ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Λορέν Κοσιελνί: Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά!

Δεν είναι η πρώτη φορά. Λογικά ούτε και η τελευταία. Ο Λορέν Κοσιελνί επέστρεψε. Πιο δυνατός από ποτέ, κλείνοντας και πάλι πολλά στόματα.

Λορέν Κοσιελνί: Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά!

Ο αρχηγός της Άρσεναλ, Λορέν Κοσιελνί, ήταν εκπληκτικός στο νικηφόρο για τους “κανονιέρηδες”, ντέρμπι του Λονδίνου με την Τσέλσι.

Στην πρώτη του πραγματικά μεγάλη εμφάνιση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο αχίλλειο ήταν βράχος στα μετόπισθεν.

Μάλιστα σκόραρε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, όπως πάντα άλλωστε.

Μια καριέρα γεμάτη… αποδείξεις

Ο Κονσιελνί δεν ξεχώρισε από μικρός. Δεν υπήρξε πότε το παιδί-θαύμα που οι μεγάλες ομάδες «σφάζονταν» στα πόδια του. Το κάθε άλλο. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2004 στην άσημη Γκινγκάμπ που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Στα τρία χρόνια που παρέμεινε εκεί δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της ομάδας για την αξία του κι έτσι η σεζόν 07/08 τον βρήκε στην Τουρ και στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου πρωταθλήματος!

Ένας παίκτης που στα 22 του βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από την δεύτερη, μάλλον δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες για μεγάλη καριέρα. Ο Λορέν Κονσιελνί όμως δεν είναι ένας συνηθισμένος ποδοσφαιριστής!

Η Τουρ του δίνει φανέλα βασικού και μαζί κερδίζουν την άνοδο. Την επόμενη χρονιά η ομάδα τερματίζει στην 6η θέση της Ligue 2. Μόλις πέντε βαθμούς πίσω από την 3η θέση που θα έδινε μια δεύτερη σερί άνοδο.

Παρόλα αυτά ο Κονσιελνί που ήταν και πάλι βασικός και αναντικατάστατος κερδίζει με τις εμφανίσεις του μια μεταγραφή στην Λοριάν της πρώτης κατηγορίας. Μέσα σε δύο χρόνια ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός «ανέβηκε» δύο κατηγορίες. Καθόλου άσχημα έτσι; Κι όμως αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε.

Με σφραγίδα Βενγκέρ!

Τη σεζόν 09/10 η Λοριάν τερματίζει 7η στην Ligue 1. Ο Κοσιελνί πραγματοποιεί μια γεμάτη σεζόν με συνολικά 40 συμμετοχές, όντας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Και κάπου εκεί (κόντρα σε όλα τα προγνωστικά για ακόμη μια φορά) έρχεται η μεγάλη μεταγραφή.

Το καλοκαίρι του 2010 ο 25χρονος -τότε- Γάλλος γίνεται παίκτης της Άρσεναλ. Μέσα σε τρία χρόνια ο Κονιελνί βρέθηκε από τη τρίτη κατηγορία της Γαλλίας σε μια τοπ επιπέδου ομάδα της Premier League! Η συγκεκριμένη μεταγραφή δέχεται έντονη κριτική από τον πάντα καυστικό, αγγλικό Tύπο αλλά και από τους πάντα απαιτητικούς, Άγγλους οπαδούς.

Ένας παίκτης με μόλις μία χρόνια σε μια μικρομεσαία ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας και μάλιστα στα 25 του ήταν λογικό να μην κάνει «γκελ» στην κοινή γνώμη. Ο Βενγκέρ (του οποίου αποτέλεσε προσωπική επιλογή) αδιαφορεί για όλη τη μουρμούρα γύρω από το αν μπορεί ο Κοσιελνί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άρσεναλ και του δίνει με τη μία φανέλα βασικού. Αυτό ήταν!

Σήμερα ο Βενγκέρ μπορεί να αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Άρσεναλ, αλλά ο Γάλλος στόπερ μετράει 332 συμμετοχές και 25 γκολ. Είναι ο αρχηγός της Άρσεναλ και ο επί χρόνια κορυφαίος κεντρικός αμυντικός της.

https://www.youtube.com/watch?v=J6fgGspuFcw

Καλύτερος απ’ ότι πιστεύεις

Ο 33χρονος Γάλλος στόπερ δεν πήρε ποτέ την αναγνώριση που του αναλογεί. Από το 2010 μέχρι σήμερα είναι βασικός και κορυφαίος στην αμυντική γραμμή της Άρσεναλ. Μια αμυντική γραμμή που τα περισσότερα από αυτά τα χρόνια πελαγοδρομούσε και ο Κοσιελνί ήταν αυτός που καλούταν να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

Παράλληλα μετράει 56 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας, όντας βασικός στο Euro του 2016 όπου οι «Τρικολόρ» έφτασαν μέχρι τον τελικό. Ενώ αν δεν στεκόταν άτυχος πέρυσι με τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός για περισσότερους από 6 μήνες, σήμερα θα ήταν και παγκόσμιος πρωταθλητής. Πιθανότατα ως βασικός και εκεί.

Κι αν από την Άρσεναλ δεν πέρασαν πολλοί σπουδαίοι κεντρικοί αμυντικοί τα τελευταία χρόνια, στην εθνική Γαλλίας ο Κοσιελνί είχε να ανταγωνιστεί παίκτες όπως οι Βαράν, Ουμτιτί και Κιμπεμπέ.

Άλλωστε με τις εμφανίσεις του όλα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε κατά καιρούς στόχο κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μπάγερν Μονάχου. Μάλλον λοιπόν ο Κοσιελνί είναι καλύτερος απ’ ότι πιστεύεις (ή απ’ ότι πίστευες μέχρι να διαβάσεις αυτό το κείμενο).

Να τους βγάλει όλους λάθος… Ξανά!

Ο Κοσιελνί επέστρεψε στα γήπεδα τον Δεκέμβρη που μας πέρασε. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι στα 33 του μετά από ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο παίκτης που ήταν πριν χτυπήσει.

Πράγματι ο Γάλλος στην αρχή έμοιαζε κάπως βαρύς και εκτός κλίματος. Στο πρώτο του ματς μετά την επιστροφή με τη Σαουθάμπτον ήταν τραγικός. Η Άρσεναλ δέχεται τρία γκολ μέσα από την περιοχή και ο ίδιος δείχνει εκτός τόπου και χρόνου χάνοντας τον παίκτη που μαρκάρει στα δύο από τα τρία γκολ.

Στα επόμενα ματς προσπαθεί σιγά σιγά να βρει τα πατήματά του μέχρι που φτάνει το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με την Τσέλσι. Στο ντέρμπι του Λονδίνου ο Κονσιελνί ήταν ο γνωστός Κονσιελνί. «Έσβησε» τον Έντεν Αζάρ. «Έχτιζε» το παιχνίδι από πίσω. Είχε καίριες και σωστές παρεμβάσεις και σκόραρε το δεύτερο γκολ για το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Με τον Γάλλο σε καλή κατάσταση και τον Σωκράτη δίπλα του η Άρσεναλ δείχνει μετά από καιρό να βρίσκει ένα πολύ αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά το ματς του Σαββάτου (19/1) σύσσωμος ο οργανισμός του Βόρειου Λονδίνου αναφώνησε ‘’Welcome back Laurent, we really missed you’’.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ