ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης: Η λογική νίκησε την μοναρχία του Πέρεθ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο τον "βιασμό" της ποδοσφαιρικής λογικής που επέβαλε ο μονάρχης Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Η λογική νίκησε την μοναρχία του Πέρεθ

Στην ζωή τα πάντα έχουν μια αρχή και ένα τέλος. Πολλές φορές τα ομορφότερα παραμύθια μας επιφυλάσσουν ένα άσχημο τέλος. Κάπως έτσι τελείωσε η παντοκρατορία της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετά από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις η “Βασίλισσα” δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 4ο σερί πετράδι στο στέμμα της. Παρά το πολύ καλό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα φάνηκε από νωρίς πως τα πράγματα κόντρα στον Άγιαξ θα ήταν δύσκολα. Και αυτό επιβεβαιώθηκε με οδυνειρό τρόπο για τους φίλους των “μερένχες”.

Θα ήταν too much να πάρει και τέταρτο Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ; Σίγουρα. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι σε λιγότερο από μια εβδομάδα χάθηκα άλλοι δυο στόχοι. Αμφότεροι από την Μπαρτσελόνα μέσα στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Οπότε μιλάμε για τον τελευταίο στόχο που υπήρχε.

Αν “βιάζεις” την λογική θα το πληρώσεις

Από την αρχή της σεζόν οι ενδείξεις έδειχναν πως τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι κυρίως μετά την αποχώρηση των Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζινεντίν Ζιντάν. Η Ρεάλ Μαδρίτης έπρεπε να διαχειριστεί να απουσία δυο μεγάλων προσωπικοτήτων από τα αποδυτήρια της. Δυο ανθρώπων ικανών να ηγηθούν στα δύσκολα.

Κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική ο Φλορεντίνο Πέρεθ που έχει εξελιχθεί σε έναν πανίσχυρο παντοκράτορα, αποφασίζει πως δεν χρειάζεται να αντικαταστήσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει την φανέλα της ομάδας του. Παράλληλα φέρνει έναν προπονητή που δεν έχει καμία εμπειρία. Ας μην κρυβόμαστε ούτε ο ίδιος ο Λοπετέγκι δεν θα διάλεγε τον εαυτό του για αυτή τη θέση.

Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο

Σε τέτοια “ναυάγια” προφανώς φταίνε όλοι. Ωστόσο το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον Φλορεντίνο Πέρεθ.  Αυτός είναι ο άνθρωπος που επέλεξε αχυράνθρωπους για προπονητές, που πιστεύει πως ο γυάλινος Μπέιλ στα 29 του θα κάνει όσα δεν έκανε εδώ και τέσσερα χρόνια και ο Βινίσιους (που κατά τα άλλα είναι χρυσή ελπίδα) θα μπορέσει με το “καλημέρα” να κάνει παπάδες.

Ο πρόεδρος της “Βασίλισσας” σε μια εποχή που τα χρήματα δεν είχαν ξεφύγει ήθελε κάθε χρόνο να κάνει ρεκόρ. Οι φίλοι του συλλόγου τον βλέπουν να κάνει το αντίθετο τώρα που τα λεφτά κυκλοφορούν με τα τσουβάλια. Αν δεν είχε αλλάξει μυαλά, πιθανόν ο Κιλιάν Μπαπέ να ήταν τώρα στην Μαδρίτη. Άλλα όχι, ο Πέρεθ έκρινε πως τα χρήματα που αξίωνε τότε ήταν πολλά για την ηλικία του.

Το μόνο που έκανε σωστά το καλοκαίρι ήταν να πάρει τον Τιμπό Κουρτουά. Ο καλύτερος γκολκίπερ που Μουντιάλ ήταν διαθέσιμος σε καλή τιμή και εξαιρετική ηλικία. Ορθά έπραξε η πρωταθλήτρια Ευρώπης και τον έκανε δικό της. Το λάθος της υπόθεσης ήταν να επιβάλει το να παίζει ο Βέλγος.

Υπάρχει φως στο τούνελ;

Σε αυτές τις περιπτώσεις ένας οργανισμός σαν την Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να κοιτάξει την επόμενη μέρα. Χωρίς τίτλο στο τέλος της σεζόν δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει με τον Σαντιάγκο Σολάρι και τη νέα χρονιά. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο ίδιο ο Πέρεθ τι θέλει. Να πάρει τον ανάλογο προπονητή και να τον βοηθήσει με παίκτες προσωπικότητες. Θα είναι αυτός ο Εντέν Αζάρ; Ο Κιλιάν Μπαπέ; Κάποιος πρέπει να είναι.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ πρέπει να θυμηθεί το καλοκαίρι πως είναι πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Καλό το νέο γήπεδο και οι εμπορικές συμφωνίες, αλλά χωρίς ομάδα θα τα χάσει όλα…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ