ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Team Of the Week

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pic)

Σαββατοκύριακο με θέαμα σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με γκολάρες, ντέρμπι, τα πάντα! Η παρακάτω ενδεκάδα βγήκε με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Η κορυφαία ενδεκάδα της αγωνιστικής στην Ευρώπη (pic)

Με την ενδεκάδα αυτού του σαββατοκύριακου δεν χάνει κανείς! Η αγωνιστική που μας πέρασε δεν απείχε σε θέαμα από τις προηγούμενες. Απεναντίας, η τηλεόραση «μπούχτισε» ματσάρες από όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Δυνατές μονομαχίες, πολλά ντέρμπι, εύκολες επικρατήσεις, απόρθητες άμυνες.

Τα πάντα! Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Στην Πρέμιερ Λιγκ, το ντέρμπι του Λονδίνου ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με τις Τότεναμ και Άρσεναλ να βγαίνουν χαμένες. Αποτυχία και για την Λίβερπουλ με το 0-0 στην Έβερτον να βαθαίνει περισσότερο την αγωνιστική της κρίση. Νίκες για Τσέλσι, Γιουνάιτεντ και Σίτι, όλες στο γκολ.

Clasico στο Μπερναμπέου με την Μπαρτσελόνα μέσω Ράκιτιτς να φεύγει ξανά με την νίκη και να καθαρίζει μία και καλή τον τίτλο στην Ισπανία. εξαιρετική εμφάνιση και πειστική επικράτηση της Ατλέτικο στο Ανοέτα επί της Σοσιεδάδ με υπερηχητικό Άλβαρο Μοράτα. Η Ουέσκα «σκότωσε» το φάντασμα της Σεβίλης, ενώ η Βαλένθια κράτησε χαμηλά την Μπιλμπάο στο Μεστάγια.

Στην Γερμανία, η αυτοκτονία της Ντόρτμουντ συνεχίστηκε στο Άουγκσμπουργκ. Η Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε την γκέλα με επική εμφάνιση στο Γκλάντμπαχ και νίκη 5-1, ενώ η Σάλκε συνεχίζει να βλέπει την δεύτερη κατηγορία μετά την συντριβή εντός από την Φορτούνα.

Στο Σαν Πάολο η Νάπολι δεν κατάφερε να κόψει το αήττητο στην Γιουβέντους με τους «Μπιανκονέρι» να επικρατούν με 2-1. Στο άλλο ντέρμπι της Ιταλίας η Λάτσιο τορπίλισε τρις την Ρόμα, ενώ η Μίλαν με την νίκη της είδε για πρώτη φορά φέτος 3αδα στην βαθμολογία, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Ίντερ στην Σαρδηνία.

Τέλος, στο Σαμπιονά η Παρί έφυγε με διπλό από την Καέν χάρις το τέρμα του Μπαπέ στα… χασομέρια. Νίκες για Μαρσέιγ και Λυών με τους «λιονέ» να ντροπιάζουν την Τουλούζ με επιβλητική 5αρα.

Την ενδεκάδα του sportsking.gr θα την λατρέψεις!

Όλα αυτά σε ένα χορταστικό διήμερο (με λίγη Παρασκευή), με το sportsking.gr να παλεύει αλλά τελικά να κάνει το ιδανικό (κατ’ εμάς) ξεσκαρτάρισμα.

Προπονητής 

Ερνέστο Βαλβέρδε Μπαρτσελόνα

Ο Καταλανός έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ Μαδρίτης! Μέσα σε τέσσερις μέρες κατάφερε να πανηγυρίσει δύο φορές στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Διαβάζοντας άριστα τον αντίπαλό του, κατάφερε να επικρατήσει δις, ακόμη και αν ο Λιονέλ Μέσι σίγησε. Ο Βάσκος διάγει εξαιρετική σεζόν στην Βαρκελώνη καταφέρνοντας να δέσει το σύνολό του παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλει κυνικά χωρίς υπερβολές.

Τερματοφύλακας

Θωμάς Στρακόσια Λάτσιο

Ο Αλβανός τερματοφύλακας της Λάτσιο κατάφερε να ξεχωρίσει στο ντέρμπι κόντρα στην Ρόμα. Μια στιγμή μάλιστα, στο σουτ του Φλορέντσι αξίζει να μνημονεύεται για αρκετό καιρό. Ο ταλαντούχος πορτιέρο όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί, σταθερός εμπνέοντας σιγουριά στην υπόλοιπη ομάδα του. Από τους διακριθέντες στην μεγάλη νίκη των «Λατσιάλι» δείχνει να εδραιώνεται στο ιταλικό ποδόσφαιρο, κάνοντας υπερήφανο τον πατέρα του, Φώτη.

Άμυνα

Άλεξ Σάντρο (αριστερό μπακ) Γιουβέντους

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην πέρασε πολλές φορές το δεύτερο μισό του γηπέδου, όμως οι «Παρτενοπέι» στα δεξιά της επίθεσής τους… κόλλησαν. Άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα κατάφερε να εκμηδενίσει τις προσπάθειες των αντιπάλων του αναγκάζοντας τον Καγιεχόν να κλείσει στην κορυφή. Συνέβαλε τα μέγιστα στην προσπάθεια της Γιουβέντους να κρατήσει το αήττητο, απέναντι σε μια τρελαμένη Νάπολι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Χοσέ Χιμένεθ (κεντρικός αμυντικός) Ατλέτικο Μαδρίτης

O 24χρονος αποτελεί το τέλειο δίδυμο με τον Ντιέγκο Γοδίν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Ανοέτα αποτέλεσε την… κολόνα της ομάδας του. Ο Ουρουγουανός βγήκε πρώτος σε όλες τις μονομαχίες βοηθώντας την ομάδα του ανασταλτικά. Οι «Ροχιμπλάνκος» πέρασαν με το διπλό από τους την έδρα των Βάσκων δείχνοντας πως συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Οζάν Κάμπακ (κεντρικός αμυντικός) Στουτγκάρδη

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το μεγαλύτερο ταλέντο στην ηλικία του. Ο Τούρκος αμυντικός ήταν φανταστικός το παιχνίδι της Στουτγκάρδης με το Αννόβερο. Κατάφερε μάλιστα από το ανέβασμά του στις στημένες φάσεις να πετύχει δύο όμορφα τέρματα ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια απόλυτη εμφάνιση. Οι Γερμανοί έχουν επενδύσει στο ταλέντο του 18χρονου, με εκείνον να κάνει ήδη απόσβεση τα 14 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του.

Ντάνιελ Βάς (αριστερό μπακ) Βαλένθια

Από την Θέλτα φαινόταν ο Δανός πως είχε εγκληματιστεί πλήρως στην Ισπανία. Ο 29χρονος με τις «Νυχτερίδες» έχει πάρει σπίτι του φανέλα βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, διατηρώντας την θέση του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εξίσου καλός και στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, με τις σέντρες «ξυραφιές» να ανησυχούν ιδιαίτερα τους Βάσκους.

Κέντρο

Ζορζίνιο (αμυντικός μέσος) Τσέλσι

Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται σαν να παίζει χρόνια στο Νήσι. Η μαχητικότητά του αλλά και η οξυδέρκεια που τον διακρίνει ξεχωρίζει σε πολλά παιχνίδια των «Μπλε». Στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Φούλαμ σημείωσε το πρώτο τέρμα της ομάδας του, ενώ γενικά πήρε υψηλό βαθμό για την συνολική εμφάνισή του. Ο Μαουρίτσιο Σάρι για να τον χωρέσει και να του δώσει ηγετικό ρόλο έχει… πετάξει τον Καντέ στο πλάι. Ο Ιταλός δεν κάνει χωρίς τον Βραζιλιάνο!

Χάβι Μαρτίνεζ (κεντρικός μέσος) Μπάγερν Μονάχου

Διάγει την καλύτερη περίοδο του από τότε που βρέθηκε στο Μόναχο. Ο Ισπανός χαφ από αμυντικός μέσος βρέθηκε στόπερ και ξανά στην μεσαία γραμμή. Στο Γκλάντμπαχ ήταν απλά απολαυστικός κόβοντας και ράβοντας στο κέντρο του γηπέδου. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το όμορφο τέρμα του βάζοντας το όνομά του στην λίστα των σκόρερς των Βαυαρών. Η Μπάγερν για τα τυπικά διέλυσε την Μπορούσια με 5-1.

Ιβάν Ράκιτιτς (επιτελικός μέσος) Μπαρτσελόνα 

Το τέρμα του Κροάτη ήταν αρκετό για να κρίνει ακόμη ένα clasico. Οι Καταλανοί επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, με τον έμπειρο χαφ να είναι από τους καλύτερους της ομάδας του. Με τον Λιονέλ Μέσι να παίρνει όλο το βάρος της επίθεσης, οι «Μπλαουγκράνα» κατάφεραν να βγάλουν άσσο από το μανίκι του. Εξαιρετική κίνηση στον χώρο με ή χωρίς την μπάλα και πάντα εκεί που τον θέλει ο προπονητής του.

Επίθεση

Λορέντζο Ινσίνιε (αριστερό εξτρέμ) Νάπολι 

Μια Νάπολι μόνος του στην επίθεση ο Ιταλός. Οι «Παρτενοπέι» μπορεί να ηττήθηκαν από την Γιουβέντους στο Σαν Πάολο, όμως εκείνος διασώθηκε και με το παραπάνω. Εκρηκτικός με την μπάλα στα πόδια, αναζήτησε σε όλο το ματς τον παίκτη που θα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Το έκανε με τον Καγιεχόν, όμως το τέρμα του Ισπανού δεν στάθηκε αρκετό για να γυρίσει την εις βάρος κατάσταση. Ο Ινσίνιε εκτός της εξαιρετικής του απόδοσης, ήταν και ο μοιραίος για την ομάδα του, καθώς έχασε πέναλτι στο 84′.

Μουσά Ντεμπελέ (δεξί εξτρέμ) Λυών 

Η μεταγραφή του από την Σέλτικ και το επόμενο επίπεδο ήταν δεδομένο πως θα έπρεπε να γίνει. Η Λυών έχει την χαρά να διαθέτει στο δυναμικό της έναν ταλαντούχο επιθετικό με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η Τουλούζ τον αισθάνθηκε για τα καλά, με τον νεαρό να πετυχαίνει δύο τέρματα στην ευρεία νίκη της ομάδας του με 5-1.

Ρομελού Λουκάκου (επιθετικός) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αναγεννημένος! Αυτή είναι η λέξη που τον χαρακτηρίζει τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Βέλγος επιθετικός θυμίζει τον παλιό καλό Λουκάκου που δεν σταματούσε να σκοράρει. Στην αναμέτρηση κόντρα στην Σαουθάμπτον ήταν καθοριστικός για τους «Κόκκινους Διαβόλους». Πέτυχε δύο γκολ, με το δεύτερο να κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα, την νίκη για την Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Όμως επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε στο χαρτί την ενδεκάδα και… θαυμάστε!

[team1]

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ