ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Αν η Ατλέτικο είχε πρόσωπο θα ήταν ο Ντιέγκο Γοδίν

Έχει ζήσει καλές στιγμές. Έχει ζήσει όμως και άσχημες. Δύσκολες. Όπως και να έχει ο Ντιέγκο Γοδίν ήταν πάντα εκεί για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αν η Ατλέτικο είχε πρόσωπο θα ήταν ο Ντιέγκο Γοδίν

Δουλειά, πάθος, δύναμη, αυταπάρνηση, σεμνότητα. Με οδηγό αυτά τα στοιχεία η Ατλέτικο Μαδρίτης εξελίχθηκε από μία καλή ομάδα της Ισπανίας σε ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό κλαμπ που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Το συγκεκριμένο DNA των «Ροχιμπλάνκος» αποτυπώνεται σε απόλυτο βαθμό στο πρόσωπο του αρχηγού και ηγέτη της. Του Ντιέγκο Γοδίν.

Παράλληλα περπατάμε παράλληλα

Η πορεία Γοδίν και Ατλέτικο από το 2010 που ο Ουρουγουανός ήρθε στην ομάδα, βρίσκεται μονίμως σε παράλληλη κίνηση. Τα χρόνια πέρασαν. Αυτό όμως δεν άλλαξε.

Ο Γοδίν ήρθε στην Ευρώπη στα 21 του για λογαριασμό της Βιγιαρεάλ με το «Κίτρινο Υποβρύχιο» να βρίσκεται εκείνη την εποχή στα καλύτερά του. Μετά από τρεις καλές και γεμάτες σεζόν χωρίς όμως την κατάκτηση κάποιου τίτλου έρχεται η μεταγραφή στην Ατλέτικο.

Την προηγούμενη σεζόν η «Ατλέτι» είχε κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ όμως στο πρωτάθλημα είχε τερματίσει στην 9η θέση. Ένα χρόνο μετά την άφιξη του Γοδίν τις τύχες της ομάδας αναλαμβάνει ο Τσόλο Σιμεόνε.

Κι από τότε η πορεία της ομάδας είναι μόνο προς τα πάνω. Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς γουστάρουμε πολύ τις ομάδες που χτίζονται σιγά- σιγά. Αυτές που προέρχονται μέσα από ποδοσφαιρικά πρότζεκτ και που αναδεικνύουν νέους, δικούς τους «ήρωες» αντί να φέρουν ήδη έτοιμους.

Γοδίν και Ατλέτικο πάνε… πακέτο!

Γοδίν και Ατλέτικο γιγαντώθηκαν μαζί. «Έφτιαξαν» ο ένας τον άλλο με έναν τρόπο εντελώς ποδοσφαιρικό. Ο Σιμεόνε χωρίς να έχει στη διάθεσή του δεκάδες εκατομμύρια για ξόδεμα έχτισε μια ομάδα σκληροτράχηλή που δεν ήταν εύκολη λεία για κανένα και στην οποία όποιος έπαιζε έπρεπε να «μασάει» σίδερα.

Η Ατλέτικο επί Σιμεόνε δεν έπαιξε ποτέ ελκυστικό ποδόσφαιρο. Παραδίδει όμως εδώ και χρόνια σεμινάρια αμυντικής λειτουργίας και ατσάλινου χαρακτήρα. Όλη αυτή η φιλοσοφία που έχει περάσει ο Σιμεόνε στην ομάδα του βρίσκει τον βασικότερο εκφραστή της στο πρόσωπο του Ντίεγκο Γοδίν.

Σε αυτά τα εννιά χρόνια της κοινής τους συμπόρευσης Ατλέτικο και Γοδίν κατέκτησαν μέχρι στιγμής ένα Πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα Σούπερ Καπ Ισπανίας, δύο Γιουρόπα Λιγκ και τρία Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, ενώ έφτασαν δύο φορές στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου ηττήθηκαν ισάριθμες φορές στις λεπτομέρειες από τη συμπολίτισσα Ρεάλ. Καθόλου άσχημα.

Ο άνθρωπος του Σιμεόνε

Ο Σιμεόνε πίνει νερό στο όνομα του Γοδίν. Βέβαια με αυτά που έχει προσφέρει ο Ουρουγουανός τόσα χρόνια στην ομάδα μάλλον δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Όταν μάλιστα πέρυσι αποχώρησε από την ομάδα το έτερο αγαπημένο παιδί του Σιμεόνε, ο Γκάμπι, ο Γοδίν πήρε το περιβραχιόνιο.

Ο “Τσόλο” είχε δηλώσει το καλοκαίρι του 2017: ‘’ Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να κλωνοποιήσουμε τον Γκάμπι και τον Γοδίν, προσφέρουν τόσα πολλά στην Ατλέτικο’’. Το 2015 ο Σιμεόνε είχε δηλώσει ότι ο παίκτης του είναι το καλύτερο σέντερ μπακ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στο τέλος εκείνης της χρονιάς κέρδισε και το σχετικό βραβείο. Ο Ουρουγουανός είναι ένας πραγματικός στρατηγός μέσα στο γήπεδο. Ένας στρατηγός που καθοδηγεί όλη την άμυνα και δείχνει να ξέρει ακριβώς πότε να κάνει τι.

Είναι απροσπέλαστος και σχεδόν ανίκητος στον αέρα, ενώ έχει σημειώσει και 26 γκολ με τη φανέλα των «Ροχιμπλάνκος». Σημαντικότερο από όλα  εκείνο στο “Καμπ Νου” σε ένα ματς που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως… τελικός πρωταθλήματος.

Ένα γκολ= ένα πρωτάθλημα!

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης έμειναν στο 1-1 σε αυτό το ματς. Ένα αποτέλεσμα που έδωσε τον τίτλο της σεζόν 13/14 στην Ατλέτικο. Στην αρχή εκείνης της σεζόν το ενδεχόμενο να σπάσει το δίπολο Ρεάλ-Μπαρτσελόνα έμοιαζε απίθανο. Κι όμως η Ατλέτικο τα κατάφερε και κλείδωσε την κούπα με εκείνη την καρφωτή κεφαλιά του Ουρουγουανού.

Μέσα σε όλα ο Γοδίν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή του Γκριεζμάν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Με την Μπαρτσελόνα ουσιαστικά να έχει κλείσει τη μεταγραφή, Σιμεόνε και Γοδίν επισκέφθηκαν τον Γάλλο στο σπίτι του και όπως ο ίδιος δήλωσε τον έπεισαν να παραμείνει κι έτσι η Ατλέτικο κατάφερε να κρατήσει το μεγαλύτερο αστέρι της. Ε πώς να μην τον λατρεύει ο Σιμεόνε μετά;

Κύριος ήρθε, κύριος φεύγει

Δεν ξέρω αν το ξέρετε αλλά ο Γοδίν το καλοκαίρι φεύγει από την Ατλέτικο με προορισμό την Ίντερ. Δεν πρόκειται για απλά μια φήμη. Είναι 99% σίγουρο, απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις. Κι όμως ο επί 9 χρόνια ηγέτης της άμυνας και αρχηγός της Ατλέτικο φεύγει για μια άλλη ομάδα και δεν έχει βρεθεί κανείς να πει κακό λόγο για αυτόν.

Οι οπαδοί δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από την επικείμενη μεταγραφή. Τον σέβονται απόλυτα. Λογικό, αφού η εικόνα του Ουρουγουανού στο γήπεδο μοιάζει περισσότερο με ενός παίκτη που μόλις ήρθε στην ομάδα και κυνηγάει κάθε φάση για να αποδείξει ότι αξίζει, παρά με κάποιου που σε λίγους μήνες θα φοράει άλλη φανέλα.

Ο Γοδίν φεύγει σαν κύριος, έχοντας δώσει την ψυχή του για την ομάδα και έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στο να εδραιωθεί η Ατλέτικο Μαδρίτης ανάμεσα στους κορυφαίους.

Ο τρόπος που φεύγει ένας ποδοσφαιριστής από μια ομάδα που τον έχει αναδείξει δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα που έχει και τον σεβασμό που δείχνει. Δυστυχώς στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η έννοια του σεβασμού δείχνει να εκλείπει όλο και περισσότερο. Τα παραδείγματα των ποδοσφαιριστών που παρατάνε τις ομάδες τους στα κρύα του λουτρού προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μεταγραφή που θέλουν όλο και πληθαίνουν.

Το δέσιμο παίκτη-ομάδας γίνεται όλο και πιο χαλαρό στο βωμό του «οι παίκτες είναι επαγγελματίες» λες και πριν 10-20 χρόνια ήταν ερασιτέχνες. Ο Ντιέγκο Γοδίν δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Προφανώς και θα ξενίσει πολλούς ποδοσφαιρόφιλους που θα δουν έναν παίκτη-σημαία μιας ομάδας να αλλάζει φανέλα αλλά μέχρι εκεί. Μπορεί να αποχωρεί από την Ατλέτικο (μακάρι να υπάρξει ανατροπή της τελευταίας στιγμής και να παραμείνει), αλλά το δέσιμό του και ο σεβασμός του για το κλαμπ δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανένα.

Ένα ριπλέι με τον πανηγυρισμό του στο γκολ που σημείωσε την περασμένη Τετάρτη κόντρα στη Γιουβέντους θα σας πείσει. Γιατί ως γνωστόν κάποιες φορές μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

https://www.youtube.com/watch?v=sbvu0Y2aXbE

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ