ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βαλένθια

Αγγαρεία με… γαλλικό κλειδί η Βαλένθια! (vid)

Η Βαλένθια δεν συνάντησε καμία δυσκολία κόντρα στη Σέλτικ και με γκολ του Γκαμεϊρό έκανε το δύο στα δύο κόντρα στους Σκωτσέζους και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Αγγαρεία με… γαλλικό κλειδί η Βαλένθια! (vid)

Λίγο πολύ η Βαλένθια είχε σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση της κόντρα Σέλτικ, μετά τη νίκη με 2-0 στη Σκωτία. Στη ρεβάνς, οι «νυχτερίδες» έκαναν… αγγαρεία για αρκετό διάστημα, χωρίς όμως να το πληρώσουν. Ο Κέβιν Γκαμεϊρό βρήκε δίχτυα και τους χάρισε μια άνετη νίκη απέναντι στους Σκωτσέζους που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες για σχεδόν 60 λεπτά. Έτσι, η ισπανική ομάδα πήρε μια άνετη πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της.

Ο Τολγιάν τελείωσε τις ελπίδες της Σέλτικ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι την αναμέτρηση και είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, η Σέλτικ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Στο 10′, ο Αγιέρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στα σώματα και του ξαναστρώθηκε αλλά η δεύτερη προσπάθεια του κατέληξε άουτ. Η Βαλένθια απάντησε στις ευκαιρίες έξι λεπτά αργότερα. Ο Σομπρίνο έκλεψε την μπάλα από τον Σιμούνοβιτς και γύρισε, αλλά τόσο ο Μίνα όσο και ο Γκέντες δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά από εκείνο το σημείο και μετά. Ιδιαίτερη συμβολή σε αυτό είχε και τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Γκαράι στο 23′. Οι ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν στο 37′. Ο Τόλγιαν έκανε σκληρό φάουλ στον Γκέντες και δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη του διαιτητή (η πρώτη στο 26′), αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Η Βαλένθια ανέβασε την απόδοση της και πέντε λεπτά μετά την αποβολή έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Παρέχο σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και τον Μπάιν να πραγματοποιεί μια απίθανη απόκρουση.

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευρές «νυχτερίδων» και στο 44′ το πλασέ του Γκέντες πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν σειρά του Μίνα να απειλήσει με βολέ μέσα από την περιοχή, με τον Μπάιν να αποκρούει ξανά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια στο μηδέν.

«Καθάρισε» τη νίκη με  Γκαμεϊρό

Η Βαλένθια μπήκε με το πόδι στο γκάζι και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μόλις στο 51′ μάλιστα «άγγιξε» το 1-0. Ο Γκέντες βρήκε τον Μίνα που γύρισε παράλληλα στην εστία, αλλά ο Σιμούνοβιτς έδιωξε πάνω στη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα απείλησαν ξανά, με τον Βας να γυρίζει στον Σομπρίνο κι εκείνον να μη βρίσκει την μπάλα εξ επαφής με την εστία. Στο 56′ ήταν σειρά του Βας να απειλήσει με δυνατό σουτ, αλλά ο Μπάιν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν κι αυτή τη στιγμή τους στο δεύτερο μέρος. Στο 62′ ο Κρίστι βρήκε με εκτέλεση φάουλ τον αμαρκάριστο Αγιέρ, αλλά εκείνος αστόχησε από κοντά. Κι αφού η Σέλτικ δεν άδραξε την ευκαιρία της, η Βαλένθια πήρε το προβάδισμα οκτώ λεπτά αργότερα. Ο Παρέχο έβγαλε μαγική μπαλιά στον Βας, ο οποίος γύρισε με το κεφάλι στον Γκαμεϊρό, που με πλασέ άνοιξε το σκορ, δύο μόλις λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο!

Από τη στιγμή του γκολ κι έπειτα ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Η Βαλένθια έτσι κι αλλιώς ήταν ευχαριστημένη από το 1-0 και δεν είχε διάθεση να πιέσει περισσότερο. Βλέπετε, οι «νυχτερίδες» είχαν σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση τους με το 2-0 στη Σκωτία. Η Σέλτικ από την άλλη προσπάθησε να βγει μπροστά σε κάποιες φάσεις, αλλά με 10 παίκτες ήταν αρκετά δύσκολο, οπότε συμβιβάστηκε με την ήττα και τον αποκλεισμό.

Βαλένθια (Μαρθελίνιο): Νέτο, Βας (76′ Λι Κανγκίν), Γκαράι (23′ Κοκελέν), Ντιακαμπί, Λατόρε, Τόρες, Σολέρ, Παρέχο, Γκέντες, Μίνα, Σομπρίνο (68′ Γκαμεϊρό).

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Μπάιν, Τολγιάν, Μπογιάτα, Αγιέρ, Σιμούνοβιτς, Χέιζ, Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ, Κρίστι, Φόρεστ (64′ Έντουαρντ), Μπερκ (73′ Τζόνστον).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ