ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pic)

To sportsking.gr σας παραθέτει τους καλύτερους της αγωνιστικής που μας πέρασε στην Ευρώπη, δημιουργώντας μια ενδεκάδα που αν υπήρχε στην πραγματικότητα θα έκανε... θαύματα.

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pic)

Όπως κάθε σαββατοκύριακο έτσι και αυτό που μας πέρασε κατάφερε να μας κάνει να κολλήσουμε στην τηλεόραση. Ποδοσφαιρικό θέαμα από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στιγμές που έμειναν στην μνήμη μας και ποδοσφαιριστές που μας έκαναν θετικότατη εντύπωση. Φανταστείτε να είχατε την δυνατότητα να δημιουργήσετε την δική σας ενδεκάδα βάσει αυτής της εικόνας. Εμείς το κάνουμε πράξη.

Ξεκινώντας επιγραμματικά. Στην Αγγλία μπορεί να μην είχαμε δράση στην Πρέμιερ Λιγκ. H συνάντηση της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το κύπελλο όμως έκλεψε την παράσταση. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» άλωσαν το Στάμφορντ Μπριντζ χάρις τους εκπληκτικούς Άντερ Ερέρα και Πολ Πογκμπά. Στην Ιταλία, το θέαμα κάθε αγωνιστική παραμένει πλούσιο. Νίκες για όλους τους μεγάλους του καμπιονάτο, πλην της Νάπολι. Οι «Παρτενοπέι» κόλλησαν στο μηδέν στην έδρα κόντρα στην Τορίνο χάνοντας εκ νέου έδαφος από την κορυφή.

Γεμάτη «καμπιονάτο» η ενδεκάδα της αγωνιστικής

Στην Γερμανία, η Ντόρτμουντ έχει βαλθεί να χαλάσει μέσα σε έναν μήνα ότι δημιούργησε στους υπόλοιπους. Οι Βεστφαλοί έφυγε με έναν βαθμό στο τσεπάκι τους από την έδρα της Νυρεμβέργης. Σε αντίθεση αγωνιστική κατάσταση οι Βαυαροί. Η Μπάγερν αν και δυσκολεύτηκε τελικά πανηγύρισε τρίποντο στο Άουγκσμπουργκ. Στην Γαλλία, Παρί, Λυών, Μαρσέιγ βρήκαν τον τρόπο να χαμογελάσουν, ενώ αίσθηση έκανε η νίκη της Μονακό επί της Ναντ στο Πριγκιπάτο. Επικράτηση κομβικής σημασίας για τους Μονεγάσκους στην μάχη τους για την παραμονή.

Τέλος, η «βόμβα» της αγωνιστικής… έπεσε στην Ισπανία. Εκεί η Ρεάλ Μαδρίτης έπεσε θύμα έκπληξης γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από την εκπληκτική Χιρόνα. Στον αντίποδα, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης συνέχισαν με νίκες – αν και αγχωτικές – την κούρσα τους στο πρωτάθλημα.

Πολλά παιχνίδια, πολλοί ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους. Βοήθησαν τα μέγιστα τις ομάδες του να πάρουν αυτό που ήθελαν στο γήπεδο. Σας παρουσιάζουμε αυτούς που μας έκαναν την θετικότερη εντύπωση!

Προπονητής

Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ο Νορβηγός παίρνει με το σπαθί του την θέση του στον πάγκο. Έχει καταφέρει να αναμορφώσει τους «Κόκκινους Διαβόλους» πανηγυρίζοντας μεγάλες νίκες στο Νησί. Η τελευταία χρονικά κόντρα στην Τσέλσι είναι ίσως η σημαντικότερη του στην μέχρι τώρα πορεία του στο Μάντστεστερ.

Τερματοφύλακας

Γιαν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Ο Σλοβένος έχει αποδειχθεί ο σταθερός «βράχος» της Ατλέτικο. Η εμφάνισή του στο Βαγιέκας κόντρα στην Ράγιο Βαγιεκάνο αποδεικνύει την αγωνιστική του ακμή. Αρκετές εκπληκτικές αποκρούσεις συνέδεσαν μια εκπληκτική εμφάνιση, η οποία συντέλεσε κατά μεγάλο βαθμό στην νίκη της ομάδας του. Οι «Ροχιμπλάνκος» πέρασαν από μια δύσκολη έδρα χάρις ουσιαστικό τον 26χρονο, καθώς αν δεν ήταν αυτός η Ράγιο θα πετύχει «χρυσό» τρίποντο.

Άμυνα

Σέρτζι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα)

Ο Ισπανός μπακ ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βαγιαδολίδ. Οι Καταλανοί δυσκολεύτηκαν αρκετά στο να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους. Εν τέλει τα κατάφεραν χάρις την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λιονέλ Μέσι. Ο Ρομπέρτο ήταν από τους διακριθέντες, όντας εξαιρετικός τόσο αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Σταθερή ανοδική πορεία για τον ταλαντούχο μπακ που έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας του.

Καλιντού Κουλιμπαλί (Νάπολι)

Η ομάδα του μπορεί να μην κέρδισε αυτό το σαββατοκύριακο όμως εκείνος παραμένει σταθερή αξία. Ο Κουλιμπαλί στην αναμέτρηση της Νάπολι με την Τορίνο ήταν πραγματικά απροσπέλαστος. Συνηθίζει να είναι απόλυτος στο παιχνίδι του, όμως αυτή τη φορά κατάφερε τον Μπελότι να μοιάζει με άπειρο πιτσιρικά. Στην άμυνα παίρνει δέκα με τόνο, όμως το «θωρηκτό» των Ναπολιτάνων λίγο θέλει να βγει και στην επίθεση. Βλέποντας τον Μίλικ να… χωλαίνει ανέβηκε αρκετές φορές πατώντας περιοχή!

Κώστας Μανωλάς (Ρόμα)

Επέστρεψε στις παλιές καλές εμφανίσεις. Παρέα με τον Φάτσιο κατάφεραν να αποσοβήσουν ουκ ολίγους κίνδυνους για την ομάδα τους. Η Μπολόνια προσπάθησε να δημιουργήσει στο Ολίμπικο, όμως οι εξαιρετικές της προσπάθειες σταμάτησαν εν πολλοίς στον Έλληνα αμυντικό. Καθοριστικός στις τοποθετήσεις του, γρήγορος και αποτελεσματικός ο Μανωλάς κατάφερε να συγκεντρώσει δικαιώς υψηλή βαθμολογία.

Ζορντάν Αμαβί (Μαρσέιγ)

Η Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ συνηθίζει να επικρατεί των αντιπάλων της. Τις περισσότερες φορές που το πραγματοποιεί παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο. Αυτό γίνεται όταν Αμαβί και Σακάι προωθούνται δίνοντας έξτρα βοήθεια στους επιθετικούς της ομάδας. Ο αριστερός οπισθοφύλακας των Μασσαλών κατάπιε χιλιόμετρα, πραγματοποίησε ιδανικά γεμίσματα. Γενικά είχε μια γεμάτη εμφάνιση ικανοποιώντας με το παραπάνω τον προπονητή του, Ρούντι Γκαρσία.

Κέντρο

Άντερ Ερέρα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Βασικός στο ντέρμπι με την Τσέλσι για τον FA Cup. Ο Βάσκος ήταν ο ποδοσφαιριστής που σε κάποια παιχνίδια χάνεται ενώ σε άλλα εντυπωσιάζει. Κόντρα στους «Μπλε» κατάφερε το δεύτερο δημιουργώντας μαζί με τον Πολ Πογκμπά ένα εκρηκτικό δίδυμο στα χαφ. Μάλιστα αμφότεροι με τα τέρματά τους κατάφεραν να χαρίσουν την νίκη – πρόκριση στην ομάδα τους.

Ζορντάν Βερετού (Φιορεντίνα)

Ποιοτικός, γρήγορος, ηγετικός, ουσιαστικός. Ο Ζορντάν Βερετού έγραψε ακόμη ένα… γαλόνι με την φανέλα της Φιορεντίνα. Το ιταλικό πρωτάθλημα ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού του Γάλλου χαφ. Έχοντας πάντα το μυαλό του στο πλάνο του προπονητή του καταφέρνει πάντα να διατηρεί την θέση του. Σπανίως πετυχαίνει τέρμα, ωστόσο η Σπαλ έμελλε να μπει στην μικρή συλλογή του. Συνέβαλε τα μέγιστα στην απόδραση των «Βιόλα» από την έδρα της Σπαλ.

Τομά Μπάσιτς (Μπορντό)

Στην πρώτη του χρονιά μακριά από την χώρα του έχει καταφέρει να προσαρμοστεί πλήρως. Ο Κροάτης έχει χαρακτηριστεί ως ο νέος μαέστρος της εθνικής του ομάδας και όχι άδικα. Εξαιρετικός τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά ο Μπάσιτς δείχνει κάθε εβδομάδα τις αρετές του. Στην κυριακάτικη αναμέτρηση της Μπορντό κόντρα στην Τουλούζ ξεχώρισε. Το τέρμα του στο ξεκίνημα του αγώνα έδωσε το σύνθημα για την νίκη των «Γιρονδίνων». Ο 22χρονος έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Επίθεση

Ζέλσον Μαρτίνς (Μονακό)

Ο Πορτογάλος πήγε στο Πριγκιπάτο για έναν και μόνο σκοπό. Να σώσει με το πηγαίο ταλέντο του την ομάδα από το Πριγκιπάτο από το φάσμα του υποβιβασμού. Αυτό κατάφερε κόντρα στην Ναντ, πετυχαίνοντας γκολ – τρίποντο. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ ξέρει καλά πως αν ο παίκτης του πιάσει την απόδοση που συνήθως είχε στην Λισαβόνα τότε δεν έχει να φοβάται κανείς τίποτα. Πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, δημιούργησε και άλλους κινδύνους και γενικά αποτέλεσε το βασικό όπλο της ομάδας του.

Πορτού (Χιρόνα)

Ο Ισπανός εξτρέμ ταλαιπώρησε αφάνταστα τους «Μερέγχες» στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Η Χιρόνα έδωσε πολύ από το παιχνίδι της στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή και δικαιώθηκε. Πέτυχε το δεύτερο τέρμα για τους φιλοξενούμενους, χαρίζοντάς τους τεράστια νίκη. Δημιουργικά έκανε ότι ήθελε στα φτερά της επίθεσης, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές της Ρεάλ να τον σταματήσουν κάνοντας πολλά φάουλ.

Κριστόφ Πιόντεκ (Μίλαν)

Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στην εικόνα του Πολωνού επιθετικού. Ο Κριστόφ Πιόντεκ ήρθε για να μείνει στο Μιλάνο. Σε κάθε του παρουσία με την φανέλα των «Ροσονέρι» καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του. Στο Μπέργκαμο όμως η Αταλάντα όχι μόνο τον αισθάνθηκε αλλά πολύ περισσότερο τον είδε να «ματώνει δις τα δίχτυα της. Εκτελεστική δυνότητα στο έπακρο για τον «μπόμπερ» της Μίλαν.

Για να τα δούμε όμως και στο… χαρτί

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ