ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
Η Ρεάλ βρήκε τον αμυντικό που έψαχνε στην Άρσεναλ!
«Ντόπαρε» τους παίκτες της Άρσεναλ ο Αρτέτα με τις δηλώσεις του!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Ανατροπή εσείς; Ανατροπάρα εμείς! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι είδε τη Σάλκε να γυρίζει από το 0-1 κι έμεινε με 10 παίκτες. Ε και; Οι «πολίτες» δεν μάσησαν και με μια απίθανη ανατροπή πήραν μια σπουδαία νίκη και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League από...τώρα!

Ανατροπή εσείς; Ανατροπάρα εμείς! (vid)

Αυτή η Μάντσεστερ Σίτι είναι εφτάψυχη! Τι κι αν βρέθηκε είδε τη Σάλκε να ανατρέπει το αρχικό της 1-0; Τι κι αν έμεινε με παίκτη λιγότερο στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης; Τι κι αν στα τελευταία 120 παιχνίδια Champions League που μια ομάδα με 10 παίκτες έχανε μετά το 80′ δεν μετρούσε ούτε μια νίκη; Οι «πολίτες» έκαναν κατάθεση ψυχής και μια επική ανατροπή πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη στο «Γκελζενκίρχεν» (3-2), παίρνοντας ουσιαστικά από… τώρα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League!

Προβάδισμα από γκάφα, ανατροπή από τη… βούλα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιεστικά από το ξεκίνημα, θέλοντας να δικαιώσουν τον τίτλο του φαβορί. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την κατοχή κι έχασε την πρώτη καλή στιγμή της στο 15′. Ο Ντε Μπρόινε σούταρε από μακριά, αλλά ο Φέρμαν έδιωξε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα οι «πολίτες» δικαιώθηκαν για την πίεση τους.

Μετά από ένα παιδαριώδες λάθος του Φέρμαν, ο Νταβίντ Σίλβα έκλεψε και μοίρασε στον Αγκουέρο, που έκανε το 1-0 σε κενή εστία!

Το γκολ φάνηκε να «ξυπνάει» τη Σάλκε, η οποία απείλησε για πρώτη φορά στο 25′, αλλά το σουτ του Ουτ πέρασε ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι έχασε για μερικά λεπτά το ρυθμό του, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Έντερσον. Εντέλει στο 38′ κατάφεραν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης που τόσο έψαχναν.

Ο Καλιγκιούρι σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Οταμέντι. Ο διαιτητής συμβουλεύθηκε το VAR και έδωσε πέναλτι για τους «βασιλικούς μπλε». Την ευθύνη ανέλαβε ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ, που ισοφάρισε από τα έντεκα μέτρα!

Η Σάλκε πήρε… μπρος και μάλιστα έξι λεπτά αργότερα κατάφερε να φτάσει και στην ανατροπή. Ο Φερναντίνο μάρκαρε αντικανονικά τον Σανέ και οι γηπεδούχοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση. Ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ ήταν ξανά ψύχραιμος και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του!

Το γεγονός ότι έχασε το προβάδισμα της δεν φαίνεται να πτόησε τη Σίτι που στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πλησίασε την ισοφάριση. Συγκεκριμένα στο 45+4′, ο Μπερνάρντο Σίλβα βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά πλάσαρε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους.

Την πλήγωσε ο… πρώην

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους «πολίτες» με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 49′ ο Καλιγκιούρι σέντραρε για τον Ουτ, που δεν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει την προβολή. Η Σίτι απάντησε στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα, με τον Αγκουέρο να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο ρυθμός έπεσε αρκετά από εκείνο το σημείο κι έπειτα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την κατοχή, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει την πολύ καλά στημένη Σάλκερ. Στο 67′, το έργο της Σίτι έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Ο Οταμέντι μάρκαρε από πίσω τον Μπουργκστάλερ και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή, με συνέπεια να αποβληθεί! Έξι λεπτά αργότερα, ωστόσο,  οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν την ισοφάριση. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Φέρμαν. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα στο 77′.

Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, η Σίτι βρήκε την ισοφάριση. Μ’ ένα παιδί που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σάλκε. Ο Λιρόι Σανέ με μια απίθανη εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Φέρμαν, κάνοντας το 2-2! 

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών έφτασαν σε μια απίθανη ανατροπή. Από μπαλιά του Έντερσον, ο Οτσίπκα δεν υπολόγισε σωστά και ο Στέρλινγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, για να ολοκληρώσει ένα απίθανο comeback των «πολιτών»! 

Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις μέχρι και τη λήξη του, με τη Σίτι να φτάνει σε μια τεράστια ανατροπή και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League. Οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν στις 12 Μαρτίου, με τους «πολίτες» να είναι με το ένα… πόδι στην επόμενη φάση.

Σάλκε (Ντομένικο Τεντέσκο): Φέρμαν, Καλιγκιούρι, Μπρούμα, Σανέ, Νάσταζιτς, Οτσίπκα, Μακένι (77′ Σκρίμπσκι), Μπενταλέμπ, Σερντάρ, Ουτ (87′ Χάριτ), Μεντίλ (65′ Μπουργκστάλερ).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Λαπόρτ, Ντ. Σίλβα (69′ Κομπανί), Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (87′ Ζιντσένκο), Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (78′ Σανέ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ