ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Τον…Χάβι της Μπάγερν!

Ο Χάβι Μαρτίνεθ βρήκε δίχτυα και λύτρωσε την... κακή Μπάγερν Μονάχου, χαρίζοντας της ένα πολύτιμο τρίποντο κόντρα στη Χέρτα (1-0) και ανεβάζοντας την στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα!

Τον…Χάβι της Μπάγερν!

Το τελευταίο διάστημα η Μπάγερν Μονάχου μοιάζει μεταμορφωμένη. Οι Βαυαροί από εκεί που ήταν τελειωμένοι στην υπόθεση τίτλος, πλέον έχουν μπει για τα καλά στο… κόλπο. Το παιχνίδι με τη Χέρτα τους έδινε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πιάσουν της Ντόρτμουντ στην κορυφή και να της μεταφέρουν το άγχος. Οι παίκτες του Νίκο Κόβατς κατάφεραν τελικά να πανηγυρίσουν το τρίποντο και το χρωστάνε εξ ολοκλήρου στον Χάβι Μαρτίνεθ. Σ’ ένα ματς που η Μπάγερν ήταν αρκετά κακή ο Ισπανός βρήκε δίχτυα και της χάρισε μια πολύτιμη νίκη κόντρα στην ομάδα του Βερολίνου (1-0)! Πλέον οι Βαυαροί επέστρεψαν στην κορυφή και περιμένουν ένα… δώρο από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν την Κυριακή (24/2) κόντρα στην Ντόρτμουντ για να παραμείνουν εκεί.

Όλα μηδέν στο πρώτο μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να έχουν το πόδι στο γκάζι και να πιέζουν. Ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν χώρους στην πολύ καλά στημένη Χέρτα. Μάλιστα οι πρωτευουσιάνοι ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα στο 12′, αλλά το γκολ του Ζέλκε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Τρία λεπτά αργότερα η Μπάγερν είχε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία της, με το σουτ του Κίμιχ να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Γιάρσταϊν.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε λίγο από εκείνο το σημείο και μετά. Στο 28′ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πιο μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Γκρούγιτς άλλαξε εξαρετικά την μπάλα με τον Καλού, που πλάσαρε τον Νόιερ, με τον Μπόατενγκ να προλαβαίνει και να διώχνει πάνω στη γραμμή. Η Μπάγερν πήρε πάλι τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει τη Χέρτα. Το ημίχρονο δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 0-0.

Την λύτρωσε ο Χάβι

Η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε και μεγάλη διαφορά σε σχέση με το πρώτο. Η Μπάγερν είχε την κατοχή και γυρόφερνε την περιοχή της Χέρτα, χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους για την εστία του Γιάρσταϊν. Μάλιστα, όπως και στο πρώτο ημίχρονο η Χέρτα ήταν αυτή που «άγγιξε» ξανά το γκολ. Ο Ζέλκε συνδυάστηκε άψογα με τον Ντούντα και πλάσαρε, αλλά ο Κίμιχ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Κι αφού οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, το πέτυχε η Μπάγερν στην πρώτη της ουσιαστική ευκαιρία στο ματς. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά την ευκαιρία της Χέρτα, ο Ροντρίγκες εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαρτίνεθ νίκησε άπαντες στον αέρα για το 1-0!

Το ματς επέστρεψε στον… αργό ρυθμό του μετά το γκολ. Οι Βαυαροί είχαν την κατοχή και πλέον δεν τους ένοιαζε και ιδιαίτερα να απειλήσουν, δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν και πολύ την μπάλα και να απειλήσουν. Μάλιστα το έργο των πρωτευουσιάνων έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 84′. Ο Ρεκίκ χτύπησε εκτός φάσης τον Λεβαντόφσκι και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή.

Το παιχνίδι δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση με την Μπάγερν να φτάνει τελικά στη νίκη. Οι Βαυαροί έφτασαν έτσι τους 51 βαθμούς και έπιασαν την Ντόρτμουντ στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα, έχοντας βέβαια και ματς περισσότερο. Από την άλλη η Χέρτα έμεινε στους 32 βαθμούς κι απομακρύνθηκε από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Σίλε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκορέτσκα (46′ Τιάγκο), Ροντρίγκες, Γκνάμπρι, Ριμπερί (58′ Κομάν [68′ Μίλερ]), Λεβαντόφσκι.

Χέρτα Βερολίνου (Πολ Νταρντάι): Γιάρσταϊν, Σταρκ, Λούστενμπεργκερ, Ρέκικ, Λάζαρο, Γκρούγιτς, Μάιερ (79′ Νταρντάι), Μίτελσταντ, Ντούντα, Ζέλκε, Καλού (79′ Γιαστρέμπσκι).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ