ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
Λαπόρτα: «Πάμε στη Μαδρίτη για να νικήσουμε τη Ρεάλ»
Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν… νιώθει από κούραση – Θέλει να διαλύσει την Μπαρτσελόνα
Μπάγερν Μονάχου: Η UEFA τιμωρεί τους οπαδούς της και η Ρεάλ… χαμογελάει
H πανηγυρική selfie του Μαρινάκη με τα τρία δάχτυλα μέσα στην Πόλη (pic)
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Άαρον Ράμσεϊ: Μία μεταγραφή 100% Γιούβε

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την απόκτηση του Άαρον Ράμσεϊ. Έτσι γέμισε ακόμα περισσότερο το ήδη γεμάτο κέντρο της που πλέον φαντάζει πλήρες από κάθε γωνιά.

Άαρον Ράμσεϊ: Μία μεταγραφή 100% Γιούβε

Τη φανέλα της Γιουβέντους θα φοράει από το επόμενο καλοκαίρι και έπειτα ο Άαρον Ράμσεϊ. Ακόμη μία σπουδαία μεταγραφή για τη “Μεγάλη Κυρία”. Πάλι στο… τσάμπα. Όχι και άσχημα εδώ που τα λέμε. Κάθε άλλο.

Αρχικά να αναφέρουμε τα προφανή. Η ιταλική ομάδα εντάσσει στο δυναμικό της έναν παίκτη με χρόνια εμπειρίας στο κορυφαίο επίπεδο. Ένα το κρατούμενο.

Στα 11 χρόνια του στην Άρσεναλ ο Ουαλός χαφ «έγραψε» 361 συμμετοχές με 62 γκολ και 64 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.  Μόνο από αυτά μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο χρήσιμος είναι. Και θα συνεχίσει να είναι. Απλά από εδώ και πέρα με τη Γιουβέντους.

Τι κερδίζει η Γιουβέντους

Δεν πρόκειται λοιπόν για κάποιον τυχαίο παίκτη που ήταν απλά μέρος του rotation. Aλλά για ένα βασικό στέλεχος των «Κανονιέρηδων» την τελευταία δεκαετία. Επίσης ο Ράμσεϊ είναι ίσως στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία. Στα 28 του έχει μπροστά του μια γεμάτη ποδοσφαιρικά τετραετία-πενταετία. Εύκολα. Σβηστά!

Στο κέντρο της Γιουβέντους υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Έχουμε και λέμε. Ο παγκόσμιας κλάσης deep lying πλέι μέικερ Μίραλεμ Πιάνιτς. O ντελικάτος και εγκεφαλικός Σάμι Κεντίρα. Tο ακούραστο μηχανάκι Μπλεζ Ματουιντί. O πολλά υποσχόμενος και κοντρολαρισμένος Ροντρίγκο Μπεντακούρ και ο ισορροπημένος μεταξύ άμυνας και επίθεσης Εμρέ Τσάν. Πολλές επιλογές.

Αυτός που έλειπε ήταν ο Ράμσεϊ!

Λείπει κάτι; Και αν ναι, τότε τι; Ένα πιο επιθετικό οχτάρι που να μπορεί να πατήσει περιοχή. Ένα οχτάρι που να σκοράρει αλλά που να μη του λείπουν τα τρεξίματα. Ή αλλιώς ο Άαρον Ράμσεϊ . Ο Ουαλός χαφ δίνει στη Γιουβέντους ένα επιπλέον “όπλο” όταν θέλει να επιτεθεί και να ανεβάσει το τέμπο. Τόσο απλά.

Προσθέτει ένταση και δημιουργία συμπληρώνοντας της ήδη υπάρχουσες επιλογές. Από όλους τους χαφ της “Γιούβε” βασικός και αναντικατάστατος θεωρείται (δικαίως) μόνο ο Πιάνιτς.

Από κει και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε αγώνα ο Αλέγκρι έχει την πολυτέλεια να επιλέγει από μια μεγάλη γκάμα παικτών. Ο καθένας με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη λίστα βάλτε και τον Ράμσεϊ.

Για όλα αυτά η «Μεγάλη Κυρία» χρειάστηκε να βγάλει από τα ταμεία της περίπου… μηδέν ευρώ. Να τα λέμε κι αυτά. Το “κλέψιμο” της χρονιάς.

Τι χάνει η Άρσεναλ;

Η αλήθεια είναι πώς η Άρσεναλ είναι συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια να χάνει τους σημαντικούς της παίκτες. Έχει συμβεί αρκετές φορές. Όπως πέρυσι. Τον Ιανουάριο πούλησε για “ψίχουλα”, αλλά και για να πάρει τον Χένρικ Μκιταριάν, τον καλύτερο της παίκτη. Τον Αλέξις Σάντσες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να μην τον χάσει ελεύθερο το καλοκαίρι.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Γιατί; Γιατί ο  Ράμσεϊ ήθελε να παραμείνει στην ομάδα! Ο Ουαλός που βρίσκεται εδώ και μία δεκαετία στο κλαμπ έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο και δυνατό δεσμό με τους «Κανονιέρηδες». Λογικό και επόμενο εδώ που τα λέμε. Όταν έχεις περάσει τόσα χρόνια σε μία ομάδα.

Έτσι τον… έδιωξε η Άρσεναλ!

Μετά από μια εκπληκτική περσινή σεζόν κατά την οποία ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς για την ομάδα ο νέος τεχνικός της Άρσεναλ, Oυνάι Έμερι, δήλωσε τον περασμένο Αύγουστο ότι ο Ράμσεϊ είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και μελλοντικός αρχηγός της ομάδας. Αλλά που να ξέρε κανείς τι θα γινόταν αργότερα.

Κι εκεί που το Νοέμβρη όλα ήταν έτοιμα για «γάμο», ξαφνικά η Άρσεναλ αποσύρθηκε από τις συζητήσεις. Όλοι έμειναν “παγωτό”. Ειδικά όταν έμαθαν την αιτία. Ο λόγος; Η σφικτή οικονομική του κλαμπ, που τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει επίπεδο τους Λονδρέζους, οι οποίοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν πλέον τους ανταγωνιστές τους.

Η Άρσεναλ λοιπόν χάνει έναν παίκτη που ξέρει την ομάδα. Είναι δεμένος μαζί της και που η προσφορά του αποτυπώνεται τόσο σε αριθμούς όσο και σε εικόνα.

Την ίδια στιγμή χάνεται και μια ενδιαφέρουσα προοπτική. Με τη μεταγραφή Τορέιρα η Άρσεναλ θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τριάδα στα χαφ με τους Τσάκα-Τορέιρα-Ράμσεϊ.

Αντ’ αυτού θα ελπίζει να της «βγει» ο νεαρός Γκεντουζί, ο οποίος έχει δείξει θετικά σημάδια μέχρι στιγμής. Πάντως με αυτή τη λογική η Άρσεναλ δύσκολα θα επιστρέψει στους τίτλους. Και μάλιστα άμεσα.

Ένας πραγματικά καλός παίκτης

Μπορεί εξαιτίας της μετριότητας της Άρσεναλ τα τελευταία χρόνια το όνομα Άαρον Ράμσεϊ να μην ακούγεται τόσο πολύ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ουαλός δεν είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης.

Στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του το 13/14 ο Ράμσεϊ είχε τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα (1115). Όπως και τα περισσότερα τάκλιν (57) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ. Ενώ ήταν δεύτερος στις επιτυχημένες πάσες πίσω μόνο από τον Γιάγια Τουρέ.

Ο επί εννέα χρόνια προπονητής του Αρσέν Βενγκέρ έχει δηλώσει για τον Ουαλό: “Ήμουν κι εγώ μέσος . Όταν έπαιζα και πραγματικά θα ήθελα να έχω τα στοιχεία που έχει. Μπορεί να αμυνθεί, μπορεί να επιτεθεί, μπορεί να σκοράρει. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;”.

Η αποθέωση (και) από Τζέραρντ!

Ας πάμε λίγο πίσω. Που; Στον Δεκέμβριο του 2015 όταν ο θρύλος και αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, είχε χαρακτηρίσει τον Ράμσεϊ ως τον καλύτερο επιθετικό μέσο στο πρωτάθλημα. Αυτό και αν ήταν “παράσημο”.

Αν η πορεία της Άρσεναλ αυτά τα χρόνια ήταν λίγο καλύτερη το όνομα του Ράμσεϊ θα συζητιόταν περισσότερο.  Σε κάθε περίπτωση όταν ακούγονται τέτοια λόγια από ανθρώπους όπως ο Βενγκέρ και ο Τζέραρντ καταλαβαίνουμε ότι ο Ουαλός είναι μάλλον ένας πραγματικά καλός παίκτης. Ένας πραγματικός “Ράμπο”.

Χαμός για τον Ράμσεϊ!

Άλλωστε όταν έγινε γνωστό ότι το συμβόλαιό του με την Άρσεναλ δεν θα ανανεωθεί εκτός από τη Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ ψάχτηκαν για την απόκτησή του. Οι Ιταλοί τελικά ήταν αυτοί που τα κατάφεραν. Έτσι, από το καλοκαίρι ο άνθρωπος που όταν σκοράρει οι σελέμπριτι τρέχουν να κρυφτούν (απίστευτη η αναλογία γκολ Ράμσεϊ-θανάτων διασήμων), θα είναι κάτοικος Τορίνο.

Η Γιούβε χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο πραγματοποίησε ακόμη μια σημαντική προσθήκη και η κορυφή της Ιταλίας φαίνεται ότι θα της ανήκει για αρκετό καιρό ακόμα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ