ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Και πως να το χ-άσει η Ντόρτμουντ; (vid)

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να περάσει από την έδρα της Άιντραχτ Φρανφκούρτης (1-1), αλλά ακόμη και με την γκέλα ξέφυγε κι άλλο από την Μπάγερν Μονάχου!

Και πως να το χ-άσει η Ντόρτμουντ; (vid)

Πριν από το παιχνίδι ο στόχος της Ντόρτμουντ στην Φρανφκούρτη κόντρα στην σκληροτράχηλη Άιντραχτ ήταν μόνο η νίκη. Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανικό, με τον Ρόις να της δίνει το προβάδισμα. Οι «αετοί» αποδείχθηκαν, όμως, σκληρά καρύδια και πήραν ένα παλικαρίσιο βαθμό κόντρα στους Βεστφαλούς (1-1), που παρόλα αυτά μπορούν να αισθάνονται χαρούμενοι. Γιατί; Μα φυσικά γιατί η ήττα της Μπάγερν Μονάχου από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν τους έφερε στο +7 από τους δεύτερους Βαυαρούς.

Μπαράζ ευκαιριών και γκολ και από τους δύο

Οι «αετοί» μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν μόλις στο 3′. Ο Χάλερ βρήκε υπέροχα τον Ντα Κόστα στην περιοχή, αλλά ο Μπούρκι απέκρουσε το σουτ του.  Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίας εννέα λεπτά αργότερα. Ο Αλκάθερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, με τον Τραπ να διώχνει με τα πόδια το πλασέ του. Η Ντόρτμουντ ανέβασε κι άλλο την απόδοση της και στο 22′ πήρε το προβάδισμα.

Γκερέιρο και Ρόις «έκρυψαν» την μπάλα μεταξύ τους, ο Πορτογάλος «άδειασε» τρεις παίκτες και την κατάλληλη στιγμή την πάσαρε στον Γερμανό, που έκανε το 1-0 σε κενή εστία!

Μόλις ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία και για δεύτερο γκολ. Ο Ρόις εκμεταλλεύθηκε ένα μπέρδεμα στην άμυνα της Άιντραχτ κι έφυγε απέναντι από τον Τραπ, αλλά πλάσαρε άουτ. Η Ντόρτμουντ πίεζε συνεχώς και στο 25′ «άγγιξε» ξανά το 2-0. Ο Βίτσελ γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρόις, με τον αρχηγό των Βεστφαλών να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι!

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν υπνωτισμένοι για λίγη ώρα, ωστόσο μετά το 30′ ανέβασαν την απόδοση τους. Μάλιστα στο 32′ απείλησαν, αλλά το σουτ του Ρέμπιτς πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, μάλιστα, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν. Ντιαλό και Βάιγκλ μπερδεύτηκαν μέσα στην περιοχή, με τον Κροάτη επιθετικό να κλέβει την μπάλα, αλλά να νικιέται σε τετ α τετ από τον Μπούρκι.

Τελικά η ομάδα του Άντολφ Χίτερ βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 37′. Αρχικά μετά από κόρνερ, ο Χιντερέγκερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης ο Ντα Κόστα έκλεψε την μπάλα από τους αμυντικούς της Ντόρτμουντ και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Γιόβιτς, που με προβολή ισοφάρισε μέσα σε παινδαιμόνιο!

Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις με τις δύο ομάδες, να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Φάσεις ναι, γκολ όχι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στον ίδιο φρενήρη ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν ξανά πρώτοι με το σουτ του Βίτσελ από καλή θέση να καταλήγει άουτ στο 55′. Δύο λεπτά αργότερα η Άιντραχτ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Μπούρκι να αποκρούει με υπερένταση το μακρινό σουτ του Ρέμπιτς. Στο 64′, η Ντόρτμουντ «άγγιξε» το γκολ. Ο Χακίμι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Τραπ. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία. Ο Ρόις έβγαλε την κάθετη στον Αλκάθερ, αλλά ο Τραπ έδιωξε το πλασέ του με το πόδι.

Ο ρυθμός έπεσε λίγο και χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα 20λεπτο για να υπάρξει κάποια καλή στιγμή. Αυτή ήρθε στο 85′, με τον Αλκάθερ να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ από αρκετά μακριά και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, με το τελικό αποτέλεσμα να αφήνει αμφότερες τις ομάδες σχετικά χαρούμενες. Η μεν Ντόρτμουντ ναι μεν δεν κέρδισε, αλλά κατάφερε να αυξήσει στους 7 βαθμούς τη διαφορά της από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου, που ηττήθηκε στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Οι Βεστφαλοί έφτασαν τους 49 βαθμούς σε 20 αγωνιστικές τη φετινή σεζόν. Από την άλλη η Άιντραχτ δεν κατάφερε να μείνει κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Οι «αετοί» βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Άντολφ Χίτερ): Τραπ, Εντικά, Χασέμπε, Χιντερέγκερ, Ντα Κόστα, Φερνάντες, Ρόντε, Κόστιτς, Γιόβιτς (55′ Γκατσίνοβιτς), Χάλερ, Ρέμπιτς.

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λούσιεν Φαβρ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Βάιγκλ, Ντιαλό, Χακίμι, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο (65′ Πούλισιτς), Ρόις, Γκερέιρο (77′ Μπρουν-Λάρσεν), Αλκάθερ (86′ Γκέτσε).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ