ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Για πάντα στην Άστον Βίλα ο Έμερι – Υπέγραψε νέο τρελό συμβόλαιο! (vid)
Αντεπίθεση Τεν Χαγκ: «Ντροπή σας! Ναι ρε, πειράζει που πανηγυρίσαμε;» (vid)
Ο Φαν Μπάστεν έκανε «σκουπίδι» τον Ράσφορντ – «Ο τύπος δεν κάνει τίποτα»
Μπαρτσελόνα: Τα τρία «μεγάλα» ονόματα για τον πάγκο – Έτσι πάει για… αυτοκρατορία!
Ο Τσαλχάνογλου έβαλε τα κλάματα για το Scudetto της Ίντερ μέσα στο Σαν Σίρο (vid)
Η Αστον Βίλα δίνει τα «κλειδιά» στον δικό της Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Μπαρτσελόνα: Στέλνει στην έξοδο τον Αραούχο με… τρόπο
Πήρε ανάποδες ο Μαρινάκης και μηνύει τον Γκάρι Νέβιλ
Βγαίνει από τη «ναφθαλίνη» ο Ντε Χέα και επιστρέφει στη La Liga
Μετά τον Κλοπ… το χάος – Θλίψη με τον προπονητή που κυνηγά η Λίβερπουλ
Η Ίντερ πάει για… δυναστεία – Οι δύο παιχταράδες που έχει κλείσει για του χρόνου
Επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον Λούκας Βάσκεθ η «Βασίλισσα»
Σήκωσε το Scudetto ο Μάρκους Τουράμ – Η αφιέρωση στον Τιερί Ανρί (vid)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ ταξίδεψε στο Νησί αλλά όχι για τη Λίβερπουλ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Στήλες

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο πρίγκιπας που δεν έγινε ποτέ βασιλιάς

Η «Βασίλισσα» τον απέκτησε για να του δώσει το στέμμα της αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει, τώρα παλεύει να κερδίσει την παλιά του αίγλη αλλά είναι ήδη αργά.

Γκάρεθ Μπέιλ: Ο πρίγκιπας που δεν έγινε ποτέ βασιλιάς

Ο Γκάρεθ Μπέιλ θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί από τους ειδικούς του ποδοσφαίρου το τέλειο παράδειγμα προς αποφυγή. Ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλά με το ταλέντο του. Ο Ουαλός ο οποίος θα έκανε τον Ράιαν Γκιγκς να ξεχαστεί.

Ένα αστέρι το οποίο έλαμψε και έσβησε ή τουλάχιστον τρεμοσβήνει. Σαν τις εκρήξεις σουπερνόβα που στην αρχή είναι εκκωφαντικές και στην συνέχεια διαλύουν τα πάντα στο πέρασμά τους.  Η ιστορία του ήταν τουλάχιστον παραμυθένια. Ένα παιδί από την Ουαλία κατακτά την Πρέμιερ Λιγκ και γίνεται πόλος έλξης για το μεγαλύτερο κλαμπ της Ευρώπης, την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Μαδριλένοι τον αποκτούν ως τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή στον κόσμο εκείνη την περίοδο, άθελά τους όμως είναι καταδικασμένοι.
Μία μεταγραφή 100 εκ. ευρώ γεμάτη τραυματισμούς, γκρίνια και στην σκιά του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μπέιλ όμως αποτυγχάνει για άλλη μία χρονιά.

Ονειρικό ξεκίνημα

Σκοράρει στο ντεμπούτο του με τη Βιγιαρεάλ αλλά η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Οι Ισπανοί δημοσιογράφοι «μυρίζονται» την δουλειά. Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους στην Ισπανία, ο Σαντιαγκο Σεγκουρόλα θα γράψει τη Marca: « Ο Μπέιλ δεν ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο. Το μόνο που ξέρει είναι να τρέχει».

Η πρώτη χρονιά του στους μερένχες μπορεί να χαρακτηριστεί ως πετυχημένη. Το τέλος της σεζόν θα μας μείνει καρφωμένο στη μνήμη για το εκπληκτικό σπριντ του απέναντι στην Μπαρτσελόνα αλλά και το γκολ του στο τελικό του Κοπα Ντελ Ρέι απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αλλά και το γκολ που πέτυχε στον τελικό της Ρεάλ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το θρυλικό «La Decima».

Τόσο πολύτιμος όσο και «κρυστάλλινος»

Τα πράγματα όμως για τον Μπέιλ δεν είχαν την ανάλογη συνέχεια. Από το καλοκαίρι του 2013, όταν αποκτήθηκε από την Τότεναμ για 100.000.000 ευρώ, έχει τραυματιστεί 22 φορές, με συνέπεια να χάσει 84 αγώνες, σχεδόν δύο σεζόν από τις 5,5 που ανήκει στους ‘μερένγκες’.

Ο ίδιος το έχει αποδεχτεί προσπαθώντας μάλιστα να βρει τρόπους ώστε να το αποφύγει. Προσπάθεια να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για να μειώσει τους τραυματισμούς. Είτε ανοίγοντας τρύπες στις κάλτσες του ώστε να μην πιέζονται τόσο πολύ οι ευαίσθητοι μύες του είτε σταματώντας να οδηγεί τη Lamborghini του ώστε να μην επιβαρύνει τον οργανισμό από τη στάση του σώματος.

Η διοίκηση το γνωρίζει πολύ καλά και γ αυτό προσπαθεί αν διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Παρότι για τους υπόλοιπους παίκτες η ομάδα δημοσιοποιεί κανονικά τα προβλήματα τραυματισμού, για τον Μπέιλ η τελευταία ανακοίνωση είχε εκδοθεί τον Οκτώβριο του 2017. Έκτοτε έχει τραυματιστεί 3 φορές, ωστόσο ο σύλλογος δεν έγραφε κάτι! Ο ισπανικός τύπος τον συχνά τον επευφημεί χαρίζοντάς του το προσωνύμιο «ο Κύριος γυαλί».

Μπορεί να γίνει και πάλι… Μπέιλ;

Δύσκολα. Τα χρόνια περνάνε. Η κατάστασή του μοιάζει μη αναστρέψιμη με τον ίδιο να νοιώθει πλέον παρείσακτος. Ο Ζιντάν προτιμούσε αρκετές φορές με τον Βάσκεθ ή τον Ίσκο από την επιλογή του Μπέιλ. Ο Σολάρι επίσης προτιμά πιο πολύ τον Βάσκεθ. Τα 12 γκολ του σε 30 ματς δεν είναι αυτό που περίμεναν από τον Ουαλό.

Μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο όλοι πίστευαν πως ήρθε η στιγμή του. Ο Ουαλός δεν κατάφερε ποτέ να πείσει τον Σολάρι. Αντί αυτού χρησιμοποιείται ένας 19χρονος, ο Βινίσιους Τζούνιορ.  Ο Μπέιλ θα μπορούσε να αρπάξει την μεγάλη ευκαιρία την οποία του την προσέφεραν απλόχερα Λοπετέγκι και Σολάρι.

Ο ίδιος την κλώτσησε, έτσι η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει για να επανέλθει είναι η αλλαγή κλίματος και ομάδας. Δεν θα είναι δύσκολο ούτε για τη Ρεάλ ούτε για τον ίδιο.  Ακόμα είναι σε καλή ηλικία (29 ετών) και κοστολογείται ακριβά για να μπορέσει η ομάδα του να βγάλει κέρδος. Έχει συμβόλαιο έως το 2022 αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να τεθεί και ως αντάλλαγμα για την Ρεάλ ώστε να αποκτήσει παίκτες τους οποίους κυνηγά χρόνια.

Που μπορεί να πάρει μεταγραφή

Ιδανική λύση για τον ίδιο φαντάζει η Πρέμιερ Λιγκ. Τσέλσι και Τότεναμ έχουν εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους. Ας σημειώσουμε εδώ αυτό που είπαμε και πάνω. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν ποδοσφαιριστές που θέλει διακαώς η Ρεάλ. Αν και η περίπτωση της Τσέλσι φαντάζει λίγο πιο δύσκολη, λόγω απαγόρευσης μεταγραφών δεν είναι αδύνατη. Η Τσέλσι έχει το δικαίωμα να πουλήσει ποδοσφαιριστές της.

Από την άλλη ακόμα πιο ιδανική λύση είναι τη Τότεναμ. Ο Μπέιλ θα μπορούσε να βρει τον παλιό του εαυτό πιο εύκολα. Άλλωστε υπάρχει και ο Έρικσεν και η Ρεάλ θα κάνει σίγουρα κίνηση για ανταλλαγή.  Βέβαια μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος σε δήλωσή του είχε πει πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να φορέσει την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Η επιθυμία του παίκτη πάντα παίζει σημαντικό ρόλο.

Στο σενάριο θα είναι πάντα και οι Παρί Σεν Ζεμρέν και Μάντσεστερ Σίτι οι οποίες με το τεράστιο μπάτζετ μεταγραφών που έχουν μπορούν να αγοράσουν όποιον θέλουν. Και τον Μπέιλ αλλά και να εκπληρώσουν τα θέλω του, τα οποία μεταφράζονται στις 400.000 λίρες την εβδομάδα!

Εν κατακλείδι ο Γκάρεθ δεν μπόρεσε να γίνει αυτό που όλοι περιμέναμε, δυστυχώς. Η Ρεάλ πίστεψε σε αυτόν παρόλο που αποκτήθηκε από… σπόντα λόγω αποτυχίας της μεταγραφής Νεϊμάρ. Το χειρότερο στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ίδιος ποτέ δεν πίστεψε στον εαυτό του, δεν είχε την απαιτούμενη προσωπικότητα για να γίνει ο αντι-Ρονάλντο και σίγουρα επαναπαύτηκε στις δάφνες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Για το αν μπορεί να κάνει το come back στην καριέρα του είναι δύσκολο να πει κανείς κάτι. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι κορυφαίος ποδοσφαιριστής αλλά για να παίζεις σε τόσο μεγάλες ομάδες εκτός από τύχη χρειάζεσαι και προσωπικότητα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ