ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Όχι έτσι βρε(μη) Ντόρτμουντ! (vid)

Κόντρα σε μια εκπληκτική Βέρντερ που θύμισε κατά πολύ τα παλιά καλά χρόνια, η Ντόρτμουντ το πάλεψε αλλά μοιραία αποκλείστηκε από την συνέχεια του κυπέλλου όντας άστοχη στην διαδικασία των πέναλτι.

Όχι έτσι βρε(μη) Ντόρτμουντ! (vid)

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το γερμανικό ποδόσφαιρο, η Βέρντερ Βρέμης κατάφερα να πανηγυρίσει μαγική πρόκριση μέσα στο Ιντούνα Παρκ. Θύμα της εκπληκτικής της απόδοσης αλλά και ψυχής η πρωτοπόρος του γερμανικού πρωταθλήματος Μπορούσια Ντόρτμουντ. Χορταστικό ματς (3-3 στο τέλος της παράτασης) με τον νικητή να κρίνεται στα πέναλτι, εκεί όπου η ομάδα από την Βρέμη επικράτησε 4-2.

Αναμέτρηση για τον 3ο γύρο του Κύπελλου Γερμανίας. Η Ντόρτμουντ όντας στην κορυφή του πρωταθλήματος και σε εξαιρετική κατάσταση βρήκε στον δρόμο της για ένα ονειρικό νταμπλ την αξιόμαχη Βέρντερ Βρέμης. Οι φιλοξενούμενοι διάγουν για την ώρα μέτρια σεζόν, όμως παραδοσιακά έχουν τα «υλικά» για να κάνουν ζημιές σε ομάδες που λογίζονται ως φαβορί.

Έτσι και σήμερα! Η Βέρντερ παρέταξε αρκετά από τα βασικά στελέχη της στο Ιντούνα Παρκ. Αντίθετα με τους φιλοξενούμενους, ο Λουσιάν Φαβρ προτίμησε να ανακατέψει την τράπουλα δίνοντας ευκαιρίες σε φρέσκα πρόσωπα. Ένα από αυτά ο τερματοφύλακάς της, με την Ντόρτμουντ να εμπιστεύεται τον νεαρό Ελσλέγκελ.

Το παιχνίδι μοιράστηκε στο πρώτο του μέρος. Η Βέρντερ ευτύχησε να προηγηθεί στο 11′ χάρις το τέρμα του Κρούζε. Ο Γερμανός επιθετικός εκτέλεσε φάουλ,  η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Ντόρτμουντ και από κει οδηγήθηκε στα δίχτυα. Με το εις βάρος 1-0 η Ντόρτμουντ αναγκάστηκε από νωρίς να κυνηγήσει το σκορ.

Οι Βεστφαλοί προσπάθησαν εξαρχής να τρέξουν τους αντιπάλους τους, με τους Γκέτσε και Ρόις να ανοίγουν το παιχνίδι στα πλάγια. Έχοντας τον Πούλισιτς σε μέτρια βραδιά, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν άμεσα τον κίνδυνο στην μεγάλη περιοχή. Παρόλα αυτά, η στιγμή του στο πρώτο ημίχρονο ήρθε και για καλή τους τύχη το τάιμινγκ ευνόησε τον χαρισματικό Μάρκο Ρόις.

Ο 29χρονος λίγο πριν την εκπνοή, ανέλαβε να εκτελέσει ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Η κατάληξη; Η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, με τον έμπειρο επιθετικό να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό τέρμα.

Στην επανάληψη, ο φόβος για ένα γκολ εις βάρος της κάθε ομάδας έφερε χαμηλότερο ρυθμό. Η αλλαγή του Φαβρ με την είσοδο του Αλκάθερ στον αγωνιστικό χώρο δεν δούλεψε. Ο Ισπανός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα αποτέλεσμα αυτού να μην προκαλέσει τριγμούς στην αντίπαλη άμυνα.

Εκπληκτικά πράγματα στο Ντόρτμουντ, απίστευτη ψυχή από την Βέρντερ

Από το 70′ και μετά η κούραση έφερε κενούς χώρους και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η Βέρντερ με έξυπνες αντεπιθέσεις και καλά στημένα προσπάθησε να κλέψει την πρόκριση. Ο Κρούζε μάλιστα στο 88′ είχε την μεγάλη στιγμή, όταν το φάουλ που εκτέλεσε αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον νεαρό γκολκίπερ της Ντόρτμουντ.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντιλέινι έχασε μοναδική ευκαιρία για τους Βεστφαλούς με την κεφαλιά του έπειτα από εκτέλεση κόρνερ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί οι δύο ομάδες προσέφεραν όλα όσα είχαν δίνοντας την μάχη τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στο φινάλε του πρώτου 15λεπτου ο Κριστιάν Πούλισιτς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με όμορφο πλασέ στην αντεπίθεση. Η χαρά των γηπεδούχων παρόλα αυτά δεν κράτησε για πολύ, καθώς με το ξεκίνησε του δεύτερου μέρους η Βέρντερ βρήκαν απάντηση με τον Κλαούντιο Πιζάρο.

Το παιχνίδι απέκτησε φρενήρη ρυθμό με τις φάσεις ειδικά από πλευράς Ντόρτμουντ να διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι ότι δεν κατάφερε ο Αλκάθερ (δις) το έκανε πράξη ο Χακίμι, με τον Μαροκινό να βάζει ξανά μπροστά την ομάδα του με όμορφο πλασέ εντός της μικρής περιοχής. Η Βέρντερ παρόλα αυτά δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Τα ψυχικά αποθέματα των φιλοξενούμενων τους έφθασαν ξανά στην ισοφάριση, με τον Μάρτιν Χάρνικ να νικά τους πάντες στον αέρα και να γράφει το εκπληκτικό 3-3.

Μοιραία η μονομαχία λύθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Στην «ρώσικη ρουλέτα» Η Βέρντερ έδειξε κατά πολύ πιο ψύχραιμη από την αντίπαλό της. Με σκορ 4-2 υπέρ της πανηγύρισε θριαμβευτική πρόκριση μέσα στην έδρα της Ντόρτμουντ στερώντας της την ευκαιρία για ένα ονειρικό νταμπλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ