ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όταν ο ασυμβίβαστος Καντονά το… γύρισε στο καράτε (vid)

Διαφορετικός, ιδιόρρυθμος, εκκεντρικός, απολαυστικός, μοναδικός, αλλιώς Έρικ Καντονά. Οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας πάντως δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ!

Όταν ο ασυμβίβαστος Καντονά το… γύρισε στο καράτε (vid)

Η καριέρα του Έρικ Καντονά είχε τα πάντα. Ο Γάλλος κατάφερε σε 15 χρόνια να δημιουργήσει τον δικό του μύθο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όχι άδικα. Μαγικά γκολ, ιδιόρρυθμος χαρακτήρας και στιγμές γεμάτες συναισθήματα. Καλά ή κακά, συναισθήματα! Στο Μάντσεστερ για πέντε χρόνια τα έζησε όλα, κατάφερε μάλιστα πολλές φορές να κάνει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να καταπιεί την τσίχλα του.

Σίγουρα μία από αυτές συνέβη σαν σήμερα πριν 24 χρόνια. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμαζόταν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Ο Γάλλος επιθετικός είχε υποστεί δεκάδες χτυπήματα από τους αμυντικούς των «Αετών». Αποτέλεσμα αυτού η φάση του 48ου λεπτού, η οποία έμελλε να τον στιγματίσει καθ’ όλη τη συνέχεια της καριέρας του.

Το χτύπημα του Καντονά, απάντηση στον ρατσισμό

Ο Πέτερ Σμάιχελ έκανε το βολέ δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι, με την μπάλα να κατευθύνεται στον Καντονά. Εκείνος μη μπορώντας να κάνει πρώτος επαφή και με πολλά νεύρα από τα προηγούμενα χτυπήματα, κλώτσησε τον Σο. Ο διαιτητής είδε από κοντά την φάση, με την κόκκινη κάρτα να βγαίνει φυσιολογικά από τσεπάκι του.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε μετά από αρκετή μουρμούρα τον Καντονά εκτός αγωνιστικού χώρου, με τους αμυντικούς της Κρίσταλ Πάλας να πετυχαίνουν «έμμεσα» τον σκοπό τους. Κατά την απομάκρυνση του από το χορτάρι, οι αποδοκιμασίες των φίλων των γηπεδούχων έφθασαν στο απόγειο. Μια φωνή μάλιστα τον εξαγρίωσε τόσο στο να προβεί σε μια στιγμή που έμελλε να μείνει στην ιστορία. Ο Καντονά έτρεξε με ταχύτητα στην εξέδρα και με μια δυνατή καρατιά χτύπησε τον άνθρωπο που τον προκάλεσε.

Η υπόθεση για αρκετά χρόνια παραμένει μυστήριο, στο τι ειπώθηκε από τον φίλο της Πάλας. Κατά το δικαστήριο, ο Καντονά υποστήριξε πως ο δράστης μίλησε χυδαία στο πρόσωπό του λέγοντάς του «’άντε γ…..ου, τράβα πίσω στη Γαλλία, Γάλλε μπάσταρδε’ και ότι η μητέρα του είναι ‘Γαλλίδα π……α’». Αντιθέτως ο Άγγλος ανέφερε πως το μόνο που είπε στον Καντονά ήταν «έξω, έξω, έξω, τέλος το παιχνίδι για σας, κ. Καντονά».

Τα αγγλικά μέσα συνέχισαν για πολύ καιρό να αναμοχλεύουν το θέμα, αποκαλύπτοντας στοιχεία από την ζωή του οπαδού της Πάλας. Ο Καντονά μπορεί να προέβη σε μια πράξη που δεν αρμόζει ούτε στο επίπεδό του ούτε στο άθλημα, ωστόσο έδωσε σαφή απάντηση στον ρατσισμό, ο οποίος εκείνα τα χρόνια ανθούσε στο Νησί.

Όπως και να χει, η στιγμή αυτή έχει μείνει στην ιστορία. Ο ασυμβίβαστος Έρικ Καντονά δεν θα το άφηνε ποτέ να περάσει στα… ψηλά!

Θυμηθείτε την αξέχαστη στιγμή στο Σέλχουρστ Παρκ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ