ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε τον Νορβηγό της!

Από τότε που ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι "κόκκινοι διάβολοι" κάνουν... πλάκα!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε τον Νορβηγό της!

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κέρδισε (και) την Άρσεναλ και έφτασε τις οκτώ σερί νίκες από τη στιγμή που ανέλαβε ο Νορβηγός. Η αλλαγή στην εικόνα τηςΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εντυπωσιακή και ο Σόλσκιερ την πιστώνεται εξ ολοκλήρου.

Ο πανέξυπνος Σόλσκιερ

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρέθηκε στην θέση του πρώτου προπονητή εντελώς ξαφνικά. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μπορεί να ξεκίνησε τη χρονιά ως το πρώτο φαβορί ανάμεσα σε όλους τους προπονητές της Πρέμιερ Λιγκ για απόλυση, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι ο αντικαταστάτης του θα είναι ο Σόλσκιερ.

Με θητεία στη Μόλντε (με την οποία έχει ακόμα συμβόλαιο και υποθετικά θα επιστρέψει στο τέλος της σεζόν) και ένα σύντομο πέρασμα από την Κάρντιφ δεν θα περίμενε κανείς πως ο Νορβηγός θα είναι αυτός που θα αναλάβει να σώσει (ακόμη) μία χρονιά που έμοιαζε χαμένη για τους «κόκκινους διαβόλους». Κι όμως!

Ο Σόλσκιερ ανέτρεψε την κατάσταση στον λιγότερο δυνατό χρόνο! Από τη στιγμή που ανέλαβε η Γιουνάιτεντ μετράει μόνο νίκες, παίζει ξανά ελκυστικό-επιθετικό ποδόσφαιρο και το κυριότερο έχει και πάλι στόχους! Είναι για τα καλά στο κόλπο της τετράδας, στο -4 από την Τσέλσι και στο -8 από την τρίτη θέση και την ασταθή (και φέτος) Τότεναμ.

Την ίδια στιγμή στο Κύπελλο απέκλεισε την Άρσεναλ με επιβλητική εκτός έδρας νίκη στο Λονδίνο και γέμισε αυτοπεποίθηση ώστε να πάει μέχρι το τέλος στο συγκεκριμένο θεσμό. Δηλαδή ο Σόλσκιερ είναι καλύτερος προπονητής από τον Μουρίνιο; Όχι.

Ακόμη και τώρα που ο Πορτογάλος βρίσκεται σε πτώση παραμένει ένας τεχνικός με μια σπουδαία διαδρομή και δεκάδες τρόπαια έχοντας δουλέψει σε κορυφαία κλαμπ. Μπορεί λοιπόν ο Σόλσκιερ να μην είναι καλύτερος προπονητής αλλά σίγουρα μοιάζει έτη φωτός μπροστά στον τρόπο που διαχειρίζεται τους παίκτες του. Όχι γενικά και αόριστα. Αυτούς τους συγκεκριμένους παίκτες αυτής της συγκεκριμένης ομάδας όμως ο Σόλσκιερ τους απογείωσε.

Ο Νορβηγός έχει αγωνιστεί 11 ολόκληρα χρόνια στην ομάδα. Γνωρίζει απόλυτα την πραγματικότητα και τις απαιτήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Γνωρίζει επίσης πρόσωπα και καταστάσεις εντός του κλαμπ και όντας ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και σεβασμού κατάφερε να εμπνεύσει τους πάντες και να δώσει ζωή σε ολόκληρο τον οργανισμό που λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δεν ήταν τόσο κακή όσο έδειχνε

Η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ της Γιουνάιτεντ έχει ελλείψεις. Πρωτοκλασάτοι παίκτες λείπουν από κάθε γραμμή και ειδικά από την αμυντική. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ακόμη και η Τσέλσι έχουν πιο γεμάτα ρόστερ με περισσότερες λύσεις. Άλλη μία αλήθεια όμως είναι ότι η εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα με τον Μουρίνιο στον πάγκο ήταν απαράδεκτη.

Ο Πορτογάλος είχε καταφέρει να αχρηστεύσει όλα τα ατού της ομάδας παίζοντας ένα ποδόσφαιρο που δεν άντεχες να βλέπεις. Δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε κανένα πλάνο επιθετικά, είναι που και η αμυντική λειτουργία ήταν αστεία, δεχόμενη το ένα γκολ μετά το άλλο. Σε καμία περίπτωση το δυναμικό της ομάδας δεν ήταν τόσο κακό όσο το έκανε να φαίνεται ο Πορτογάλος. Ο Σόλσκιερ έκανε τα απλά.

Σταμάτησε τα πειράματα. Παρέταξε την καλύτερη δυνατή εντεκάδα και «ντόπαρε» ψυχολογικά τους πρωτοκλασάτους παίκτες του. Τους έδειξε ότι είναι πράγματι σημαντικοί για την ομάδα και ότι τους υπολογίζει. Ο Πογκμπά παίζει και πάλι σαν ένας από τους κορυφαίους μέσους του κόσμου. Απολαμβάνει τον ηγετικό του ρόλο και έχει απογειώσει το παιχνίδι της ομάδας σκοράροντας και μοιράζοντας ακατάπαυστα.

Ο Νταβίντ Ντε Χέα σταμάτησε τις γκέλες και με απίστευτες επεμβάσεις κρατάει αποτελέσματα και δίνει βαθμούς. Ο Μάρκους Ράσφορντ πέρασε από τα πλάγια στην κορυφή της επίθεσης και ανέβηκε επίπεδο. Ο Αντονί Μαρσιάλ καθιερώθηκε ως βασικός και συνεχώς βελτιώνεται. Ακόμη και ο Ρομέλου Λουκάκου που έχασε τη θέση του στο βασικό σχήμα αντί να γκρινιάζει, αρπάζει κάθε ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Αν ο Σόλσκιερ καταφέρει να βάλει στο πλάνο και τον Αλέξις Σάντσες θα δούμε ακόμα πιο ωραία πράγματα. Ο Νορβηγός κέρδισε τους παίκτες του και αυτοί απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και παίζουν για τον προπονητή τους. Η ομάδα φάντασμα που βλέπαμε τον προηγούμενο καιρό έχει δώσει τη θέση της σε ένα σύνολο γεμάτο πάθος και όρεξη.

Δεν είναι τόσο καλή όσο δείχνει

Πράγματι τα αποτελέσματα τελευταία είναι εντυπωσιακά. Νίκες παντού, ωραίο ποδόσφαιρο, πολλά γκολ. Είναι λογικό να επικρατεί ενθουσιασμός και αισιοδοξία. Ας είμαστε όμως λίγο ψύχραιμοι. Η Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να λύσει όλα τα θέματά της μέσα σε δύο μήνες. Στην άμυνα «τρώει» ακόμα αρκετές φάσεις.

Η αμυντική της γραμμή δεν προσφέρει σιγουριά. Τα εύκολα λάθη δεν αποφεύγονται ενώ και ποιοτικά είναι αρκετά πίσω. Αυτό το μαρτυρά άλλωστε και η προσπάθεια των «Κόκκινων Διαβόλων» να κλείσουν κεντρικό αμυντικό μέσα στον Γενάρη.

Καλινοτύ Κουλιμπαλί, Σεργκέι Μιλένκοβιτς και Κώστας Μανωλάς είναι από τις περιπτώσεις που γράφτηκαν χωρίς καμία να προχωρήσει. Στα χαφ υπάρχει ο φανταστικός τελευταία Πογκμπά και ο πάντα σταθερός Νεμάνια Μάτιτς αλλά δεν υπάρχει βάθος. Ο Άντερ Ερέρα είναι χρήσιμος παίκτης αλλά μέχρι εκεί. Ο Φρεντ δεν έχει «βγει» μέχρι στιγμής και ο Μαρουάν Φελαϊνί δείχνει να μην υπολογίζεται πλέον. Τι θα γίνει για παράδειγμα σε περίπτωση που ο Πογκμπά μείνει έξω για κάποιο καιρό;

Δύσκολα τα πράγματα. Επίσης φαίνεται να υπάρχει ανάγκη για το κάτι παραπάνω και στα πλάγια. Ένας παίκτης που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά με μια προσωπική ενέργεια. Καλός ο Μαρσιάλ αλλά ακόμα ψάχνει αυτό το μπαμ που θα τον ανεβάσει οριστικά επίπεδο. Πολύ καλός ο Σάντσες αλλά στην Γιουνάιτεντ δεν το έχει δείξει ακόμα. Θα φανεί αν μπορεί τελικά να είναι ο παίκτης που όλοι περίμεναν τώρα που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

https://www.youtube.com/watch?v=sMxy7z_BHQk

Έτσι κι αλλιώς όμως ο Σάντσες δείχνει να υπολογίζεται περισσότερο ως δεύτερος φορ παρά ως εξτρέμ. Μέσα σε όλα αυτά πρέπει να δούμε πως θα αντιδράσουν ομάδα και προπονητής στην πρώτη «στραβή». Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά. Όταν έρθει όμως μια απρόσμενη «γκέλα» ή μια κακή ήττα θα συνεχίσει η ομάδα την ανοδική της πορεία; Θα καταφέρει ο Σόλσκιερ να διατηρήσει την καλή ατμόσφαιρα και να συνεχίσει να εμπνέει τους παίκτης και σε μια τέτοια περίπτωση; Αυτό είναι ένα τεστ που ακόμα δεν έχει περάσει.

Ένα σερί που μπορεί να συνεχιστεί και στο βάθος… Παρί

Το σερί της Γιουνάιτεντ μετράει αυτή τη στιγμή οκτώ σερί νίκες. Οι νίκες ειδικά όταν είναι συνεχόμενες δίνουν άλλον αέρα σε μια ομάδα. Η επιθυμία να συνεχίσεις να κερδίζεις δίνει έξτρα κίνητρο και ανεβάζει την ψυχολογία στα ύψη. Στα επόμενα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος η Γιουνάιτεντ παίζει εντός με την Μπέρνλι και εκτός με την Λέστερ και τη Φούλαμ.

Με το μομέντουμ που έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα δείχνει ικανή ώστε να κάνει το απόλυτο σε αυτά τα παιχνίδια και στη συνέχεια να υποδεχτεί στο “Ολντ Τράφορντ” τη Λίβερπουλ. Έχοντας φτάσει μέχρι εκεί μόνο με νίκες το κίνητρο για να κερδίσει την αιώνια αντίπαλο και να της δυσκολέψει τον δρόμο προς το πρωτάθλημα θα είναι τεράστιο.

Βέβαια το πραγματικό στοίχημα είναι οι αγώνες με την Παρί για τον Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν έγινε η κλήρωση η Γιουνάιτεντ ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ και έμοιαζε να μην έχει καμία ελπίδα απέναντι στους Γάλλους. Σήμερα δείχνει να μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα την πρόκριση. Η έλλειψη ειδικού βάρους στη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν και η απουσία του Νειμάρ στα δύο παιχνίδια σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο της Γιουνάιτεντ έχει αλλάξει τις ισορροπίες.

Η γαλλική ομάδα σαφώς παραμένει το φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Αυτά τα δύο ματς θα αποτελέσουν το πρώτο πραγματικό κρας τεστ για την ομάδα και τον Σόλσκιερ. Αν καταφέρει και πάρει την πρόκριση για τους οκτών τότε ναι θα δείξει ότι η αγωνιστική πρόοδος που παρουσιάζει δεν είναι απλά συγκυριακή.

Για να αποκλείσει σε νοκ άουτ αγώνες την Παρί θα χρειαστεί στοχευμένο αγωνιστικό πλάνο και κατάλληλη νοοτροπία. Δεν αρκεί απλά η ανεβασμένη ψυχολογία. Γι’ αυτό σε περίπτωση πρόκρισης ο Σόλσκιερ θα κερδίσει ακόμα περισσότερους πόντους και η απόφαση για το μέλλον του από το καλοκαίρι και μετά θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη.

Σε κάθε ενδεχόμενο ο Νορβηγός τεχνικός έχει καταφέρει να στρέψει ξανά το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού κόσμου στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ. Από εκεί που η Γιουνάιτεντ απλά κατέστρεφε τα ματς στα οποία έπαιζε πλέον σε κάνει να περιμένεις με ανυπονησία να την ξαναδείς. Και ο μόνο μπράβο του αξίζουν γι’ αυτό.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ