ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
Πλησιάζει το τέλος ενός θρύλου: Ο Μίλερ ετοιμάζεται για απόσυρση!
Τσέλσι: Ο Πάλμερ ολοκληρώνει το χατ-τρικ με ιδανικό σκάψιμο – Σκοράρει και ο Τζάκσον! (vids)
Γκολάρα του Πάλμερ, ο οποίος με «δίμπαλο» καθαρίζει την Έβερτον! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Μαρσέιγ

Μάριο Μπαλοτέλι: Η ύστατη ευκαιρία

Η αγωνιστική άνοδος του ατίθασου Μάριο Μπαλοτέλι ρίχνει μια ακτίδα ελπίδας σε μια καριέρα που δεν έχει ακόμη τελειώσει.

Μάριο Μπαλοτέλι: Η ύστατη ευκαιρία

«Χαμένο ταλέντο, κρίμα, αν είχε μυαλό» είναι μερικές από τις εκφράσεις που συνδέουμε στις σκέψεις μας με το άκουσμα του ονόματος του Μάριο Μπαλοτέλι. Ο Ιταλός αποτελεί ένα παραδείγματα πως στο ποδόσφαιρο η πειθαρχία είναι ισάξια του ταλέντου.

Οι ευκαιρίες; Πολλές. Ίντερ, Μίλαν, Σίτι, Λίβερπουλ, Νις και Μαρσέιγ ήταν διατεθειμένες να παίξουν στη ρώσικη ρουλέτα έχοντας τον Ιταλό στη αρχική τους ενδεκάδα. Ωστόσο, ο ίδιος άλλοτε αποφάσιζε να τις εκμεταλλευτεί και άλλοτε… τις πέταγε στα σκουπίδια.

Ο οξύθυμος χαρακτήρας του είχε ξεπεράσει σε φήμη τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Αυτό ακριβώς προμήνυε και τον απότομο κατήφορο σε μια καριέρα που θα μπορούσε να μετράει πολλά… χρυσά!

Στη Μασσαλία όμως αχνοφαίνεται μια ακτίδα ελπίδας για τον Μπαλοτέλι. Οι τελευταίες του εμφανίσεις έχουν φέρει τη Μαρσέιγ μια ανάσα από την ευρωπαϊκή έξοδο αλλά και τον ίδιο κοντά στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

Από παράδειγμα προς αποφυγή… σε παράδειγμα προς μίμηση.

Η πορεία του στην Ιταλία με τις φανέλες των Μιλανέζικων συλλόγων δεν ήταν και η χειρότερη δυνατή. Μπορεί ο Μάριο να ήξερε να κολλάει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον ίδιο του τον εαυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δηλώσεις του Μουρίνιο για τον τότε παίκτη του. Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε ξεκάθαρα:

«Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο 200 σελίδων για τα 2 χρόνια μου στην Ίντερ με τον Μάριο Μπαλοτέλι. Θα ήταν όμως ένα κωμικό βιβλίο.» Μετά αναφέρθηκε στο περιστατικό που έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Σε εκείνο το ματς, είχα όλους μου τους επιθετικούς τραυματισμένους. Ο Μάριο πήρε κίτρινη κάρτα στο 42΄ και εγώ τον παρακάλεσα να μην αντιδράσει σε τίποτα για να αποφύγει την κόκκινη. Στο 46’ πήρε κόκκινη κάρτα.»

Η πορεία του στις υπόλοιπες ομάδες είχε ανάλογα προβλήματα. Προβλήματα που τον έριξαν στη Γαλλία και τη Νις. Έπρεπε να πέσει χαμηλά για να καταλάβει που βρίσκεται και ποιες είναι οι δυνατότητες του. Στη Νίκαια κατάφερε να αποδείξει πως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Χάρη στον ίδιο, η Νις είδε την ευρωπαϊκή έξοδο και ο Μπαλοτέλι την καταξίωση. Από παράδειγμα προς αποφυγή λόγω του χαρακτήρα του αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για το γεγονός ότι άλλαξε.

Μαρσέιγ, το «μανιτάρι» του Σούπερ Μάριο!

Κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Μαρσέιγ πραγματοποίησε με τη σειρά της το ρίσκο, να αποκτήσει από τη Νις τον Μάριο Μπαλοτέλι. Στέλνοντας τον Μήτρογλου στη Γαλατασαράι, ο Γκαρσία γνώριζε πως θα ξέμενε από επιλογές αν ο Μάριο κατέληγε σε φιάσκο.

3 γκολ σε μόλις 5 εμφανίσεις προμηνύουν έναν «Φοίνικα» έτοιμο να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Πλέον η Μαρσέιγ βλέπει στα μάτια την Ευρώπη καθώς έχει μόλις 5 βαθμούς διαφορά με την 3η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπάρχει ένας παράγοντας που αξίζει να συζητηθεί και είναι ο τρόπος παράταξης της ομάδας επί Γκαρσία. Ο τεχνικός της Μαρσέιγ παρατάσσει τον Μπαλοτέλι μαζί με τον Ζερμέν μπροστά. Αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν είναι συνηθισμένος ο 28χρονος Ιταλός αλλά φαίνεται να δουλεύει.

Βέβαια, η αγάπη του για τις κίτρινες κάρτες δεν έχει αλλάξει. Μόλις σε 5 εμφανίσεις κατάφερε να πάρει ήδη 2 κάρτες για αντιαθλητική συμπεριφορά. Τον Γκαρσία όμως δεν τον ενοχλεί τόσο όσο ο 28χρονος διατηρεί τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα… στενή!

Ωστόσο, αυτό που κρατάμε εμείς είναι ότι επιστρέφει σιγά σιγά στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δίνοντας άλλη μια τελευταία ευκαιρία στον εαυτό του. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να έχει καταλάβει τα λάθη και να μας προσφέρει στιγμές που οδηγούν σε γκολ και όχι σε… κόκκινες κάρτες!

Απολαύστε τις πιο “Μαριο Μπαλοτέλι” στιγμές:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ