ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ: Το… ιπτάμενο γάντι!

Η μεγάλη, ολλανδική σχολή έχει βγάλει σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Από τους κορυφαίους γκολκίπερ της ήταν ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ: Το… ιπτάμενο γάντι!

Στο ολλανδικό ποδόσφαιρο “χρωστάμε” πολλά πράγματα. Για παράδειγμα το “total football”. Ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία. Ένας από αυτούς ήταν ο Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.

Ο πιο ολοκληρωμένος γκολκίπερ που έχει βγει από τη χώρα με τις… τουλίπες. Ένα όρθιο… χιλιόμετρο που δεν μπορούσε κανείς να του βάλει γκολ. Ένας σεσημασμένος “πεναλτάκιας”. Ένας θρύλος των γκολπόστ. Και όχι άδικα εδώ που τα λέμε.

Η αρχή του ταξιδιού!

To ασφαλέστερο… ιπτάμενο «γάντι» του Ολλανδικού ποδοσφαίρου, γεννήθηκε στις 29 Οκτωμβρίου του 1970 στην Ολλανδία. Λόγω ύψους -περίπου στα δύο μέτρα- φαινόταν από την αρχή, πως θα εξελιχθεί η ποδοσφαιρική του ιστορία.

Ο Έντβιν φόρεσε για πρώτη φορά τα γάντια στην επαρχιακή ομάδα της Ολλανδίας, Νόρντβικ, αλλά το ταλέντο του ήταν τέτοιο που αμέσως «αρπάχθηκε» σαν βορά από τον Ολλανδικό Αίαντα. Τον Άγιαξ.

Τι και αν ήταν μόνο 20 χρονών; Ο Άγιαξ του δώρησε την θέση του βασικού και ο Φαν Ντερ Σαρ «άρπαξε» τα γάντια και δεν τα άφησε ποτέ.

Πριν αποχωρήσει για την Ιταλία και τη Γιουβέντους, φόρεσε τα γάντια με τον Άγιαξ 226 φορές. Κράτησε ανέπαφη την εστία του 98 αναμετρήσεις. Και όχι μόνο αυτό. Σκόραρε ένα τέρμα και κέρδισε 14 τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Τσάμπιονς Λιγκ!

Επόμενο κεφάλαιο; Γιουβέντους!

Η μεταγραφή στη Γιουβέντους, δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο ίδιος ο Έντβιν και οι πιστοί φίλοι του. Σημείωσε 88 συμμετοχές και κράτησε ανέπαφη την εστία του 44. Ωστόσο, έχασε την θέση του βασικού από τον επερχόμενο Ιταλικό θρύλο, Τζιαλουίτζι Μπουφόν.

Η «Γηραιά Κυρία» καρπώθηκε από την Φούλαμ περίπου 10 εκ. ευρώ, βγαίνοντας απόλυτα κερδισμένη, αφού απέκτησε τον Φαν Ντερ Σαρ με το εν λόγω χρηματικό ποσό!

Το ταξίδι στην Πρέμιερ Λιγκ… τώρα ξεκινά!

Με την φανέλα της Φούλαμ, ο Φαν Ντερ Σαρ σημείωσε 147 συμμετοχές, κρατώντας 47 φορές ανέπαφη την εστία του, όμως γοήτευσε με τις εμφανίσεις του τους μεγάλους συλλόγους!

Ο Σερ Άλεξ… βρήκε τον διάβολο μέσα του!

Το 2005, οι “κόκκινοι διάβολοι” του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, είχαν ανάγκη από μία ισχυρή παρουσία κάτω από τα δοκάρια, καθώς οι αμφιβολίες είχαν πλέον σκεπάσει τον απερχόμενο Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέθεσε πρόταση τεσσάρων εκατομμυρίων λιρών στη Φούλαμ. Αυτή έγινε άμεσα αποδεκτή από τους «Cottagers».

O Φαν Ντερ Σαρ, θα φορέσει για πρώτη φορά την φανέλα της Γιουνάιτεντ, με την U23, θα κρατήσει την εστία του ανέπαφη και θα ανοίξει τον δρόμο.

Δρόμος γεμάτος δόξα, επιτυχίες και χρυσάφι…

Οι κούπες είναι αμέτρητες… ιπτάμενε Ολλανδέ!

11 ολόκληροι τίτλοι στη πορεία του Φαν Ντερ Σαρ με τους «κόκκινους διαβόλους» μεταξύ των οποίων, τέσσερα πρωταθλήματα Αγγλίας.

Όσον αφορά τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ; Τον αφήσαμε μόνο του, διότι στον συγκλονιστικό βροχερό τελικό απέναντι στην Τσέλσι έγινε ο από «μηχανής θεός» της Γιουνάιτεντ στη διαδικασία των πέναλντι!

O «Oράνιε» θρύλος σημείωσε συνολικά 313 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Από αυτές κράτησε την εστία του απαραβίαστη 132 φορές!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ