ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Γέλασε Τelle(s)υταία η Πόρτο! (vid)

Η Πόρτο έδειξε τρομερά αποθέματα ψυχής και «λύγισε» τη Ρόμα (3-1), χάρη σε «χρυσό» γκολ του Άλεξ Τέλες, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Γέλασε Τelle(s)υταία η Πόρτο! (vid)

Η Ρόμα είχε το προβάδισμα μετά τη νίκη της στο «Ολίμπικο» κόντρα στην Πόρτο. Ωστόσο, το εκτός έδρας γκολ που πέτυχαν οι «δράκοι» τους έδωσε ελπίδα ενόψει της ρεβάνς. Και κυνήγησαν κάθε πιθανότητα τους από το ξεκίνημα στο «Ντραγκάο». Η πορτογαλική ομάδα έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση, προηγούμενη με 2-1. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, ο Άλεξ Τέλες ανέλαβε δράση. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός με εκτέλεση πέναλτι στο 116′ έκανε το 3-1 κι έστειλε την Πόρτο στα προημιτελικά του Champions League!

Μια σου (Πόρτο) και μια μου (Ρόμα) στο πρώτο μέρος 

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-1 από το πρώτο ματς. Μόλις στο 3′ μάλιστα έφτασαν κοντά στο γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Κορόνα, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Τέλες από εξαιρετική θέση επτά λεπτά αργότερα. Ωστόσο, οι προσπάθειες των «δράκων» έφεραν τελικά αποτέλεσμα στο 26′.

Ο Μανωλάς έχασε την μπάλα στο κέντρο, με την Πόρτο να φεύγει υποδειγματικά στην αντεπίθεση και τον Μαρεγκά να γυρίζει στον Σοάρες, που έκανε το 1-0 σε κενή εστία, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του!

Η Ρόμα πήρε τα ηνία της αναμέτρησης μετά το 1-0 και απείλησε για πρώτη φορά στο 30′. Ο Περότι γύρισε για τον Τζέκο, αλλά ο Μαρεγκά πρόλαβε κι έβαλε την κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν κι έξι λεπτά αργότερα βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης που έψαχναν. Ο Μιλιτάο ανέτρεψε τον Περότι εντός περιοχής, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ντε Ρόσι ήταν ψύχραιμος από τα έντεκα μέτρα κι έκανε το 1-1!

Ο αρχηγός των Ρωμαίων, ωστόσο, αποχώρησε τραυματίας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

«Μίλησε» ο Μαρεγκά και το ‘στειλε… παράταση

Η Πόρτο πίεσε και από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Στο 49′ «άγγιξε» το 2-1, με τον Σοάρες να αστοχεί σε εξ επαφής κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα χρειάστηκε η εξαιρετική επέμβαση του Όλσεν σε κοντινό σουτ του Μαρεγκά. Μετά από ένα λεπτό, όμως, ο επιθετικός από το Μάλι πήρε την «εκδίκηση» του. Ο Κορόνα σέντραρε από τα αριστερά και ο Μαρεγκά με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-1!

Στο 63′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Όλσεν να μπλοκάρει το σουτ του Ντανίλο. Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Φελίπε μετά από κόρνερ πέρασε λίγο άουτ. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά από εκείνο το σημείο και μετά. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν δεκαπέντε λεπτά για να υπάρξει κάποια άλλη ευκαιρία στο ματς, ξανά για την Πόρτο. Ο Μπραχίμι έφυγε στην κόντρα, αλλά ο Όλσεν απέκρουσε το πλασέ του με τα πόδια. Η Ρόμα απάντησε στις ευκαιρίες στο 82′, με τον Περότι να μπαίνει στην περιοχή με καλές προϋποθέσεις, αλλά να κάνει κάκιστη επιλογή.

Το παιχνίδι δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Ο Τέλες «σκότωσε» τη Ρόμα

Η Πόρτο πίεσε και στο ξεκίνημα της παράτασης. Στο 94′ μάλιστα έφτασε κοντά και στο 3-1. Ο Τέλες γύρισε στον Μαρεγκά, που έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Μετά την ευκαιρία αυτή, ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να μείνουν μέσα στο ματς. Κάπως έτσι κύλησε το πρώτο τέταρτο, μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους της παράτασης.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης η Ρόμα πήρε τα ηνία και απείλησε τρεις φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 109′, ο Τζέκο πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Κολάροφ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.  Δύο λεπτά αργότερα ο Βόσνιος φορ απείλησε ξανά, με το πλασέ του μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 114′ ο Κριστάντε τον βρήκε εξαιρετικά με κάθετη, αλλά αυτός τσίμπησε αδύναμα την μπάλα πάνω από τον Κασίγιας και ο Πέπε πρόλαβε να διώξει!

Κι αφού οι «τζιαλορόσι» δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, το έκανε η Πόρτο, με τη βοήθεια του VAR. Ο Φλορέντσι τράβηξε τον Φερνάντο μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, βλέποντας το βίντεο. Ο Τέλες ήταν ψύχραιμος κι έκανε το 3-1, δίνοντας ξανά προβάδισμα πρόκρισης στους «δράκους». Η Ρόμα προσπάθησε να πιέσει και να κυνηγήσει το γκολ της πρόκρισης, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν και πήραν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League!

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο(103′ Περέιρα), Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (94′ Ερνάνι), Ντανίλο Περέιρα, Ερέρα, Χεσούς Κορόνα (69′ Μπραχίμι), Μαρεγκά, Σοάρες (78′ Φερνάντο).

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Ολσεν, Ζουάν Ζέσους, Μανωλάς, Μαρκάνο (77′ Κριστάντε), Κάρσντορπ (55′ Φλορέντσι), Ενζοζνί, Ντε Ρόσι (45+4′ Πελεγκρίνι [96′ Σικ]), Κολάροβ, Τζανιόλο, Τζέκο, Περότι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ