ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

H επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με την Παρί

Εκεί που νόμιζες ότι η Παρί Σεν Ζερμέν είχε αποκλειστεί με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο από το Τσάμπιονς Λιγκ ήρθε η χθεσινή αναμέτρηση με τη Γιουνάιτεντ να σου αλλάξει γνώμη.

H επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά με την Παρί

Για την περίπτωση της Παρί Σεν Ζερμέν σε σχέση με τα ετήσια στραπάτσα της στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ακουστεί πολλάκις ότι τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία. Από κάποιους που πιστεύουν λίγο περισσότερο στο βάρος της φανέλας έχει ειπωθεί ότι αυτή ζυγίζει λιγότερο από όσο ένα πούπουλο. Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν μπορεί να εξηγήσει την χθεσινή αποτυχία των Παριζιάνων να αποκλείσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αφού προηγουμένως έχει χάσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά στην έδρα της.

Τα νούμερα δε βγαίνουν

Και ο λόγος που αδυνατεί κάποιος να πιστέψει πως είναι δυνατόν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Παριζιάνοι να μην φτάνουν ούτε στα προημιτελικά της διοργάνωσης είναι το γεγονός ότι ούτε οι ψυχροί αριθμοί δε δικαιολογούν το τελικό σκορ. Ακόμα και οι αριθμολάγνοι, δηλαδή, δε μπορούν να εξηγήσουν πως για μία ακόμη φορά οι πρωταθλητές Γαλλίας βρήκαν ένα τρόπο να αποκλειστούν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Και αυτό διότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσε τον αποκλεισμό της Παρί. Αντιθέτως, έμοιαζε συμβιβασμένη με έναν αποκλεισμό με ψηλά το κεφάλι και αυτό αποτυπωνόταν από το γεγονός ότι οι “κόκκινοι διάβολοι” ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 5 σουτ. Τα 3 κατέληξαν στα δίχτυα, το ένα κατέληξε στα σώματα μετά από προσπάθεια του Νταλότ και το άλλο ήταν το σουτ του Ράσφορντ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Λουκάκου. Τόσο απειλητική ήταν η ομάδα του Σόλσκιερ στη χθεσινή αναμέτρηση. Και, όμως, κόντρα σε μία φοβική και δειλή Γιουνάιτεντ, η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατόρθωσε να κάνει την ανάμνηση του αποκλεισμού από την Μπαρτσελόνα το ίδιο και ίσως και λιγότερη επώδυνη σε σχέση με τη χθεσινή τραγωδία.

Οι Παριζιάνοι, μάλιστα, κυριάρχησαν με όλη τη σημασία της λέξης στο πρώτο 35 λεπτο, καθώς από την αριστερή πλευρά ο προωθημένος Μπερνάτ μαζί με τον Ντι Μαρία έκαναν ό,τι ήθελαν τους Μπαγί και Γιανγκ. Σε αυτό το διάστημα, άλλωστε, οι Παρίζιανοι πραγματοποίησαν τις 9 από τις 12 τελικές τους προσπάθειες. Ο Σόλσκιερ συμμάζεψε την κατάσταση αντικαθιστώντας τον Μπαγί με τον Νταλότ και επαναφέροντας τον Γιανγκ σε θέση δεξιού μπακ. Ωστόσο, ακόμα και μετά το 35ο λεπτό το μόνο που άλλαξε ήταν η μειωμένη συχνότητα με την οποία η Παρί πατούσε την αντίπαλη περιοχή.

Η κατοχή της μπάλας παρέμεινε συντριπτικά στα πόδια των γηπεδούχων, οι οποίοι τέλειωσαν την αναμέτρηση με ποσοστό 72%. Και σε αυτήν την περίπτωση οι αριθμοί δε λένε ψέματα καθώς το αντίστοιχο ποσοστό με το οποίο ολοκλήρωσε τον αγώνα η Γιουνάιτεντ έφτανε μόλις το 28% και αντανακλούσε ακριβώς αυτήν της την αδυναμία να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της.

Ποδοσφαιρικά, λοιπόν, ο μόνος τρόπος να εξηγήσει κάποιος τον τρίτο διαδοχικό αποκλεισμό της Παρί στη φάση των “16” είναι κοιτώντας την αναλογία ατομικών λαθών και αξιοποίησης αυτών από τους παίκτες των δύο ομάδων. Αυτός είναι και ο μοναδικός τομέας στον οποίο υπερτέρησαν οι φιλοξενούμενοι. Ειδικότερα, οι “κόκκινοι διάβολοι” μετέτρεψαν σε γκολ και τα 3 τραγικά σφάλματα των Κέρερ, Μπουφόν και Κιμπεμπέ. Αντιθέτως, ο Μπαπέ δε μπόρεσε να σκοράρει όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ντε Χέα στο 82ο λεπτό για να σημαδέψει το δοκάρι ο Μπερνάτ στη συνέχεια της φάσης. Επιπλέον ο Μπερνάτ είχε χάσει τεράστια ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση ήδη από το 19ο λεπτό, αφού σημάδεψε πάνω στον Ντε Χέα μετά από αδράνεια της άμυνας της Γιουνάιτεντ.

Αν, πάντως οι ειδικοί του ποδοσφαίρου πρέπει να βρουν την απάντηση στο φαινόμενο Παρί Σεν Ζερμέν τότε η επιστήμη της ψυχολογίας αναμένεται να αποδειχθεί πιο χρήσιμη από κάθε άλλη. Οι περισσότεροι παίκτες της Παρί είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχουν ζήσει επώδυνους αποκλεισμούς με μεγαλύτερο μέχρι προχθές τη remontada του Καμπ Νου πριν 2 χρόνια. Αυτή η γνώση της προϊστορίας που έχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση τους γέμιζε με φόβο καθώς το παιχνίδι έφτανε στο τέλος του. Το έβλεπες στις προσπάθειες του Ντι Μαρία και του Εμπαπέ ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα πόδια τους έτρεμαν. Και στη ζωή ό,τι φοβάσαι συνήθως το παθαίνεις. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αντιστρόφως ανάλογη κατάσταση στη ψυχολογία των παικτών της Γιουνάιτεντ, οι οποίοι επί Σόλσκιερ απολαμβάνουν την αστρόσκονη που πήρε ο Δανός μαζί του από τότε που συνεργαζόταν με τον Φέργκιουσον, έφεραν ξανά την Παρί αντιμέτωπη με τους δαίμονες της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ