ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

«Σφυρι»-ξε μα δεν έληξε! (vid)

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ, αλλά είδε την ψυχωμένη Γουέστ Χαμ να παίρνει έναν παλικαρίσιο βαθμό (1-1) και τη διαφορά της με τη Μάντσεστερ Σίτι να μειώνεται στο τρίποντο!

«Σφυρι»-ξε μα δεν έληξε! (vid)

Μετά και τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, το τρίποντο για τη Λίβερπουλ στην έδρα της Γουέστ Χαμ ήταν μονόδρομος. Οι «κόκκινοι» έκαναν κατά το ήμισυ τη δουλειά σωστά. Δηλαδή προηγήθηκαν και μάλιστα σχετικά νωρίς με τον Μανέ. Τα «σφυριά», ωστόσο, έκαναν μια εξαιρετική εμφάνιση και με γκολ του Αντόνιο ισοφάρισαν και πήραν έναν παλικαρίσιο βαθμό (1-1), σ΄ένα ματς που θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν και το τρίποντο. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ γκέλαρε για δεύτερη σερί αγωνιστική και είδε τη Μάντσεστερ Σίτι να μειώνει τη διαφορά της από την κορυφή στους τρεις βαθμούς.

Ένα μέτρο οφσάιντ ο ένας, «άρρωστη» κομπίνα ο άλλος

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και απείλησαν μόλις στο 3′. Ο Ερνάντεζ βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα τα «σφυριά» απείλησαν ξανά, με το δυνατό σουτ του Κρέσγουελ να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Άλισον. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 15′ χρειάστηκε η επέμβαση του Άλισον σε σουτ του Ερνάντεζ, που απείλησε ξανά.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας της Λίβερπουλ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Φιρμίνο βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του ήταν «άψυχο» και κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι. Τελικά οι «κόκκινοι» πήραν το προβάδισμα τρία λεπτά αργότερα.

Ο Λαλάνα έκανε απίθανη ντρίπλα και πάσαρε στον Μίλνερ, που ήταν τουλάχιστον ένα μέτρο οφσάιντ. Εκείνος γύρισε στον Μανέ, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Φαμπιάνσκι για το 1-0!

Η Γουέστ Χαμ ανέβηκε και κατάφερε τελικά να ισοφαρίσει στο 28′. Εκπληκτική κομπίνα σε φάουλ από τα «σφυριά» και ο Αντόνιο με πλασέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα του Άλισον!

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν άμεσα και μόλις στο επόμενο λεπτό το σουτ του Κεϊτά κόντραρε και πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Φαμπιάνσκι. Τα φάουλ της Γουέστ Χαμ ήταν τρομερά απειλητικά και στο 42′ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την ανατροπή.

Ακόμα μια εξαιρετική κομπίνα και σέντρα από τον Άντερσον, με τον Ράις να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ με κεφαλιά. Η Λίβερπουλ απάντησε στις ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Μανέ να καταλήγει πάνω στον Φαμπιάνσκι. Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Ευκαιρίες χωρίς αντίκρισμα

Οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που απείλησαν στο πρώτο μέρος. Το δυνατό πλασέ του Σαλάχ, όμως, κατέληξε στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι στο 50′. Ο Αιγύπτιος επιθετικός απείλησε ξανά δέκα λεπτά αργότερα, ωστόσο η κατάληξη ήταν η ίδια με πριν. Το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο μέρος. Η Λίβερπουλ είχε μεν την κατοχή, αλλά δεν απειλούσε και η Γουέστ Χαμ έκλεινε τους χώρους κι έψαχνε τη στιγμή της στην κόντρα.

Η Γουέστ Χαμ απάντησε στις ευκαιρίες και «άγγιξε» το γκολ στο 72′. Ο Νομπλ επωφελήθηκε από τις κόντρες στην περιοχή της Λίβερπουλ, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Άλισον. Ο ρυθμός έπεσε ξανά από εκείνο το σημείο της αναμέτρησης. Η Λίβερπουλ είχε σταθερά την κατοχή, αλλά φαινόταν άνευρη, ενώ τα «σφυριά» κρατούσαν σχετικά άνετα το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι έδειξε να κυλάει χωρίς κάποια φάση μέχρι το τέλος. Στις καθυστερήσεις, ωστόσο, η Λίβερπουλ είχε τη στιγμή της. Ο Κεϊτά βρήκε εξαιρετικά τον Ορίγκι μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος δεν πλάσαρε καλά κι έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Φαμπιάνσκι. Το 1-1 έμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, με τους «κόκκινους» να χάνουν έδαφος στη μάχη του τίτλου.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παραμένει πρώτη με 62 βαθμούς σε 25 αγωνιστικές και είδε τη διαφορά της με τη Μάντσεστερ Σίτι να μειώνεται στους 3 βαθμούς. Από την άλλη η Γουέστ Χαμ πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό και ανέβηκε στους 32 και την 12η θέση.

Γουέστ Χαμ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Φαμπιάνσκι, Φρέντερικς, Ντιοπ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Νομπλ (79′ Ομπιάνγκ), Ράις, Σνόντγκρας, Άντερσον (90′ Μαζουάκου), Αντόνιο, Ερνάντεζ (79′ Κάρολ).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά, Φαμπίνιο, Μανέ, Λαλάνα (69′ Σακίρι), Φιρμίνο (75′ Οριγκί), Σαλάχ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ