ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Από τον Ράφα με αγάπη στη… Λίβερπουλ! (vid)

Η Νιούκαστλ πέτυχε μια μυθική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (2-1), κάνοντας ένα απίστευτο δώρο τίτλου στην «πρώην» του Ράφα Μπενίτεθ, Λίβερπουλ!

Από τον Ράφα με αγάπη στη… Λίβερπουλ! (vid)

Κάθε ματς της Μάντσεστερ Σίτι γράφει νίκη και μόνο νίκη αν θέλει να κυνηγήσει τον τίτλο. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη Νιούκαστλ που κυνηγάει την παραμονή της, όμως. Η σύγκρουση τους στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» έφερε αντιμέτωπες δύο ομάδες που για τους λόγους τους ήθελαν το τρίποντο. Φαβορί, σαφώς οι «πολίτες». Στο ποδόσφαιρο όμως νικάνε πάντα τα φαβορί; Όχι βέβαια! Οι «καρακάξες» μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ στο 26ο δευτερόλεπτο, ωστόσο πέτυχαν μια απίθανη ανατροπή και πήραν ένα τεράστιο τρίποντο στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Παράλληλα έκαναν ένα τεράστιο δώρο τίτλου στην πρώην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, Λίβερπουλ, που με νίκη κόντρα στη Λέστερ την Τετάρτη (30/1) θα πάνε στο +7 από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα!

Γκολ με το… καλησπέρα και «σβήσιμο»

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα από τους παίκτες του. Μόλις στα 26 δευτερόλεπτα, ο Αγκουέρο εκμεταλλεύθηκε την τραγική έξοδο του Ντουμπράβκα και με πλασέ άνοιξε το σκορ! 

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά και λίγο έλειψε να απαντήσουν στο 13′. Ο Πέρεζ έκλεψε την μπάλα από τον Ντανίλο μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα έχασαν ακόμα μια εξαιρετική ευκαιρία. Ο Ροντόν γύρισε στον Ατσού, το πλασέ του οποίου κοντραρίστηκε από τον Στόουνς και «έγλειψε» το δοκάρι της εστίας του Έντερσον.

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά τις ευκαιρίες της Νιούκαστλ. Η Σίτι κρατούσε την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στην εστία του Ντουμπράβκα. Από την άλλη οι «καρακάξες» κρατούσαν σθεναρά στην άμυνα και έψαχναν τη στιγμή τους. Οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ στο 44′. Ο Ντανίλο βρήκε κενό στην άμυνα και σέντραρε, η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Σίλβα, αλλά ο Σαρ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του.

Πίστεψε στο όνειρο και το πέτυχε η Νιούκαστλ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο αργό ρυθμό. Οι «πολίτες» κρατούσαν την μπάλα και προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Κάτι που παραλίγο να πετύχουν στο 49′. Ο Σανέ γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Στέρλινγκ, αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα προς κενής εστίας. Εννέα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Σίλβα να σουτάρει εντός περιοχής και τον Ντουμπράβκα να αποκρούει με υπερένταση.

Ενώ το παιχνίδι έδειχνε να πηγαίνει στο ρυθμό ακριβώς που ήθελε η Σίτι, στο 66′ η Νιούκαστλ βρήκε τη στιγμή της. Και την αξιοποίησε στο μέγιστο. Ο Ροντόν εκμεταλλεύθηκε τις κόντρες μέσα στην περιοχή και με υπέροχο σουτ ισοφάρισε σε 1-1, ξεσηκώνοντας το «Σεντ Τζέιμς Παρκ»! Αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που δέχθηκαν οι «πολίτες» μετά από σχεδόν 10 αγωνιστικές ώρες!

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και στο 78′ απέκτησαν την ευκαιρία να κάνουν την ολική ανατροπή. Ο Φερνταντίνιο έκανε τραγικό λάθος και ανέτρεψε τον Λόνγκσταφ εντός περιοχής, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Ματ Ρίτσι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, δίνοντας το προβάδισμα στη Νιούκαστλ!

Η Σίτι πίεσε αρκετά παρά το σοκ της ανατροπής, ωστόσο δεν μπόρεσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Ντουμπράβκα, χάνοντας τεράστιο έδαφος στη μάχη του τίτλου. Οι «πολίτες» έμειναν στους 56 βαθμούς μετά από 24 αγωνιστικές και περιμένουν ένα «δώρο» από τη Λέστερ την Τετάρτη (30/1) για να μη δουν τη Λίβερπουλ να ξεφεύγει με 7 βαθμούς. Από την άλλη η Νιούκαστλ πήρε μια τεράστια νίκη και έφτασε τους 24 βαθμούς, κάνοντας πολύ μεγάλο βήμα για την παραμονή της.

Νιουκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Γέντλιν, Λεζέν, Σαρ, Λασέλς, Ρίτσι, Χέιντεν, Λόνγκσταφ, Ατσού (87′ Κένεντι), Πέρεζ (91′ Μανκίγιο), Ροντόν.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντανίλο (83′ Γκουντογκάν), Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Ντε Μπρόινε (65′ Μπ. Σίλβα), Σανέ (73′ Ζεσούς), Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ