ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Ένα που… έκαιγε και στην κορυφή η Σίτι!

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν εντυπωσίασε για δεύτερη σερί αγωνιστική, ωστόσο ήταν απόλυτα κυνική και πέρασε από την έδρα της Μπόρνμουθ (1-0) ανεβαίνοντας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Ένα που… έκαιγε και στην κορυφή η Σίτι!

Κόντρα στη Γουέστ Χαμ η Μάντσεστερ Σίτι δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Ήταν όμως απόλυτα κυνική και κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Μια από τα ίδια ήταν οι «πολίτες» και στην έδρα της Μπόρνμουθ, παίρνοντας μια πολύτιμης σημασίας νίκη (1-0). Κι αυτό γιατί ανέβηκαν πλέον στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, έχοντας ματς περισσότερο από τη Λίβερπουλ. Τώρα η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα περιμένει ένα «δώρο» από την Έβερτον για να παραμείνει πρώτη και να ξαναγίνει το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όλα μηδέν στο πρώτο μέρος

Οι «πολίτες» μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να πιέσουν την Μπόρνμουθ από την αρχή. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο 14′. Ο Γκουντογκάν πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντε Μπρόινε με την μπάλα να χτυπάει στον Άκε και να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπόρουτς. Πέντε λεπτά αργότερα η Σίτι πλησίασε στο γκολ. Ο Ντε Μπρόινε γύρισε εξαιρετικά στον Νταβίντ Σίλβα, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά, με τους γηπεδούχους να κλείνουν εξαιρετικά τους χώρους. Έπρεπε να φτάσουμε στο 30′ για να υπάρξει κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία για τη Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε εκτέλεσε κόρνερ και ο Οταμέντι έπιασε εντυπωσιακό γυριστό, με την μπάλα να περνάει πάνω από το δοκάρι του Μπόρουτς. Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια άλλη φάση άξια αναφοράς, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το «καθάρισε» με το ξεκίνημα

Ό,τι δεν κατάφερε σ’ ένα ολόκληρο ημίχρονο η Σίτι το πέτυχε σε μόλις δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Στο 55′, ο Νταβίντ Σίλβα βρήκε τον Μαχρέζ μέσα στην περιοχή κι εκείνος με σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Μπόρουτς για το 1-0!

Το παιχνίδι βρήκε ρυθμό και οκτώ λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο Στέρλινγκ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε, αλλά ο Μπόρουτς έδιωξε στη γωνιά του. Στο 69, η Σίτι απείλησε ξανά με το σουτ του Αγκουέρο να καταλήγει στην αγκαλιά του έμπειρου τερματοφύλακα.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν και οκτώ λεπτά αργότερα «άγγιξαν» το 2-0. Ο Σίμπσον έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω με κεφαλιά, με τον Στέρλινγκ να φεύγει στην κόντρα, και τον Μπόρουτς να τον νικάει στο τετ α τετ. Στο 81′, οι «πολίτες έφτασαν ακόμα πιο κοντά. Ο Αγκουέρο προσπάθησε να βγάλει μια πάσα στον Μαχρέζ, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

O Μπόρουτς έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και στο 86′ απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μαχρέζ. Το παιχνίδι δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τη Σίτι να φτάνει στη νίκη. Με το τρίποντο αυτό οι «πολίτες» έφτασαν τους 71 βαθμούς κι ανέβηκαν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, με ματς περισσότερο από τη Λίβερπουλ. Από την άλλη η Μπόρνμουθ έμεινε για πέμπτη σερί αγωνιστική μακριά από τις νίκες και μοιραία έμεινε στους 34 βαθμούς και τη 12η θέση.

Μπόρνμουθ (Έντι Χάουι): Μπόρουτς, Κλάιν (83′ Ρίκο), Μέφαμ, Άκε, Σμιθ, Σίμπσον (83′ Άιμπ), Ντάνιελς, Σέρμαν, Μπρούκς (75′ Μουσέ), Φρέιζιερ, Κινγκ.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (46′ Κομπανί), Οταμέντι, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε (45′ Μαχρέζ), Ντ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Μπ. Σίλβα, Αγκουέρο (90′ Ζεσούς).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ