ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπένφικα

Εκεί που πετούν οι “Αετοί” (vid)

Διπλό τεράστιας σημασίας πήρε η Μπενφίκα μέσα στην έδρα της Πόρτο με 2-1 και πλέον οι "Αετοί" της Λισαβόνας προσπέρασαν τους "Δράκους" στην κορυφή.

Εκεί που πετούν οι “Αετοί” (vid)

Τη μοναξιά της πρώτης θέσης απολαμβάνουν πλέον στην Μπενφίκα. Οι “Αετοί” της Λισαβόνας πήραν μία πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Πόρτο με 2-1 και πέρασαν τους “Δράκους” στη βαθμολογία. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι “Κόκκινοι” είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 1-0, ενώ αγωνίστηκαν για σχεδόν 15 λεπτά με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γκάμπριελ.

Πλέον, μετά το πέρας 24 αγωνιστικών είναι στην πρώτη θέση με 59 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους τούς “Κυανόλευκους” με 57. Έτσι, οι επόμενες 10 αγωνιστικές του πορτογαλικού πρωταθλήματος αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ευκαιρία από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ερέρα δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε. Στην επόμενη καλή τους στιγμή, οι “Δράκοι” σκόραραν. Στο 18′ ο Αντριάν εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της Μπενφίκα. Αρχικά, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, αλλά στην επαναφορά, ο ίδιος την έστειλε στα δίχτυα με σουτ για το 1-0. Για την επικύρωση του γκολ χρειάστηκε η συμβολή του VAR. Ο διαιτητής έκρινε ότι ο παίκτης που ήταν μπροστά στη φάση δεν ήταν οφσάιντ και δεν άλλαξε την απόφασή του.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση. Στο 26′ ο Σεφέροβιτς έκανε το γύρισμα στον αμαρκάριστο Ζοάο Φελίξ κι αυτός από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε για το 1-1. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν συνέβη κάτι άλλο αξιοσημείωτο στο παιχνίδι. Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι “Αετοί” γύρισαν το ματς. Στο 52′ Ραφαέλ Σίλβα και Πίτσι άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα και ο πρώτος με δυνατό σουτ νίκησε τον Κασίγιας και έκανε το 1-2.

Μετά από αυτό, η Πόρτο ανέβασε την πίεσή της και εκμεταλλεύτηκε την οπισθοχώρηση των αντιπάλων. Μάλιστα, στο 77′ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Γκάμπριελ αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφήνοντας με 10 την Μπενφίκα. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ, με τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιεί κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις, σώζοντας το πολύτιμο τρίποντο της ομάδα του. Στο βασικό σχήμα των “Αετών” ήταν και ο Ανδρέας Σάμαρης.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης:

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ