ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
Λούκας Βάσκεθ: Ο «ελβετικός σουγιάς» της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ίντερ: Έξαλλα πανηγύρια από τους Πρωταθλητές μέσα στο Σαν Σίρο! (vids)
Η Ίντερ πανηγύρισε το Πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της Μίλαν! (vids)
Μίλαν – Ίντερ: Ο Τουράμ «τελειώνει» τη Μίλαν και το Πρωτάθλημα! (vid)
Τέλος η σεζόν για τον αστέρα της Μπάγερν – Χάνει και το EURO 2024!
Γκολ τίτλου για την Ίντερ, με τον Ατσέρμπι να «καρφώνει» τη Μίλαν! (vid)
Αστεράτη Μπολόνια, ξέρανε τη Ρόμα μες στο «Ολίμπικο»!
Αποκαλύφθηκε ο διάλογος των διαιτητών για τη μεγάλη φάση της Μπαρτσελόνα!
Άντζελο Σίνα, ο αφανής ήρωας του Ολυμπιακού με τις απίστευτες αποκρούσεις του! (vid)
Μόντριτς για επιστροφή στην Premier League: «Ποτέ δε ξέρεις»!
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Κριστόφ Πιόντεκ

Ο Κριστόφ Πιόντεκ με δυο δικά του γκολ, απέκλεισε τη Νάπολι, στέλνοντας τη Μίλαν στα ημιτελικά. Ποιος είναι όμως 23χρονος Πολωνός;

Κριστόφ Πιόντεκ

Ο Κριστόφ Πιόντεκ, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Μίλαν, μόλις στην πρώτη του παρουσία στο βασικό σχήμα. Με δυο προσωπικά γκολ, έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά στην ομάδα του Γκατούζο, επί της Νάπολι και είναι ακόμα στην αρχή.

Γεννημένος στην Πολωνία, ο 23χρονος επιθετικός, ξεκίνησε από τα χαμηλά, για να φτάσει στα «σαλόνια» και τη Μίλαν.

Με τη Ζαγκουέμπιε στη μεγάλη κατηγορία

Η ομάδα που έδωσε την ευκαιρία στον Πιόντεκ να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας, ήταν η Ζαγκουέμπιε Λούμπιν. Το ντεμπούτο του έγινε στις 14 Μαΐου 2014, με αντίπαλο την Κρακόβια.

Την επόμενη σεζόν (2014-15), ήταν στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, δίνοντας τα πρώτα διαπιστευτήρια. Σε 85 συμμετοχές, είχε 18 γκολ και 9 ασίστ. Οι αριθμοί του, υποχρέωσαν τις περισσότερες Πολωνικές -και όχι μόνο- ομάδες να τον βάλουν στη λίστα τους.

Πριν καν προλάβει να υπάρξει μάχη για την απόκτησή του, η Κρακόβια έδρασε γρήγορα και τον ενέταξε στο δυναμικό της.

Η εκτόξευση ξεκίνησε από την Κρακόβια

Με τη φανέλα της Κρακόβια, ο Πιόντεκ άρχισε να κερδίζει ακόμη περισσότερα παράσημα και εμπειρίες. Για ένα παιδί μόλις 20 ετών, ο ρυθμός είναι πολύ σημαντικός και στην Πολωνική ομάδα τον είχε.

Ιδιαίτερα στη δεύτερη σεζόν που αγωνίστηκε εκεί (2017-18), κατάφερε να αναδειχθεί τρίτος σκόρερ της κατηγορίας. Σε 65 συμμετοχές σημείωσε 32 γκολ, προσφέροντας και 6 ασίστ σε συμπαίκτες του.

Έγινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας και ξεκίνησε να κάνει όνειρα για ακόμη πιο ψηλά. Μάλιστα, τα όνειρά του δε χρειάστηκε να περιμένουν και πολύ, καθώς δεν έμελλε να μείνει για πολύ ακόμη στην Πολωνία.

Η μεταγραφή στην Τζένοα, η αμφισβήτηση και η «απάντηση»

Μετά την εξαιρετική χρονιά στην Κρακόβια, η Τζένοα γλυκάθηκε με τον νεαρό Πιόντεκ. Έτσι, έσπευσε να τον κάνει δικό της, με τον Πολωνό επιθετικό να υπογράφει 4ετες συμβόλαιο.

Ο ιταλικός τύπος αμφισβήτησε έντονα αυτή την κίνηση, όπως και οι οπαδοί του συλλόγου. Μέχρι την άφιξή του στην Ιταλία, η ύπαρξή του ήταν άγνωστη στους περισσότερους.

Ποιος είναι ο Πιόντεκ και γιατί 4 εκατομμύρια;

Το μεγαλύτερο ερώτημα για όλους ήταν αν η Τζένοα, που παραδοσιακά αποτελεί μια μικρομεσαία ομάδα της κατηγορίας, θα κατάφερνε μείνει στη Serie A. Αν ο Πιόντεκ, θα κατάφερνε να σηκώσει το βάρος στις πλάτες του και να βοηθήσει την ομάδα της Γένοβας.

Ποιος να εμπιστευτεί έναν άγνωστο, με μοναδικό «παράσημο» την τρίτη θέση των σκόρερ στο «λίγο» Πολωνικό πρωτάθλημα.

Μάλιστα, όταν έγινε γνωστό πως η Τζένοα δαπάνησε 4 εκατομμύρια για την απόκτησή του, η αμφισβήτηση μεγάλωσε. Άπαντες επέμεναν πως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να αποκτηθεί κάποιος καλύτερός του.

Τι έκανε όμως ο Πιόντεκ; Έκλεισε ερμητικά τα αυτιά του, δηλώνοντας έτοιμος για τη νέα του εμπειρία στην Ιταλία. Για ένα παιδί 23 ετών, έδειξε τεράστια ωριμότητα, που φυσικά λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο. Μεταξύ αμφισβήτησης και αποριών, το Ιταλικό πρωτάθλημα ξεκίνησε.

Έδωσε απαντήσεις στο γήπεδο

Ντεμπούτο απέναντι στην Έμπολι, στην αρχική 11αδα. Δεν του πήρε παρά 6 λεπτά για να ανοίξει λογαριασμό με τους «ροσομπλού». Οι πρώτες γλώσσες άρχισαν να «κόβονται», τόσο από πλευράς Τύπου, όσο και οπαδών.

Ο τότε προπονητής της Τζένοα, Ντάβιντε Μπαλαρντίνι δήλωσε πως: «Φοβάμαι να μιλήσω ακόμη για τον Πιόντεκ, για να μην ρίξω πάνω του την πίεση. Πάντως, μοιάζει να έχει όλο το πακέτο. Έχω το προαίσθημα ότι θα γίνει ένας πραγματικά σημαντικός παίκτης».

Η συνέχεια ήταν καταιγιστική! Κατάφερε να σκοράρει σε 8 διαδοχικά παιχνίδια. Με τα γκολ του, έδωσε 12 βαθμούς στην ομάδα του. Άπαντες είχαν καταλάβει πως ο Πολωνός, όχι μόνο δεν είναι υπερκτιμημένος, αλλά πρόκειται για φλέβα χρυσού.

Μπορεί να έκανε διάλειμμα 5 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, όμως στο κύπελλο σκόραρε 4 γκολ απέναντι στη Λέτσε! Στο πρωτάθλημα, ξαναβρήκε δίχτυα απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα Σαμπντόρια, δίνοντας στην ομάδα του σημαντικό βαθμό. Γκολ που έδωσε βαθμό απέναντι στη ΣΠΑΛ, γκολ στην ήττα από τη Ρόμα, γκολ και ασίστ με την Αταλάντα.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έγινε το αγαπημένο παιδί της κερκίδας, όμως η χαρά των οπαδών δεν κράτησε για πολύ.

Η κίνηση-ματ της Μίλαν και το όνειρο που πραγματοποιήθηκε

Με τις εμφανίσεις του στο πρώτο μισό της χρονιάς, άπαντες στη Γένοβα γνώριζαν πως μόνο με θαύμα δε θα έφευγε για μεγαλύτερο σύλλογο. Φυσικά, βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων, εκ των οποίων και η πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Η Μίλαν όμως, ήταν αυτή που έδρασε γρήγορα και κατάφερε να τον κάνει δικό της, αμέσως μετά τη φυγή του Ιγκουαΐν.

Αδιαμφισβήτητα και ο ίδιος γνώριζε καλά πως αν ήθελε να παίξει, θα έπρεπε να πάει στους «ροσονέρι», καθώς δε θα είχε μπροστά του το μεγάλο όνομα. Πέτυχε διάνα.

Σίγουρα, τα 35 εκατομμύρια που έβγαλε από τα ταμεία της η Μίλαν, έπαιξαν το ρόλο τους, με τη Τζένοα να έχει κέρδος 31 «χαρτιά» από τον Πολωνό. Στην ομάδα του Γκατούζο, υπέγραψε μέχρι το 2023 και άπαντες προσδοκούν να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας.

Στο πρώτο του παιχνίδι, αγωνίστηκε ως αλλαγή, χωρίς να καταφέρνει να βοηθήσει τη Μίλαν απέναντι στη Νάπολι (0-0).

Το πρόγραμμα έφερε έτσι τα πράγματα, ώστε Μίλαν και Νάπολι να τεθούν αντιμέτωπες ξανά, αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ιταλίας. Σε αυτό το παιχνίδι ο Πιόντεκ ξεκίνησε βασικός.

Μέσα σε μόλις 27 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 2 γκολ (!) και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του. Αυτό ήταν. Δε χρειάστηκε τίποτε άλλο, για να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών. Μετά το ματς ο Γκατούζο χαρακτήρισε τον Πιόντεκ «ρόμποκοπ» που λέει μόνο «θέλω να σκοράρω».

Με το μέλλον  να βρίσκεται μπροστά του, ο νεαρός είναι αποφασισμένος και έτοιμος να πετύχει και θα τα καταφέρει.

Δείτε το σύνθημα των οπαδών της Μίλαν για το νεαρό μετά τα δυο γκολ με τη Νάπολι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ