες” έχει καταγράψει 371 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 70 γκολ και 121 ασίστ!

Σε αυτά τα εννιά χρόνια που βρίσκεται στο κλαμπ έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (από τα πέντε συνολικά που έχει στην ιστορία της η Σίτι), ένα Κύπελλο, τρία Λιγκ Καπ και ένα Σούπερ Καπ όλα ως βασικός.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά σε αυτά τα νούμερα για να καταλάβει ότι πρόκειται για έναν ζωντανό θρύλο των “Σίτιζενς”. Αν όμως παρατηρήσεις την συνολική εικόνα του Σίλβα εντός αγωνιστικού χώρου τότε η εικόνα του γιγαντώνεται ακόμα περισσότερο.

Ο 33χρονος μέσος λύνει και δένει στη μεσαία γραμμή. Διατηρεί πάντα την ψυχραιμία του. Δίνει ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας και αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη της Σίτι στο χώρο του κέντρου. Τόσο με την αγωνιστική όσο και με την γενικότερη συμπεριφορά του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περσινό ματς με τη Νάπολι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ημίχρονο του αγώνα ο Κέβιν Ντε Μπρούιν ήταν έξαλλος με τις αποφάσεις του διαιτητή και πήγε να διαμαρτυρηθεί σε έντονο ύφος. Ο Νταβίντ Σίλβα τον σταμάτησε και τον έστειλε στα αποδυτήρια όσο κι αν του φώναζε ο Βέλγος ‘’άσε με να του μιλήσω’’. Απλά κι ωραία.

Λόγος για να συμπαθήσεις τη Σίτι

Οι απανταχού αγνοί ποδοσφαιρόφιλοι συνηθίζουν να αντιπαθούν τις ομάδες που από τη μία στιγμή στην άλλη βρίσκονται στο προσκήνιο απλά επειδή βρέθηκε κάποιος τρισεκατομμυριούχος που αποφάσισε να επενδύσει τα λεφτά του σε αυτές.

Η Σίτι είναι μία τέτοια περίπτωση. Το 2009 λοιπόν ο Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν αποφασίζει να επενδύσει τα άπειρα λεφτά του στη Μάντσεστερ Σίτι και να την κάνει πρωταγωνίστρια.

Η ομάδα του Μάντσεστερ από μια ιστορική μεν μικρομεσαία δε ομάδα της Αγγλίας γίνεται διεκδικήτρια τίτλων και πόλος έλξης για τους κορυφαίους στον κόσμο. Η περίπτωσή της θυμίζει αρκετά εκείνη της Τσέλσι όταν ένα άλλο “φτωχαδάκι” ο Ρομάν Αμπράμοβιτς το 2003 έμελλε να αλλάξει τη μοίρα των «μπλε».

Βέβαια 16 χρόνια μετά η Τσέλσι δεν μνημονεύεται πια σαν μια νεόπλουτη ομάδα αλλά σαν ένα κλαμπ που έχει πετύχει πάρα πολλά και που έχει συνδεθεί τεράστιους παίκτες όπως ο Λάμπαρντ, ο Τέρι, ο Τσεχ, ο Ντρογμπά, ο Μακελελέ και πάει λέγοντας.

Μέσα από την ταύτιση τόσο σπουδαίων παικτών, καθολικής αναγνώρισης, με μία ομάδα μεγαλώνει και το μέγεθός της. Ο Σίλβα (όπως και οι Αγκουέρο, Τουρέ, Κομπανί) είναι ένας τέτοιος παίκτης. Με τα όσα κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά και με το εξωαγωνιστικό του προφίλ προσδίδει βάρος και κύρος στη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι και σε κάνει να ξεχνάς εν μέρει πως πρόκειται για μια ομάδα που «μεγάλωσε» μετά από ξόδεμα εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Ουδείς αναντικατάστατος αλλά εδώ τα πράγματα θα είναι λίγο δύσκολα

Ο Νταβίντ Σίλβα αποτελεί εδώ και εννιά χρόνια σημείο αναφοράς στο παιχνίδι των “πολιτών”. Στα 33 του δεν δείχνει προς το παρόν να χαμηλώνει ταχύτητα. Τα χρόνια όμως περνάνε για όλους και αργά ή γρήγορα η Σίτι θα πρέπει να ψάξει τον αντικαταστάτη του.

Αυτή η αναζήτηση μόνο εύκολη υπόθεση δεν φαντάζει. Όταν το κέντρο της ομάδας έχει μάθει να λειτουργεί επί τόσα χρόνια με τον Ισπανό να δεσπόζει. Το να βρεις κάποιον να «χωρέσει» στα παπούτσια του είναι αρκετά περίπλοκο.

Η Σίτι μπορεί να έχει τα χρήματα να αγοράσει όποιον θέλει. Τα λεφτά όμως δεν μπορούν αγοράσουν τον χαρακτήρα. Δεν μπορούν να αγοράσουν το ήθος και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του τύπου που ήρθε από τη Βαλένθια. Όλα εκείνα που τον καθιστούν τόσο ξεχωριστό για την ομάδα του Μάντσεστερ.

Όπως και να ‘χει μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα της διαδοχής οι φίλοι της Σίτι, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μπορούμε να απολαμβάνουμε τον Σίλβα να παραδίδει σεμινάρια για το πώς παίζεται η θέση του κεντρικού χαφ χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο. Όπως έκανε πάντα άλλωστε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ