ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Μαρσέιγ

Κου-Πεπέ για… Champions League! (vid)

Ο Νικολά Πεπέ βρήκε δίχτυα δις και οδήγησε τη νεανική Λιλ σε μια σπουδαία νίκη στο «Βελοντρόμ» κόντρα στη Μαρσέιγ (2-0), εδραιώνοντας τη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Κου-Πεπέ για… Champions League! (vid)

Ακούγεται κλισέ, αλλά αυτό το παιχνίδι τα είχε σχεδόν όλα. Μαρσέιγ και Λιλ έδωσαν μια τρομερή «μάχη» στο «Βελοντρόμ», με νικητές τους «λιλουά». (2-1) Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης; Ο συνήθης ύποπτος της Λιλ, Νικολά Πεπέ, που βρήκε δίχτυα δις και εδραίωσε την ομάδα του στη δεύτερη θέση της Ligue 1. Ωστόσο, η αναμέτρηση αμαυρώθηκε από τη μισάωρη διακοπή στο δεύτερο ημίχρονο, για μια κροτίδα που έσκασε κοντά σε παίκτες της Μαρσέιγ.

Προβάδισμα μέσω… VAR

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 2′ έφτασαν μια «ανάσα» από το 1-0. Ο Τοβάν πήρε την κεφαλιά από σέντρα του Ράντονιτς, αλλά ο Φόντε έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Μόλις δύο λεπτά αργότερα η Μαρσέιγ σκόραρε, με τον Ράντονιτς να σουτάρει έξω από την περιοχή και να νικάει τον Μαϊνιάν. Ωστόσο, ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως ο Μήτρογλου επηρέασε τη φάση από θέση οφσάιντ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Οι παίκτες του Ρούντι Γκαρσία είχαν τον έλεγχο, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Λιλ. Το παιχνίδι ξαφνικά «άναψε» στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Στο 42′, ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκουστάβο ανέτρεψε εντός περιοχής τον Τσελίκ και ο διαιτητής της αναμέτρησης με τη βοήθεια του VAR υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Πεπέ ήταν ψύχραιμος από τα 11 μέτρα και έκανε το 1-0 για τους «λιλουά»! Αυτό ήταν το 14ο γκολ του 23χρονου Γάλλου τη φετινή σεζόν.

Διακοπή, κόκκινη και γκραν γκινιόλ ημίχρονο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με τη φόρα που τους έδωσε το γκολ και στο δεύτερο μέρος. Στο 56′ μάλιστα έφτασαν μια «ανάσα» και από το 2-0. Ο Πεπέ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Ρονάλντο έσωσε πάνω στη γραμμή. Μόλις δύο λεπτά αργότερα οι οπαδοί της Μαρσέιγ πέταξαν κροτίδες στον διαιτητή της αναμέτρησης και τον Κέβιν Στρούτμαν με συνέπεια να διακοπεί το παιχνίδι για περισσότερη από μισή ώρα.

Με την επανέναρξη της αναμέτρησης η Μαρσέιγ έφτασε πολύ κοντά στο 1-1. Ο Στρούτμαν πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τοβάν, ωστόσο έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 67′ οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης ανατράπηκαν. Ο Τοβάν έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Κονέ, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και να αφήσει τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Η είσοδος του Μπαλοτέλι στο 74′ έδωσε λίγη πνοή στη Μαρσέιγ. Μάλιστα, ο Ιταλός στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να δικαιώσει τον προπονητή του, αλλά το δυνατό σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Το παιχνίδι έγινε γκραν-γκινιόλ και πέντε λεπτά αργότερα, η Λιλ πλησίασε το 2-0. Ο Πεπέ έφυγε στην κόντρα και έκανε εντυπωσιακή προσπάθεια, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Μανταντά.

Η αναμέτρηση είχε φρενήρη ρυθμό και στο 81′, ο Μαϊνιάν χρειάστηκε να επέμβει και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Αμάβι. Η Λιλ απάντησε στις ευκαιρίες δις σε δύο λεπτά. Αρχικά, ο Λεάο έφυγε στην κόντρα από αριστερά, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια, ο Λουίζ Γκουστάβο έβαλε την προβολή σε σέντρα του Πεπέ, στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία της ομάδας του.

Το «κλείδωσε» στο τέλος και πάει τρένο για Champions League

Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Μπαλοτέλι βρέθηκε σε εξαιρετική θέση εντός περιοχής, αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Μαϊνιάν. Αφού δεν κατάφερε η Μαρσέιγ να ισοφαρίσει, τελικά η Λιλ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 94′. Σκόρερ; Ο συνήθης ύποπτος της, Νικολά Πεπέ!

Ο Ικόνε γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Γάλλο επιθετικό που «κλείδωσε» τη μεγάλη νίκη της Λιλ!

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν τελικά να μειώσουν δύο λεπτά αργότερα.

Ο Στρούτμαν εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μάριο Μπαλοτέλι σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη Μαρσέιγ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

Με τη νίκη αυτή η Λιλ έφτασε τους 43 βαθμούς σε 22 παιχνίδια και ανέβασε τη διαφορά της από την τρίτη Λυών στους έξι βαθμούς (έχει ματς λιγότερο). Από την άλλη, η Μαρσέιγ έμεινε στους 31 βαθμούς μετά από 21 παιχνίδια. Έτσι, οι Μασσαλοί έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τις θέσεις της Ευρώπης.

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ, Καμαρά (74′ Μπαλοτέλι), Ρολάντο, Αμάβι (87′ Ρότσια), Γκουστάβο, Στρούτμαν, Λόπεζ, Ράντονιτς, Τοβάν, Μήτρογλου (74′ Ν’ Τζι).

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μαϊνιάν, Τσελίκ (49′ Πιέντ), Φόντε, Σουμαόρο, Κονέ, Μέντες, Τσέκα, Πεπέ (95′ Ρεμί), Ικόνε, Μπάμπα, Λεάο (88′ Σουμαρέ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ