ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έκτακτο: Εκτός αποστολής με Τσέλσι ο Χάαλαντ – Το ανακοίνωσε ο Γκουαρντιόλα!
O Φαμπρίτσιο Ρομάνο βάζει… ταφόπλακα στη συνεργασία Μίλαν – Πιόλι
Το παράπονο του Γκρίλις: «Δεν ξέρετε από ποδόσφαιρο! Είναι ενοχλητικό πλέον»
Παρί: «Διαγράφει» για πάντα τον Μπαπέ – Η υπόσχεση που δεν τήρησε!
Διέρρευσε η εμφάνιση της Άρσεναλ για τη σεζόν 2024/25 (pic)
ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Δουβίκας – Σκόραρε, μοίρασε… και «χαρίζει» την παραμονή στην Θέλτα!
«Θέλω να παίξω για τον Αλόνσο σε όποια ομάδα και να πάει»
Ακραία πρόβλεψη Γιαμάλ – «Με αυτό το σκορ θα κερδίσουμε τη Ρεάλ»
«Πόλεμος» στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα – Ο Λαπόρτα θέλει Τσάβι, οι υπόλοιποι όχι
Αντσελότι: «Καλή η Σίτι, αλλά η Τσέλσι μας είχε δυσκολέψει περισσότερο…»
Φόντεν, ζωγράφισες – Δημιούργησε την κορυφαία 11αδα στην ιστορία της Premier League (vid)
Τσάβι για Ρεάλ Μαδρίτης: «Απέκλεισαν δύο φορές την κορυφαία ομάδα του κόσμου – Είναι εκπληκτικοί»
H DIARIOAS στέλνει τον Τσάμπι Αλόνσο εκεί που θέλουν να τον δουν ελάχιστοι
Champions League: Τα στοιχήματα και οι πιθανότητες των τεσσάρων φιναλίστ
Έντιν Τέρζιτς: Προσωρινά… μόνιμος στην Μπορούσια Ντόρτμουντ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Να ξεχάσει η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα; Ε όχι!

Η Λίβερπουλ απόλεσε σημαντικό προβάδισμα στο κυνήγι του τίτλου, βλέπει στην κορυφή τη Σίτι και ο Γιώργος Ψύχας γράφει για τις απόλυτες προβλέψεις που γίνονται εν βρασμώ.

Να ξεχάσει η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα; Ε όχι!

Ναι μεν…

…η Λίβερπουλ έχασε ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην υπόθεση του πρωταθλήματος. Πράγματι, αυτό έγινε με ίσως βλακώδη τρόπο. Πράγματι, πλέον βρίσκεται για ακόμη μία φορά στη θέση που δε θα ήθελε να είναι. Αυτή του κυνηγού. Κυνηγάει τη Σίτι, την κορυφή και όσα είχε κεκτημένα μέχρι πριν μία αγωνιστική.

Σαφώς, οι τελευταίοι δύο μήνες μόνο με θετικό πρόσημο δεν έκλεισαν. Γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τη Wolves στο FA Cup, απέτυχε να «καθαρίσει» την πρόκριση επί της Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ ενώ σε εννιά παιχνίδια πρωταθλήματος μετρά 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και μία ήττα, ίσως την πιο κρίσιμη από τη Μάντσεστερ Σίτι, αποτελέσματα που σαφώς την έφεραν στη θέση που βρίσκεται.

…αλλά

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Είναι τουλάχιστον κλισέ να χρησιμοποιηθεί η ατάκα «είναι μαραθώνιος, όχι κατοστάρι», αλλά θα έπρεπε, καθώς σχεδόν όλοι όσοι τώρα μεμψιμοιρούν και θεωρούν τελειωμένο το πρωτάθλημα, την ξεχνούν.

Απομένουν ακόμα εννέα αγωνιστικές για τη στέψη του πρωταθλητή. Εννέα αγωνιστικές και μόλις ένας βαθμός διαφορά από τη Σίτι. Ακόμα και μία ισοπαλία των «citizens» αρκεί στη Λίβερπουλ για να προσπεράσει. Κι όμως, ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των οπαδών των «reds» είναι τόσο μεγάλος που θεωρούν το πρωτάθλημα ήδη… γαλάζιο.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι τελείως διαφορετική, καθώς η Λίβερπουλ έχει κατορθώσει να βρίσκεται στην κορυφή τόσο καιρό και τώρα στο -1 χωρίς τα δύο μεγάλα της αστέρια να κάνουν τους… παπάδες που έκαναν πέρυσι.

Τόσο ο Φιρμίνιο όσο και ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν έχουν κάνει ακόμα τις εμφανίσεις που όλοι αναμένουν αλλά αυτό δε δείχνει να επηρεάζει τόσο τη Λίβερπουλ, η οποία αποδεικνύει ότι είναι μία ομάδα υπεράνω προσώπων ακριβώς λόγω αυτού. Ότι ο Κλοπ δηλαδή έχει καταφέρει να χτίσει μία ομάδα που θα βρει τη λύση που ψάχνει ακόμα και χωρίς το μεγάλο της αστέρι σε καλή μέρα.

Και η Σίτι;

Αν κάποια από τις δύο ομάδες έχει δείξει επιρρεπής σε ήττες, αυτή είναι η Σίτι. Σαφώς και οι ισοπαλίες θεωρούνται -και είναι- γκέλες αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ήττες.

Οι «πολίτες» δεν έχουν απλά μία ήττα παραπάνω από τη Λίβερπουλ αλλά τρεις (συνολικά τέσσερις). Και αυτές, μάλιστα, σε όχι και τόσο δύσκολα παιχνίδια. Σαφώς, το «χαστούκι» από την Τσέλσι είναι το πιο δικαιολογημένο, αλλά ας μην ξεχνάμε πως οι υπόλοιπες ήρθαν σε σχετικά… βατούς αγώνες (Λέστερ, Κρίσταλ Πάλας, Νιουκάστλ).

Γιατί αποκλείεται συνεπώς η πιθανότητα να αφήσει η ομάδα του Γκουαρντιόλα και αλλού βαθμούς;

Ειδικά όταν στο πρόγραμμά της έχει παιχνίδια όπως το ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (24/04) ή στο «Έτιχαντ» με την Τότεναμ (20/04), σε ένα τετραήμερο που ίσως κρίνει και τον τίτλο

Εν αντιθέσει, και τα δύο ντέρμπι που έχει η Λίβερπουλ είναι στην έδρα της (31/3 vs Τσέλσι, 14/04 vs Τότεναμ) ενώ τα εκτός έδρας σαφώς και δεν προκαλούν τρόμο αν υπάρξει και η ανάλογη, σοβαρή αντιμετώπιση.

Και η Ευρώπη;

Όπως προαναφέρθηκε, η Λίβερπουλ έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση επί της Μπάγερν και ενδεχομένως παίξει κορόνα-γράμματα την παρουσία της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο, ακόμα και αν έρθει ο αποκλεισμός στην Ευρώπη, αυτό δε συνεπάγεται τίποτα.

Πράγματι θα είναι ένας στόχος λιγότερος, αλλά συγκριτικά με την Πρέμιερ Λιγκ, λιγότερο προσεγγίσιμος ως προς την κατάκτηση. Η σταθερή παρουσία της στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης είναι κάτι αξιοσημείωτο και δε θα πρέπει άπαντες οι φίλοι της ομάδας του Μέρσισαϊντ να ξεχνούν τα χρόνια ξηρασίας που έζησαν τελευταία.

Η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να είναι βασική διεκδικήτρια της Πρέμιερ Λιγκ και μία από τις υπολογίσιμες δυνάμεις του Τσάμπιονς Λιγκ σταθερά, κάθε χρόνο, κάτι που μόνο η Σίτι καταφέρνει εξίσου από το Νησί. Η διαφορά τους ωστόσο ειδικά στα χρήματα που έχουν επενδύσει για να το καταφέρουν αυτό είναι εξίσου σπουδαία και αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα που θα πρέπει να συνυπολογίζουν άπαντες.

Το μυστικό…

…βέβαια είναι η εμπιστοσύνη. Σαφώς είναι ονειρικό για κάθε φίλαθλο να βλέπει την ομάδα του να πανηγυρίζει κάποιο τρόπαιο και να χάνει το μυαλό του όταν αυτό μετά από κόπους χρόνων δεν καταλήγει σε αυτή. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Το μόνο εύκολο είναι να υπάρχουν απαιτήσεις. Το δύσκολο είναι να υπάρχει αναγνώριση ακόμα και ελλείψει τροπαίων και δόξας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ