ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η δική μας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν χάνει ποτέ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μια Ε-Π-Ι-Κ-Η πρόκριση κόντρα σε οποιαδήποτε λογική και προγνωστικό. Η ομάδα του Σόλσκιερ σε μια απίστευτη κατάθεση ψυχής.

Η δική μας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δεν χάνει ποτέ!

Κόντρα σε όλους. Κόντρα στη λογική. Κόντρα στην προϊστορία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την πρόκριση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά το έκανε με τέτοιο τρόπου είναι σαν να το… έχει πάρει ήδη!

Η πρώτη επαφή

Ήταν 1999. Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της χρονιάς. Γιουβέντους Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα πρώτα ματς Τσάμπιονς Λιγκ που θυμάμαι να βλέπω στη ζωή μου. Άντι Κόουλ και Ντουάιτ Γιορκ στα καλύτερά τους. Το 9 και το 19 βρίσκονταν με κλειστά μάτια.

Έμοιαζαν σαν να είναι ο ένας φτιαγμένος για τον άλλο. Ο Πίτερ Σμάιχελ στο τέρμα έμοιαζε με σούπερ ήρωα με εκείνη την πράσινη εμφάνιση. Δεν ήθελα και πολύ στα 7 μου, είχα ήδη διαλέξει την «ομάδα μου». Η Γιουνάιτεντ μετά από έναν φοβερό δεύτερο ημιτελικό στον οποίο κέρδισε με 3-2 πέρασε στον τελικό. 26 Μαΐου 1999 βρίσκομαι τυχαία προφανώς να παρακολουθώ τον τελικό της Βαρκελώνης (ευχαριστώ πατέρα).

Η ομάδα μου βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με ένα εντελώς “ό,τι να ναι” γκολ από ένα απευθείας φάουλ που η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και ξεγέλασε τον Σμάιχελ. Η Μπάγερν ήταν καλύτερη. Έχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Μέχρι που.. Τέντι Σέριγχαμ στο 91′ και Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο 93′ στέλνουν εμένα και πολλούς ακόμα  από την κόλαση στον παράδεισο.

Εκείνο το παιχνίδι σημάδεψε τη σχέση μου τόσο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και με το ποδόσφαιρο σαν άθλημα. Όταν το παιχνίδι στην πρώτη σου επαφή μαζί του σου χαρίζει μια τόσο έντονη στιγμή δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια. Από το 1999 λοιπόν ‘’από ξένες είμαι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ’’.

Ο Σερ Άλεξ και ο μαθητής του

Μεγαλώνοντας και αρχίζοντας να παρακολουθώ με μεγαλύτερη συνέπεια δύο ήταν τα πράγματα που δεν άλλαζαν ποτέ. Οι επιτυχίες και ο Σερ Άλεξ Φέργκισον. Ο Σκωτσέζος -του οποίου το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι ένα εναλλακτικό έμβλημα του κλαμπ- δημιούργησε μια ομάδα με δέκα τόνους… κότσια που έχει πραγματοποιήσει ιστορικές ανατροπές.

Από τα 7 μου μέχρι τα 21 μου ήταν εκεί εγγυητής των επιτυχιών και της δόξας μιας παρατεταμένης χρυσής εποχής του οργανισμού. Με την αποχώρησή του το 2013 (εκτός από ένα κομμάτι της καρδιάς μου) έφυγε και αυτή η μαγιά. Η Γιουνάιτεντ, μπερδεύτηκε. Έχασε το χαρακτήρα της. Πήγαινε από ένα αποτυχημένο πρότζεκτ στο άλλο. Η κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Σκωτσέζος ήταν πολύ βαριά.

Ονόματα όπως ο Λούις Φαν Χάλ και ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα. Η θέση του προπονητή της Γιουνάιτεντ έμοιαζε με ηλεκτρική καρέκλα. Μέχρι που στον πάγκο της εμφανίστηκε από το πουθενά ένα «παιδί» του Σερ Άλεξ. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Με πλήρη άγνοια κινδύνου.

Mε απόλυτη κατανόηση για το τι εστί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Νορβηγός έχει κάνει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλά με τα κατορθώματά του.

Αυτό που έχει κάνει ο Σόλσκιερ είναι απίθανο

Ναι ο Σόλσκιερ έχει μαγικό ραβδί. Ο τρόπος που κατάφερε να παρέμβει στον χαρακτήρα και στο μέταλλο της ομάδας είναι πραγματικά μαγικός. Είναι λες και μετέφερε την αύρα και την ποιότητα των αποδυτηρίων που ο ίδιος γνώρισε σαν παίκτης του κλαμπ στη σημερινή ομάδα. Δεn μπορεί κανείς παρά να βγάλει το καπέλο στο Νορβηγό για ό,τι έχει καταφέρει.

Πήρε ένα σύνολο βαριεστημένο και αδιάφορο και από το πρώτο λεπτό που ανέλαβε το έχει μεταλλάξει σε μια ομάδα που δεν χάνει πουθενά και έχει ξανά στόχους. Όχι έναν. Πολλούς. Είναι μέσα στο Κύπελλο, στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα καλά στο κόλπο της τετράδας (μόλις στο -3 από την τρίτη Τότεναμ) και σου δίνει την εντύπωση ότι αν η σεζόν είχε δύο μήνες ακόμα θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα.

Λέγαμε από δω πριν λίγο καιρό ότι τα παιχνίδια με την Παρί είναι το πραγματικό τεστ για τη Γιουνάιτεντ. Μετά το 0-2 του πρώτου ματς φάνηκε να αποτυγχάνει πλήρως σε αυτό το τεστ. Η Παρί ήταν εμφανώς καλύτερη και κέρδισε δίκαια χωρίς να αφήσει περιθώρια αμφισβήτησης. Αμ δε.

Νικάει με όλους τους τρόπους!

Ο τρόπος που αντέδρασε η ομάδα μετά από αυτή την ήττα ήταν συγκλονιστικός. Πραγματικά για σεμινάριο. Στο πρωτάθλημα πήρε λευκή ισοπαλία από την Λίβερπουλ έχοντας τρεις αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και σημείωσε δύο νίκες χαρακτήρα με Κρίσταλ Πάλας εκτός και με Σαουθάμπτον εντός, ενώ στο Κύπελλο κέρδισε στο “Στάμφορντ Μπρίτζ” και πέταξε εκτός συνέχειας την Τσέλσι.

Στο Παρίσι η Γιουνάιτεντ πήγε να παίξει χωρίς Πογκμπά, Μαρσιάλ, Λίνγκαρντ, Μάτιτς, Ερέρα, Μάτα, Σάντσες, Τζόουνς, Βαλέντσια και Νταρμιάν, ενώ μόλις στο 36 έχασε και τον Μπαγί. 10+1 απουσίες βασικών στελεχών! Οι αλλαγές της ήταν ο 19χρονος Νταλότ, ο επίσης 19χρονος Τσονγκ και ο 17χρονος Γκρίνγουντ με τους δυο τελευταίους να μετράνε ελάχιστες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα! Και πέρασε!

Ποιος τολμάει να ποντάρει εναντίον της;

Ο Σερ Άλεξ ήταν στην κερκίδα. Ο άνθρωπος που έχει σημειώσει ένα από τα ιστορικότερα -αν όχι το ιστορικότερο- γκολ στην ιστορία του κλαμπ στον πάγκο. Ο βασιλιάς Έρικ (Καντονά) δίπλα της. Το πράγμα έμοιαζε καρμικό. Το Football bloody hell στα καλύτερά του. Και τώρα; Ποιος τολμάει να την υποτιμήσει;

Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα όλο και ανεβαίνει. Κερδίζει αυτοπεποίθηση και χτίζει πάνω σε αυτή. Μέχρι τα παιχνίδια των “8 “άλλωστε θα έχουν επιστρέψει και οι απόντες. Το… τρένο του Σόλσκιερ έχει καταργήσει κάθε έννοια ποδοσφαιρικής λογικής και δεν σταματάει πουθενά.

Η Γιουνάιτεντ μοιάζει σαν μία Λερναία Ύδρα που για κάθε ένα πρόβλημα έχει κι από δύο λύσεις. Δεν φοβάται κανέναν. Η φανέλα της και η ιστορία της της το απαγορεύουν και ο προπονητής δείχνει να το ξέρει καλά αυτό. Οι παίκτες του ζουν και πεθαίνουν γι’ αυτόν και για την ομάδα. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» είναι ένα εντελώς απρόβλεπτο αουτσάιντερ που ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει όταν τους έχεις απέναντί σου.

Η σεζόν έχει πάρει για τα καλά φωτιά και ένας ολόκληρος οργανισμός έχει βγει  από τη ναφθαλίνη. ‘’Το να είμαι μέρος των πανηγυρισμών μαζί με τους οπαδούς, με τους παίκτες, με το προπονητικό σταφ ήταν φανταστικό. Η πίστη που δείξανε όλοι σήμερα μας έφερε στην επόμενη φάση’’. Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του Σόλσκιερ μετά το παιχνίδι. Λέτε η σεζόν να κρύβει κι άλλους –ακόμα πιο έντονους- πανηγυρισμούς; Με αυτή την ομάδα τα πάντα είναι πιθανά!

Υ.Γ 1999-2019..

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ