ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

«Ψώνισε» ελβετικό τυρί και έφυγε η Νάπολι (vid)

Όπου ψώνια βάλτε νίκη, όπου ελβετικό τυρί βάλτε την άμυνα της Ζυρίχης, όπου Νάπολι βάλτε τους ίδιους τους «Παρτενοπέι» οι οποίοι επιστρέφουν στην βάση τους με την πρόκριση στο... τσεπάκι τους.

«Ψώνισε» ελβετικό τυρί και έφυγε η Νάπολι (vid)

Νίκη που κατά μεγάλο ποσοστό ισοδυναμεί με πρόκριση πέτυχε στην Ζυρίχη η Νάπολι. Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι δεν βρήκε δυσκολίες επικρατώντας της αδύναμης αντιπάλου του με 3-0 θέτοντας βάσεις πρόκρισης. Ινσίνιε, Καγιεχόν και Ζιελίνσκι οι σκόρερς για τους Ναπολιτάνους. Κακοί οι Ελβετοί που θα μπορούσαν να έχουν υποστεί πολύ βαρύτερη ήττα.

Οι στόχοι της Νάπολι κάθε σεζόν παραμένουν υψηλοί. Οι Ιταλοί έχουν βάλει πλώρη για την κορυφή του θεσμού και δεν το κρύβουν. Το φανερώνουν περίτρανα με τον τρόπο χειρισμού τους. Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε την βασική του ενδεκάδα στην Ζυρίχη με την ομώνυμη ομάδα να μην βρίσκει τρόπους να την αντιμετωπίσει.

Υπό αυτές τις συνθήκες ήταν βέβαιο πως η Νάπολι θα κατέβαινε στον αγωνιστικό χώρο με μονάχα έναν σκοπό. Να καθαρίσει την πρόκριση από απόψε. Και αυτό κατάφερε με μεγάλη ευκολία. Με την συμπλήρωση των πρώτων δέκα λεπτών οι Ιταλοί κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Δευτερόλεπτα αργότερα βέβαια πιστοποίησαν την υπεροχή τους με τέρμα. Ο Ινσίνιε στο 11′ εκμεταλλεύτηκε άριστα το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Καθάρισε από σήμερα την πρόκριση η Νάπολι

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με την Νάπολι να συνεχίζει την πίεση της στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό έφερε νέα λάθη και κατοχές υπέρ των φιλοξενούμενων. Αποτέλεσμα; Στο 21′ ο Καγιεχόν να παραβιάσει την εστία της Ζυρίχης βάζοντας μπροστά με δύο τέρματα την ομάδα του. Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τους Ελβετούς να διαπιστώνουν πως δύσκολα θα μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση.

Στην επανάληψη τα πράγματα όντως δεν άλλαξαν ποτέ! Ο ρυθμός του αγώνα μπορεί να έπεσε όμως η Νάπολι δεν σταμάτησε λεπτό να έχει την κυριαρχία των κινήσεων. Η Ζυρίχη έχοντας μικρές εκλάμψεις δεν θα μπορούσε να φέρει κινδύνους στην ιταλική άμυνα.

Με το πέρας του δευτέρου ημιχρόνου μάλιστα, οι «Παρτενοπέι» βρήκαν για τρίτη φορά τον στόχο. Δράστης αυτή τη φορά ο Πολωνός μέσος, Πιοτρ Ζιελίνσκι που στο 77′ έδωσε ξανά έναυσμα για πανηγύρια στην ομάδα του. Μοναδική αντίδραση για τους γηπεδούχους η μείωση του σκορ σε 1-3. Αυτό επετεύχθη στο 83′ με τον Κολόλι να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε.

Το τελικό 1-3 δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην Ζυρίχη, με τον επαναληπτικό στο Σαν Πάολο να διαγράφεται ως τυπική διαδικασία. Η Νάπολι βρίσκεται με το 1,5 πόδι – αν όχι με τα δύο – στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ