ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανρί για Μπαπέ: «Είναι ο καλύτερος που υπάρχει! Είναι ο GOAT!»
Η Άστον Βίλα σμπαραλιάζει τους μεγάλους και παίρνει αστέρι αξίας 70 εκατ. ευρώ
O Μάρκο Ρόις έχει κεντράρει στον επόμενο σταθμό της καριέρας του!
Ντέκο και Τσάβι ονειρεύονται το ιδανικό 6αρι για την Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης vs Τόμας Τούχελ: Η παράδοση προμηνύει… μακρά νύχτα (stats)
Πογέτ: «Τεχνίτης ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, άλλο είναι αυτό που του λείπει»
To άκρως δελεαστικό μπόνους που τάζει ο Πέρεθ σε κάθε παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης
H Λίβερπουλ «κάηκε» αλλά το Νησί επιμένει στην έλευση του Αμορίμ
Η Ντόρτμουντ στον τελικό και οι Βεστφαλοί… στην νοσοκόμα τους (pics)
Η γκριμάτσα του Μπαπέ όταν τον ρώτησαν για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν (vid)
Μπαρτσελόνα: «Μαγειρεύει» από τώρα για το 2025 με συνταγή από το Παρίσι
Και… κλάμα ο Μπαπέ: Η «ξενέρα» σε όλο της το μεγαλείο! (vid)
Έτσι… το γλέντησε μέσα στο Παρίσι η Μπορούσια Ντόρτμουντ! (vid)
Βρήκε τον νέο της… Ζούλιο Σέζαρ η Ίντερ!
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Τότεναμ: Same shit, different season

Η Τότεναμ για ακόμη μια φορά τα έκανε θάλασσα. Άλλη μια χρονιά θα φύγει χωρίς να έρθει κάποιος τίτλος για τους "πετεινούς" του Βόρειου Λονδίνου.

Τότεναμ: Same shit, different season

Η Τότεναμ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Από τη σεζόν 09/10 έχει μονιμοποιηθεί στην κατηγορία των Big 6 του Αγγλικού ποδοσφαίρου με συχνή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα επίπεδα ανταγωνισμού. Αλλά και τα μεγέθη που έχει να ανταγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ οι Λονδρέζοι.

Παράλληλα όμως δεν σημαίνει και απολύτως τίποτα! Εδώ λοιπόν και εννιά χρόνια οι «Πετεινοί» δεν έχουν τερματίσει ποτέ κάτω από την 6η θέση (μάλιστα τερμάτισαν 6οι μόλις μία φορά όλα αυτά τα χρόνια). Την τελευταία τριετία υπό την καθοδήγηση του Μαουρίτσιο Ποκετίνο η Τότεναμ έχει δύο τρίτες θέσεις και μία δεύτερη.

Σε καμία όμως από αυτές τις περιπτώσεις δεν έφτασε πραγματικά κοντά στο να κατακτήσει τον τίτλο.

Δίνει την εντύπωση ότι έχει «ταβανιάσει»

Η σεζόν που ίσως είχε κάποιες πιθανότητες ήταν το 15/16. Όμως και εκεί λύγισε στην πίεση του πρωταθλητισμού στην οποία άντεξε η εντελώς πρωτάρα Λέστερ σε μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις όλων των εποχών. Εκείνη λοιπόν τη χρονιά οι «Σπερς» ήταν στο κυνήγι των «Αλεπούδων». Ήταν η χρονιά που είχαν πιάσει την κορυφή από νωρίς και δεν την άφηναν με τίποτα.

Στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές -εκεί που κρίνονταν τα πάντα- η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου σημείωσε δύο ισοπαλίες. Και όχι μόνο. Αλλά και δύο ήττες και κατέληξε στην τρίτη θέση 11 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την κορυφή! Δυστυχώς η Τότεναμ δείχνει το ότι να είναι μια καλή ομάδα που διεκδικεί κάθε χρόνο την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ως εκεί όμως. Αυτό είναι το ταβάνι της όπως επίσης δείχνει ότι είναι πολύ πιθανότερο η πορεία της τα επόμενα χρόνια να είναι καθοδική παρά ανοδική. Και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα

Σε αυτή την 9ετία η Τότεναμ δεν έχει κατακτήσει τίποτα. Τίποτα όμως! Ούτε ένα Κύπελλο, ούτε ένα Λιγκ Καπ ούτε κάποιο Γιουρόπα Λιγκ. Για μια ομάδα που θέλει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες κάτι τέτοιο αποτελεί μεγάλο πλήγμα. Ναι σίγουρα η Τότεναμ έχει πάει μπροστά. Έχει προχωρήσει. Έχει κάνει βήματα προόδου. Αλλά όσα κι αν έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια δεν έχει μπει σε καμία περίπτωση στο κλειστό κλαμπ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Είναι μια ομάδα στο ακριβώς από κάτω σκαλί. Σε μια κατηγορία που βρίσκονται σωματεία όπως η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης (αν και αυτή μάλλον έχει περάσει πλέον στο επόμενο level), η Νάπολι, η αιώνια αντίπαλος Άρσεναλ κ.α. Όλες αυτές οι ομάδες μπορεί να κατακτούν σπάνια ή και ποτέ το πρωτάθλημα αλλά έχουν να δείξουν Κύπελλα, Σούπερ Καπ, Γιουρόπα Λικγ, ακόμα και καλύτερες πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ (σε σχέση με την Τότεναμ).

Το απόλυτο μηδέν εκτός από αποτυχία κάνει και όλη αυτή την πορεία κάπως «άοσμη, άχρωμη και άγευστη». Κακά τα ψέματα όλο το «αλατοπίπερο» μιας καλής σεζόν είναι πάντα οι τίτλοι. Μια ομάδα πού έπαιξε καλό ποδόσφαιρο σε μια χρονική περίοδο χωρίς όμως να κατακτήσει τίποτα η ιστορία την ξεγράφει γρήγορα. Στην περίπτωση της Τότεναμ αυτό το σενάριο δείχνει αρκετά πιθανό.

Κάντε καμιά μεταγραφή

Η Τότεναμ διαθέτει έναν πολύ καλό κορμό παικτών που παίζουν χρόνια μαζί. Eνώ κάποιοι από αυτούς είναι ιδιαιτέρως ποιοτικοί. Πρώτος και καλύτερος ο Χάρι Κέιν που αποτελεί ένα από τα κορυφαία σέντερ φορ παγκοσμίως. Μετά υπάρχει ο Ντέλε Άλι, ο οποίος από το πουθενά εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους μεσοεπιθετικούς στην Αγγλία. Το βέλγικο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Βερτόνγκεν και Αλντερβάιρελντ είναι σταθερό και αξιόπιστο.

Στις θέσεις των στόπερ ήρθε να προστεθεί πέρυσι και ο εξαιρετικός Ντάβιντσον Σάντσες. Ο Σον ένας πολύ επικίνδυνος παίχτης και ο Έρικσεν είναι και αυτός παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Μπορείς με αυτούς να πάρεις το πρωτάθλημα στην Αγγλία; Σίγουρα όχι. Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Της λείπει ένα καλό και κυρίως σταθερό αριστερό μπακ (ίσως κι ένα δεξί).

Θέλει προσθήκες!

Επίσης δεν έχει ούτε έναν καθαρόαιμο εξτρέμ. Σον, Μόουρα και Λαμέλα είναι και οι τρεις παίκτες με τάση να συγκλίνουν προς τα μέσα και πλην του Νοτιοκορεάτη (κι αυτό όχι σε απόλυτη συνέπεια) οι άλλοι δύο δεν μπορούν να δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω. Το πιο μεγάλο κενό όμως φαίνεται να βρίσκεται στο χώρο του κέντρου και πιο συγκεκριμένα στις θέσεις 6 και 8. Στον πιο σημαντικό χώρο του γηπέδου η Τότεναμ δεν έχει ούτε έναν παίκτη που να δεσπόζει με την παρουσία του και να μπορεί να ηγηθεί.

Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό η απόκτηση δύο πρωτοκλασάτων παικτών σε αυτές τις θέσεις είναι επιβεβλημένη. Τα κενά αυτά βέβαια η Τότεναμ τα είχε και το καλοκαίρι όμως δεν φρόντισε να καλύψει ούτε ένα! Η κατασκευή του νέου γηπέδου έχει αναγκάσει τους «Σπερς» σε μια πολύ σφιχτή οικονομική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Οι μεταγραφικές κινήσεις γίνονται με το σταγονόμετρο. Έτσι, η ομάδα δεν μπορεί με τίποτα να φτάσει στην πηγή και να πιει και νερό.

Το γήπεδο τελειώνει (;) οι τίτλοι (δεν) έρχονται;

Το πραγματικά εντυπωσιακό νέο γήπεδο της Τότεναμ. Μάλιστα, φαίνεται ότι μετά από τεράστια καθυστέρηση σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα φτάνει προς την ολοκλήρωσή του. Αν και ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος σε αυτή την υπόθεση φαίνεται ότι οι «Σπερς» θα ξεκινήσουν την νέα σεζόν στο δικό τους ολοκαίνουργιο σπίτι. Το ερώτημα είναι αν η νέα αυτή πραγματικότητα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα. Ειδικά ως προς τη μεταγραφική πολιτική του κλαμπ.

Θα γίνουν οι κινήσεις που πρέπει ώστε η Τότεναμ από ένα ουσιαστικά ακίνδυνο αουτσάιντερ να μεταμορφωθεί; Να γίνει ένα δυνατό φαβορί εκμεταλλευόμενη και την ώθηση που σίγουρα θα της δώσει το νέο γήπεδο;  Το παράδειγμα της Άρσεναλ μας κάνει να έχουμε τις αμφιβολίες μας.

Οι «Κανονιέρηδες» αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν και αυτοί μια σφιχτή οικονομική πολιτική προκειμένου να ξεχρεώσουν την κατασκευή του νέου τους γηπέδου. Η Άρσεναλ από τη στιγμή που «μπήκε» στο Έμιρεϊτς από μια ομάδα που διεκδικούσε το πρωτάθλημα έχει μεταμορφωθεί στην βασίλισσα της 4ης θέσης και στον αγαπημένο αντίπαλο όλων των μεγάλων τόσο στο Νησί όσο και στην Ευρώπη.

Αν η Τότεναμ θέλει να πετύχει κάτι πραγματικά καλό πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτόν τον κορμό που έχει. Επίσης πρέπει να προσθέσει τις απαραίτητες πινελιές για το βήμα παραπάνω. Διαφορετικά ο κύκλος αυτός της ομάδας θα κλείσει άδοξα. Για μια ομάδα όπως η Τότεναμ που εκ των πραγμάτων θα της είναι δύσκολο να δημιουργήσει ξανά ένα τόσο καλό σύνολο. Ειδικά με παίκτες που η ίδια βοήθησε να ανέβουν επίπεδο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτό θα συνιστά μια τεράστια χαμένη ευκαιρία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ