ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Αλάμπα… ανατροπής και πίστης της Μπάγερν για τον τίτλο (vid)

Με τον Κίνγκσλει Κομάν να πετυχαίνει δύο τέρματα, οι Βαυαροί γύρισαν από τον εφιάλτη στο Άουγκσμπουργκ στον... παράδεισο φεύγοντας με την νίκη ασκώντας περαιτέρω πίεση στην πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.

Αλάμπα… ανατροπής και πίστης της Μπάγερν για τον τίτλο (vid)

Ανατροπή στην ανατροπή, όμως η Μπάγερν Μονάχου απόψε εξαργύρωσε τον Κίνγκσλει Κομάν. Ο Γάλλος επιθετικός με δύο δικά του τέρματα έδωσε στην ομάδα του Νίκο Κόβατς την δυνατότητα να διεκδικήσει την νίκη. Η Άουγκσμπουργκ θέλησε να βάλει δύσκολα στους Βαυαρούς μπαίνοντας δις μπροστά στο σκορ, όμως οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απαντήσεις και πανηγύρισαν εν τέλει την νίκη με 3-2, χάρις το τέρμα του Αλάμπα στο 53ο λεπτό.

Η «πύρρειος» νίκη για την ομάδα από το Μόναχο ήρθε στο κατάλληλο σημείο. Η διαφορά με την Μπορούσια Ντόρτμουντ μειώθηκε στους δύο βαθμούς – έχοντας βέβαια παιχνίδι περισσότερο – με τους Βεστφαλούς να έχουν πλέον την πίεση. Ο Γκορέτσκα με αυτογκόλ έβαλε από νωρίς τους φιλοξενούμενους σε περιπέτειες. Ο Κομάν ισοφάρισε στο 17′, όμως δεν άργησε να δει την ομάδα του και πάλι πίσω. Παρόλα αυτά δύο όμορφα τέρματα των Αλάμπα αλλά και του Γάλλου στάθηκαν ικανά για την μεγάλη ανατροπή και νίκη των Βαυαρών.

Η αναμέτρηση δεν αναμενόταν να φέρει κινδύνους στην ομάδα του Νίκο Κόβατς. Η Άουγκσμπουργκ την φετινή σεζόν πραγματοποιεί κακές εμφανίσεις αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το αυτογκόλ όμως του Γκορέτσκα αμέσως μετά την σέντρα άλλαξε άρδην την ψυχολογία, με τους γηπεδούχους να πιστεύουν στο θαύμα.

Η ψυχρολουσία έφερε την Μπάγερν άμεσα σε θέση να παλέψει να βρει το γκολ. Αυτό για καλή της τύχη επετεύχθη μετά από την πίεση που άσκησε στην αντίπαλη άμυνα. Δράστης ο εξαιρετικός απόψε Κίνγκσλει Κομάν, με τον Γάλλο να φέρνει στο 17′ τις καρδιές των φίλων της Μπάγερν στην θέση τους.

Χάρμα οφθαλμών απόψε ο Κομάν

Η χαρά της Μπάγερν ωστόσο δεν κράτησε για πολύ καθώς η Άουγκσμπουργκ βρήκε την δική της απάντηση. Ο Κορεάτης επιθετικός Ντονγκ – Γουόν κατάφερε να τρυπήσει την βαυαρική άμυνα και στο 23′ να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, η Μπάγερν ξεκίνησε μια ώρα μονότονου ποδοσφαίρου. Το γήπεδο… κατηφόρισε με τους ποδοσφαιριστές του Νίκο Κόβατς να αναζητούν με κάθε τρόπο την ανατροπή. Γνωρίζοντας πως μια ενδεχόμενη απώλεια θα τους έφερνε οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου οι φιλοξενούμενοι τα έδωσαν όλα.

Δευτερόλεπτα πριν την λήξη του πρώτου μέρους καθάρισαν κατά το ήμισυ τη… δουλειά! Ο Κομάν έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια με το 2-2 ως προίκα. Το τέρμα του Γάλλου έδωσε φτερά στην Μπάγερν με την επανάληψη να έρχεται ακριβώς με τον ίδιο ρυθμό.

Η ασφυκτική πίεση των Βαυαρών ήταν δεδομένο πως θα απέφερε καρπούς. Οι φιλοξενούμενοι επιτιθέμενοι κατά κύματα ήξεραν πως αργά ή γρήγορα θα έβρισκαν και πάλι δίχτυα. Αυτή τη φορά στα παπούτσια του Κομάν μπήκε ο Αλάμπα. Ο Αυστριακός στο 53′ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά την ομάδα του φέρνοντας χαμόγελα στο πάγκο του.

Το σκορ διατηρήθηκε ως το τέλος, με την Μπάγερν να πανηγυρίζει μια σπουδαία – έτσι όπως ήρθε – νίκη που την δίνει ελπίδες για το πρωτάθλημα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ