ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη! (pic)

Ομάδα που ξεχειλίζει εκρηκτικότητα, ταλέντο και ουσία συγκέντρωσε το sportsking.gr στελεχώνοντας μια ενδεκάδα που αυτή τη στιγμή οι μονάδες της εντυπωσιάζουν στους συλλόγους τους.

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη! (pic)

Γεμάτο δράση το σαββατοκύριακο που μας πέρασε! Η ενδεκάδα που ξεχώρισε και θα σας την παρουσιάσουμε εφεξής εμπεριέχει τα πάντα. Ικανή να σταθεί στο… ύψος της στην πραγματικότητα, σε αγώνα PES ή FIFA. Από τον ασταμάτητο Κούν Αγκουέρο και τα όργια απέναντι στην Άρσεναλ. Μέχρι στον «βράχο» Ντενάγιερ που ανάγκασε τον Καβάνι να αντικρίσει την πρώτη του ήττα στο Σαμπιονά.

Η Λυών έχει την τιμητική της, καθώς με την νίκη της 2-1 κατάφερε να σταματήσει την αήττητη πορεία της Παρί Σεν Ζερμαίν. Στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο της Αλαβές επικρατώντας στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με 3-0. Το αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση έλαβε χώρα στην Βαρκελώνη με την παρέα του Μέσι να κολλά στο 2-2 κόντρα στην αξιόμαχη Βαλένθια.

Στην Μπουντερλίγκα, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έστειλε δώρο στην πρωτοπόρο Ντόρτμουντ. Οι «Ασπιρίνες» με εκπληκτική εμφάνιση ισοπέδωσαν την Μπάγερν ψαλιδίζοντας της τις πιθανότητες για πρωτάθλημα. Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της η Γκλάντμπαχ, με την παρέα του Αζάρ να περνά με νίκη από την έδρα της Σάλκε.

Αποτελέσματα εκπλήξεις πραγματοποιήθηκαν και στην Ιταλία. Η πρωτοπόρος Γιουβέντους γνώρισε αναπάντεχη ισοπαλία στην έδρα της από την μαχητική Πάρμα. Η Νάπολι με την νίκη της μείωσε τους εννιά την διαφορά από την κορυφή, ενώ η Ίντερ γνώρισε εντός έδρα ήττα – σοκ από την Μπολόνια. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, Ρόμα και Μίλαν έμειναν στην ισοπαλία!

Τέλος, στην Πρέμιερ Λιγκ η Λίβερπουλ άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο Λονδίνο κόντρα στην Γουέστ Χαμ. Το αποτέλεσμα αυτό εκμεταλλεύτηκε η Μάντσεστερ Σίτι, με τους «Πολίτες» να επικρατούν της Άρσεναλ 3-1. Με νίκες προχώρησαν Τότεναμ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ενδεκάδα γεμάτη λύσεις σε άμυνα και επίθεση

Αυτά όμως είναι τα ψηλά γράμματα, ας δούμε ποιοι παίκτες ξεχώρισαν αυτό το τριήμερο βγάζοντας την ιδανική ενδεκάδα.

Σύνθεση σε διάταξη 4-3-3

Προπονητής: Μπρουνό Ζενεσιό (Λυών)

Ο Γάλλος τεχνικός κατάφερε να σταματήσει το… τραίνο της Παρί! Οι κινήσεις του στην σκακιέρα τον βρήκαν νικητή απέναντι στον Τούχελ κερδίζοντας την εκτίμηση και εκτός Γαλλίας. Η Λυών δεν διάγει και την καλύτερη των περιόδων της, δείχνει να ψάχνεται, ωστόσο ορισμένες φορές χαίρεσαι να την βλέπεις. Ο Ζενεσιό έχει καταφέρει να ενώσει με επιτυχία όλα τα κομμάτια του παζλ δημιουργώντας ένα σύνολο που στην καλή του μέρα μπορεί να κερδίσει τον καθένα. Η εμφάνιση κόντρα στην Παρί είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τερματοφύλακας: Άντονι Λόπες (Λυών)

Εντυπωσίασε στο Ζερλάντ! Ορισμένες στιγμές μάλιστα θα τα… άκουσε αρκετά από τους επιθετικούς της Παρί. Ο λόγος; Οι έντεκα αποκρούσεις του απέναντι στα σουτ των Παριζιάνων, με τους Πρωταθλητές Γαλλίας να βρίσκουν μπροστά του τείχος. Προϊόν των «λιονέ» ο 28χρονος έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην βασική ενδεκάδα τα τελευταία χρόνια με το σπαθί του. Όποιος είδε το παιχνίδι κόντρα στην Παρί, ο Λοπές ήταν καταπληκτικός! Ντι Μαρία και Μπαπέ προσπάθησαν με κάθε τρόπο να παραβιάσουν την εστία του μα τελικά έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι.

Άμυνα

Δεξιός οπισθοφύλακας: Άλβαρο Οντριοθόλα (Ρεάλ Μαδρίτης)

O 23χρονος έπειτα από αρκετό καιρό βρέθηκε στην βασική ενδεκάδα της «Βασίλισσας». Η επιστροφή του έδειξε πως οι Μαδριλένοι ίσως να έχουν βρει τον μπακ της επόμενης δεκαετίας. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός τόσο αμυντικά όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Τακτικά ήταν αλάνθαστος, με την αριστερή πτέρυγα της Αλαβές να μην πατά σχεδόν ποτέ περιοχή. Μάλιστα, κατάφερε να δράσει και στην επίθεση, καθώς σε μια από τις επελάσεις σέντραρε ιδανικά χαρίζοντας την ασσίστ στο τέρμα του Μαριάνο.

Αριστερός οπισθοφύλακας: Γουέντελ (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Όσοι παρακολουθούν τακτικά Μπουντεσλίγκα τον ξέρουν καλά! Όσοι δεν παρακολουθούν, ίσως να ήρθε η ώρα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είναι παίκτης αποκάλυψη των «Ασπιρίνων» Από το 2014 βρίσκεται στην Ευρώπη με την φανέλα της Λεβερκούζεν. Το Σάββατο μάλιστα πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο ΜπαιΑρένα. Η νίκη 3-1 επί της Μπάγερν είναι και δικό του επίτευγμα, κάνοντας εκπληκτικό παιχνίδι ανασταλτικά.

Κεντρικός αμυντικός: Νίκολας Οταμέντι (Μάντσετσερ Σίτι)

Η κλάση του γνωστή. Όπως και η ηγετική του τάση στην άμυνα της Σίτι. Ο Αργεντινός ώρες ώρες δείχνει να είναι απροσπέλαστος με τον απέναντι του να βασανίζεται σε όλο το 90λεπτο. Κάπως έτσι πρέπει να έζησαν οι Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ. Το «καυτό» δίδυμο της Άρσεναλ σώπασε στο μεταξύ τους ντέρμπι, με τον Οταμέντι να βγαίνει νικητές στις περισσότερες μονομαχίες. Τόσο στον αέρα όσο και με κάτω την μπάλα, ο 30χρονος πράττει ολόσωστα κάνοντας τον Πεπ Γκουαρντιόλα χαρούμενο.

Κεντρικός αμυντικός: Τζέισον Ντενάγιερ (Λυών)

Σαν όνομα δεν τρομάζει. Η εξέλιξη του όμως με το πέρασμα των χρόνων είναι αξιοσημείωτη. Στο ντέρμπι της Λυών με την Παρί, ο Βέλγος στόπερ πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο παιχνίδι του. Απέναντι στον Καβάνι, ο ταλαντούχος αμυντικός δεν φοβήθηκε στιγμή, τον αντιμετώπισε σε όλες τις μονομαχίες βγάζοντας τον εκτός ρυθμού.

Κέντρο

Αμυντικός μέσος: Ν’Γκολό Καντέ (Τσέλσι)

Σταθερός «βράχος» στο κέντρο της Τσέλσι. Ο Γάλλος μέσος πραγματοποίησε εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στην Χάντερσφιλντ κλείνοντας όλους τους χώρους δράσης των φιλοξενούμενων. Μάλιστα δεν έμεινε μόνο στο ανασταλτικό κομμάτι αλλά βοήθησε τα μέγιστα και στην επίθεση χαρίζοντας δύο τελικές πάσες. Αμφότερες είχαν ως αποδέκτη τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, με τον Αργεντινό μέσω αυτού να ανοίγει λογαριασμό με την νέα του ομάδα.

Κεντρικός μέσος: Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς)

Ο απίθανος Πορτογάλος, που έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την ποδοσφαιρική Αγγλία. Η ανακάλυψη των «Λύκων» συγκαταλέγεται στους διακριθέντες στην αναμέτρηση της ομάδας του στην έδρα της Έβερτον. Τα «Ζαχαρωτά» υποχρεώθηκαν σε ήττα με 3-1 από τους αντιπάλους τους, με τον Νέβες εκτός από δημιουργός να γίνεται και εκτελεστής πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο τέρμα.

Επιτελικός μέσος: Τοργκάν Αζάρ (Γκλάντμπαχ)

Έχει καταφέρει την φετινή σεζόν να κλέψει λίγη από την δόξα του μεγάλου του αδερφού. Το «δεκάρι» της Γκλάντμπαχ οδηγεί την ομάδα του από επιτυχία σε επιτυχία αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο κέντρου και επίθεσης. Στην αναμέτρηση κόντρα στην Σάλκε ήταν και πάλι «να τον πιείς στο ποτήρι» μοιράζοντας και τις δύο ασσίστ στην νίκη της ομάδας του με 2-0.

Επίθεση

Δεξί εξτρέμ: Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

Το ταλέντου αδιαμφισβήτητο. Μπορεί στην ημέρα του να σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα! Η Χάντερσφιλντ θα του γλίτωνε; Ο Βέλγος μαζί με τον Ιγκουαΐν τράβηξαν επιθετικά την Τσέλσι στο ευρύ 5-0 του Σαββάτου. Οι συνηθισμένες αλλά ταυτόχρονα αψεγάδιαστες πλαγιοκοπήσεις του δεν βρήκαν πουθενά στοπ. Δύο γκολ, όρεξη για δημιουργία, ελάχιστα λάθη και γενικά μια χορταστική εμφάνιση από αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από τον Βέλγο.

Αριστερό εξτρέμ: Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Φέτος είναι η χρονιά του! Όσα δεν έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια παλεύει να τα κάνει τώρα μαζεμένα. Με συνεχόμενα τέρματα οδηγεί την Ντόρτμουντ εκ του ασφαλούς στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος. Στο πρόσφατο παιχνίδι στην Φρανκφούρτη ήταν καταλυτικός για τους Βεστφαλούς, πετυχαίνοντας το μοναδικό τους τέρμα στην ισοπαλία 1-1 με την Άιντραχτ.

Επιθετικός: Κουν Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Οι «Κανονιέρηδες» δεν βρήκαν ποτέ τον τρόπο να τον σταματήσουν. Εξ’ ου και τα τρία τέρματα στο μεταξύ τους ντέρμπι. Ο Αργεντινός όταν θέλει δεν έχει αντίπαλο στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να σπάσει ιδανικά την μπάλα, να εκτελέσει να τρέξει χωρίς αυτήν στο χώρο. Τα κάνει όλα και συμφέρει! Τρία σεντερφορίσια γκολ κάνοντας τους αμυντικούς της Άρσεναλ να τον χαζεύουν. Μοναδικός!

Στο παρακάτω γράφημα είναι ακόμη καλύτερη

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ