ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρόντρι: «Είδα μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, έπρεπε να περάσει η Σίτι»
Μπέλινγχαμ: «Δεν υπάρχει πίεση, ευθύνη και ευλογία να παίζεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης»
Σίτι – Ρεάλ: Βασιλική εκδίκηση, αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)
Στα ημιτελικά η Μπάγερν στο καναβάτσο η Άρσεναλ! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Ο Ντε Μπρούιν «χτυπά» και επαναφέρει τις ισορροπίες! (vid)
Μπάγερν – Άρσεναλ: Κεφαλιά… δυναμίτης του Κίμιχ και 1-0! (vid)
Σίτι – Ρεάλ: Λογομαχία Γκρίλις με Βινίσιους για… θέατρο του Άγγλου! (vid)
Μπαρτσελόνα: Σοβαρά υποψήφιος εκ των έσω για αντι-Τσάβι!
«Παγώνει» το «Έτιχαντ» ο Ροντρίγκο, ΑΡΡΩΣΤΗ ενέργεια Μπέλινγχαμ! (vid)
Πλουτίζει κι άλλο ο Κριστιάνο, κέρδισε τη μάχη με τη Γιουβέντους!
Μπάγερν VS Άρσεναλ, Σίτι VS Ρεάλ: Οι ενδεκάδες των τιτανομαχιών! (vid)
Μπαρτσελόνα: Στα… τάρταρα τα αποδυτήρια μετά τον αποκλεισμό από την Παρί!
Ατλέτικο Μαδρίτης: Θέλει τον παίκτη που… την κάνει από τη Γιουβέντους!
Τσέλσι: Ο λόγος που ο Τζάκσον πήγε να «κλέψει» το πέναλτι από τον Πάλμερ!
Μπάγερν: Το σχόλιο του Κέιν για τον Νάγκελσμαν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βαλένθια

Οι «Νυχτερίδες» ξύπνησαν κι ονειρεύονται Ευρώπη!

Η Βαλένθια έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση επέστρεψε στις νίκες, «καθαρίζοντας» εύκολα την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Μεστάγια» και μπαίνοντας στο... κόλπο για την Ευρώπη.

Οι «Νυχτερίδες» ξύπνησαν κι ονειρεύονται Ευρώπη!

Εδώ και λίγο καιρό η Βαλένθια είχε αρχίσει να ξεμακραίνει από τις θέσεις της Ευρώπης. Οι τέσσερις σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα την είχαν φέρει εκτός εξάδας. Αυτή η αγωνιστική, ωστόσο, ήταν μια τεράστια ευκαιρία για τις «νυχτερίδες», καθώς ουσιαστικά όλοι οι συνδιεκδικητές τους έχασαν βαθμούς. Και οι παίκτες του Μαρθελίνιο άρπαξαν την ευκαιρία από τα «μαλλιά». Η Βαλένθια έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (2-0), φτάνοντας στο -1 από την 6η προνομιούχο θέση της βαθμολογίας.

Φάσεις μεν, στο μηδέν δε

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα και πίεσαν την Μπιλμπάο. Στο 12ο λεπτό μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0. Ο Γκάγια γύρισε στην Τσερίσεφ στη μικρή περιοχή, αλλά ο Μαρτίνεθ του πήρε τη «μπουκιά μέσα απ’ το στόμα» πριν προλάβει να πλασάρει. Ένα λεπτό αργότερα οι «νυχτερίδες» είχαν ακόμα μια μεγάλη στιγμή, με τον Βάς να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση.

Οι Βάσκοι κατάφεραν σιγά σιγά να ισορροπήσουν το ματς κι απείλησαν για πρώτη φορά στο 22′. Ο Γκαρθία δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να εξουδετερώνουν η μια την άλλη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι κύλησε το ημίχρονο μέχρι και τη λήξη του, που βρήκε Βαλένθια και Μπιλμπάο ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Κρέσεντο των «νυχτερίδων» 

Ό,τι δεν κατάφεραν σε ένα ολόκληρο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα, στο 49′, ο Μίνα έστρωσε με το κεφάλι στον Ροντρίγκο κι εκείνος με εναέριο βολέ έκανε το 1-0, βάζοντας φωτιά στο «Μεστάγια»!

Η Βαλένθια από εκείνο το σημείο και μετά έδωσε την κατοχή στους Βάσκους κι έψαχνε την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αλλά οι «νυχτερίδες» έκλειναν καλά τους χώρους. Στο 73′ μάλιστα έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Παρέχο εκτέλεσε κόρνερ και ο Κοντογκμπιά πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ερερίν. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Γκαμεϊρό ένα λεπτό αργότερα.

Ο Γάλλος, ωστόσο, κατάφερε τελικά να βρει δίχτυα και να «κλειδώσει» τη νίκη της Βαλένθια στο 89′. Ο Σολέρ έφυγε στην κόντρα κι έκανε εξαιρετικό γύρισμα με τον έμπειρο φορ να «γράφει» το 2-0 από κοντά!

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία της αναμέτρησης, με τις «νυχτερίδες» να φτάνουν σε μια άνετη νίκη. Πλέον η Βαλένθια έφτασε τους 36 βαθμούς κι ανέβηκε στην 7η θέση της βαθμολογίας, ένα πόντο πίσω από τις θέσεις της Ευρώπης. Από την άλλη η Μπιλμπάο έμεινε στους 33 βαθμούς και την 11η θέση. Οι Βάσκου έχασαν ουσιαστικά την ευκαιρία να μπουν στη διεκδίκηση των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Βαλένθια(Μαρθελίνιο): Νέτο, Βας, Ρονκάλια, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Τόρες (76′ Σολέρ), Κοντογμπιά, Παρέχο, Τσερίσεφ, Μίνα (70′ Γκαμεϊρό), Ροντρίγκο (79′ Γκέντες).

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Γκαίθκα Γκαριτάνο): Ερερίν, Ντε Μάρκος, Αλβάρεθ, Μαρτίνεθ, Μπερσίτσε, Ιμπάι Γκόμεθ, Μπενιάτ (63′ Σαν Χοσέ), Γκαρθία (66′ Κόντρο), Μουνιαΐν, Ινιάκι Γουίλιαμς.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ