ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Ξέρει από…(συμ)πίεση η Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και «σκόρπισε» την Μπόρνμουθ, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή και περιμένοντας ένα... δώρο από την Τσέλσι.

Ξέρει από…(συμ)πίεση η Λίβερπουλ!

Δύο αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για τη Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» από εκεί που ήταν «καβάλα στ’ άλογο» ξαφνικά είδαν τη Μάντσεστερ Σίτι να τους πιάνει στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω και με ματς περισσότερο. Το παιχνίδι, λοιπόν κόντρα στην Μπόρνμουθ ήταν μια ευκαιρία για πρώτης τάξεως επιστροφή στις καλές εμφανίσεις. Και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ το κατάφερε. Η Λίβερπουλ έπαιξε υπέροχο ποδόσφαιρο και επικράτησε άνετα με 3-0 των «κερασιών», ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Πλέον η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ περιμένει ένα… δώρο από την Τσέλσι που θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι την Κυριακή (10/2).

Αγχώθηκε με το… καλησπέρα, το «καθάρισε» μετά

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης μόλις στο 2′. Ο Φρέιζερ έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά ο Άλισον απέκρουσε στη γωνιά του. Η Λίβερπουλ απάντησε στις ευκαιρίες επτά λεπτά αργότερα, με το σουτ του Σαλάχ να περνάει άουτ. Στο 12′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, αλλά ο Μπόρουτς αντέδρασε γρήγορα στο πλασέ του Φιρμίνο από κοντά και έδιωξε. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισε να πιέζει και στο 24΄πήρε το προβάδισμα. Ο Μίλνερ σέντραρε από τα δεξιά και ο Μανέ με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0! 

Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα μεγάλη στιγμή να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Ο Φιρμίνο βρήκε τον Βαϊναλντουμ στην αντεπίθεση κι εκείνος γύρισε στον αμαρκάριστο Σαλάχ, ο οποίος μπερδεύτηκε κι έχασε την ευκαιρία. Τελικά, η Λίβερπουλ πέτυχε το τέρμα που τόσο έψαχνε και με υπέροχο μάλιστα τρόπο. Στο 34′ ο Ρόμπερτσον βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Βαϊνάλντουμ κι εκείνος με πανέμορφο πλασέ «κρέμασε» τον Μπόρουτς για το 2-0!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 45′ χρειάστηκε μια εκπληκτική επέμβαση του Μπόρουτς για να αποσοβήσει το 3-0 σ’ εντυπωσιακό σουτ του Σαλάχ. Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις με τη Λίβερπουλ να προηγείται δίκαια με 2-0.

Το… τελείωσε νωρίς

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ «καθάρισε» το ματς. Στο 48′ ο Μανέ βρήκε τον Φιρμίνο με βαθιά μπαλιά κι εκείνος με τρομερό τακουνάκι γύρισε στον Σαλάχ, που πλάσαρε σωστά τον Μπόρουτς για το 3-0!

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν. Στο 57′, ο Βαϊνάλντουμ σέντραρε, με τον Μανέ να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Λίβερπουλ «κατέβασε» ταχύτητα. Η Μπόρνμουθ προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει ένα γκολ και στο 74′ έφτασε αρκετά κοντά. Ο νεοεισελθόντας Μουσέ βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Έγινε γκραν γκινιόλ το ματς

Η φάση αυτή «ξύπνησε» τους γηπεδούχους που τρία λεπτά αργότερα «άγγιξαν» και το τέταρτο γκολ. Φιρμίνο και Σαλάχ «έκρυψαν» την μπάλα, με το πλασέ του Αιγύπτιου να τραντάζει το δοκάρι του Μπόρουτς. Ο Μουσέ συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους στην άμυνα της Λίβερπουλ και στο 79′ ανάγκασε τον Άλισον σε μια εξαιρετική επέμβαση για να κρατήσει το μηδέν. Δύο λεπτά αργότερα, οι «κόκκινοι» είχαν κι αυτοί τη στιγμή τους, αλλά ο Κεϊτά πλάσαρε άουτ από καλή θέση.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πλησίασε ξανά στο γκολ στο 87′, με τον Φιρμίνο να φεύγει στην κόντρα, αλλά να νικιέται στο τετ α τετ από τον Μπόρουτς. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και τρία λεπτά αργότερα, ο Πολωνός τερματοφύλακας απέκρουσε και την προσπάθεια του Αλεξάντερ- Άρνολντ. Στις καθυστερήσεις και η Μπόρνμουθ πλησίασε το γκολ και μάλιστα μ’ έναν πρώην παίκτη της Λίβερπουλ. Ο Σολάνκε έκανε εξαιρετικό πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το 3-0 τελικά έμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, με τη Λίβερπουλ να φτάνει σε μια άνετη νίκη. Οι «κόκκινοι» έφτασαν έτσι στους 65 βαθμούς μετά από 26 αγωνιστικές κι ανέβηκαν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, περιμένοντας ένα… δώρο της Τσέλσι για να παραμείνουν εκεί. Από την άλλη η Μπόρνμουθ ηττήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική κι έμεινε στους 33 βαθμούς και την 11η θέση.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Μίλνερ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (79′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Φαμπίνιο, Κεϊτά, Μανέ (88′ Οριγκί), Σαλάχ, Φιρμίνο (90′ Στάριτζ).

Μπόρνμουθ (Έντι Χάουι): Μπόρουτς, Σμιθ, Κουκ, Άκε, Ρίκο (80′ Μέφαμ), Λέρμα (74′ Μουσέ), Γκόσλινγκ, Σέρμαν, Άιμπ (59′ Σολάνκε), Φρέιζερ, Κινγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ