ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μονακό

Πάτησε restart και Λυών-ει σίδερα η Μονακό!

Η Μονακό έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι από την ημέρα που ανέλαβε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ και υπέταξε τη Λυών (2-0), ξεφεύγοντας αρκετά από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό!

Πάτησε restart και Λυών-ει σίδερα η Μονακό!

Από την ημέρα που ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επέστρεψε η Μονακό άρχισε να ανεβαίνει ξανά. Μέχρι και το βράδυ της Κυριακής μετρούσε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Έψαχνε, όμως, μια «μεγάλη» νίκη. Ένα τρίποντο που θα την ανεβάσει και ψυχολογικά. Κι αυτό πέτυχε κόντρα στη Λυών! Οι Μονεγάσκοι έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι κι επικράτησαν των «λυονέ» με 2-0, ξεφεύγοντας με πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη!

Την «εκτέλεσε» στο πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν την πρώτη καλή τους στιγμή στο 5′. Ο Λόπες εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά ο Λόπες έδιωξε. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μονακό είχε την καλύτερη ευκαιρία της ν’ ανοίξει το σκορ. Ο Φαλκάο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Η πίεση των Μονεγάσκων τελικά απέδωσε καρπούς στο 18′.

Ο Τουρέ έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε από πολλούς παίκτες και έφτασε στον Μάρτινς, που με σουτ έκανε το 1-0!

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ συνέχισε να πιέζει τη Λυών και εννιά λεπτά αργότερα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Λόπες έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, διέσχισε το μισό γήπεδο και πλάσαρε για το 2-0!

Μετά και το δεύτερο γκολ της Μονακό ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Οι γηπεδούχοι έδωσαν την κατοχή στη Λυών και περίμεναν ουσιαστικά στο μισό γήπεδο, προστατεύοντας το προβάδισμα τους. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ στις καθυστερήσεις. Ο Μεντί βρήκε εξαιρετικά τον Ντόμπελε μέσα στην περιοχή του, αλλά η κοντινή κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Έχασε ευκαιρία να μειώσει η Λυών κι «έσβησε»

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν είχε και αρκετά καλό ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να απειλήσουν την πολύ καλά στημένη άμυνα της Μονακό. Οι γηπεδούχοι ήταν μάλιστα αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 60′ ο Σιντιμπέ σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά ο Λόπες έδιωξε εντυπωσιακά.

Η Λυών απάντησε δύο λεπτά αργότερα, φτάνοντας μια «ανάσα» από την ισοφάριση. Ο Ντεπάι εκτέλεσε κόρνερ, ο Ντενάγιερ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το παιχνίδι «πάγωσε» πάλι από εκείνο το σημείο και μετά και πήγε ακριβώς στον ρυθμό που ήθελαν οι Μονεγάσκοι. Στο 70′, ωστόσο η Λυών βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για να μειώσει στο σκορ. Ο Γκλικ ανέτρεψε τον Ντεπάι και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Ολλανδός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Σούμπασιτς τον «ψάρεψε» και απέκρουσε.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Μάλιστα, ήταν η Μονακό αυτή που πλησίασε και σε τρίτο γκολ στο 87′. Ο Λόπες σέντραρε και βρήκε τον Φαλκάο στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τη Μονακό να φτάνει στη νίκη με 2-0.

Έτσι, οι Μονεγάσκοι έφτασαν τους 25 βαθμούς και ανέβηκαν στη 16η της βαθμολογίας, ξεφεύγοντας στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη. Από την άλλη, η Λυών έμεινε στους 46 βαθμούς και την τρίτη θέση της βαθμολογίας, όμως νιώθει την «ανάσα» της Σεντ Ετιέν, που βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πίσω.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Μπαντιαζίλ, Τουρέ, Σίλβα, Φάμπρεγκας, Μάρτινς (92′ Μοράλς), Γκολόβιν (81′ Αχολού), Λόπες, Φαλκάο.

Λυών (Μπρούνο Ζενέσιο): Λόπες, Ντουμπουά, Μαρσέλο, Ντενάγιερ, Μαρκάλ (12′ Μεντί), Ντόμπελε, Τουσάρ, Αουάρ (81′ Αουάρ), Τραορέ, Τεριέ (40′ Ντεπάι), Ντεμπελέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ